אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בדיקת "כלכליסט": ה-Xperia X8 של סוני אריקסון - אנדרואיד עם תוספות

בדיקת "כלכליסט": ה-Xperia X8 של סוני אריקסון - אנדרואיד עם תוספות

ה-X8, שמשלב ממשק ייחודי עם מידות קומפקטיות, מגיע לישראל ארבעה חודשים לאחר השקתו בעולם. אם אתם נרתעים מסמארטפונים מסובכים, ולא רודפים אחרי האפליקציות העדכניות ביותר - הוא עשוי להתגלות כמכשיר בשבילכם

12.02.2011, 18:58 | שי ענבל

אחד האתגרים הגדולים ביותר שעומדים בפני יצרניות שעוברות למערכת ההפעלה אנדרואיד, הוא הצורך לבדל את עצמן ואת מכשיריהן מעשרות הדגמים הקיימים בשוק. HTC עשתה זאת עם חומרה חזקה ומסכים גדולים. מוטורולה התבלטה בזכות תצורות (Form Factors) ייחודיות - ממקלדת פיזית מלאה נשלפת (ה-Droid) עד לסמארטפון שהופך ללפטופ (ה-Atrix).

באיזו דרך בוחרת סוני אריקסון? מבחינתה הכל טמון בממשק, ה-Rachel UI, וב-Skin הייחודי שמאפשר למכשירי החברה לשמור על המאפיינים המוכרים - אינטגרציה מובנית עם מוסיקה ורשתות חברתיות.

הסמארטפון הראשון של החברה, ה-Xperia X10, התווה את הדרך לאלה שבאו בעקבותיו: ה-X10 Mini, ה-X10 Mini Pro וה-X8 - סדרה שהגיעה במלואה לישראל לאחרונה. זהו עיכוב בעייתי: היבואנית ברס אלקטרה דיברה במשך זמן רב על ייבוא סדרת ה-Xperia לארץ, אבל רק בסוף ינואר זכינו לקבל את המכשירים במפעילות המקומיות. הסיבה לעיכוב היא העברית - שפה חמקמקה שאינה נתמכת רשמית על ידי גוגל, ולכן סוני אריקסון עצמה נדרשה למלאכה.

ה-X8, המכשיר החדש ביותר בסדרה, הושק בעולם בספטמבר האחרון, והוא מגיע למחוזותינו לאחר כחצי שנה. המכשיר משווק ברשת פלאפון במחיר של 2,156 שקל על פני 36 חודשים (כ-60 שקל לחודש), ובזיכוי מלא בתוכנית Large של המפעילה (199 שקל לחודש). הוא נמכר גם ב-1,392 שקל דרך היבואנית ברס אלקטרה. בדקנו האם הוא עומד במבחן הזמן.

טלפון קומפקטי ומסוגנן, מפרט לא מרשים

לבד מממשק האנדרואיד הייחודי, שעליו נפרט עוד מעט, ה-X8 מצליח להתבלט גם בזכות החומרה. המאפיין המשמעותי ביותר הוא גודל המסך - 3 אינץ' בלבד. אמנם הוא לא קטן כמו ה-X10 Mini, עם 2.55 אינץ', אך ניתן לומר בבטחה שה-X8 הוא ממכשירי האנדרואיד הקטנים ביותר שקיימים היום, עם מידות של 99 על 54 מילימטר, ומשקל של 104 גרם.

לגודל המכשיר יתרונות וחסרונות: מצד אחד, הוא אינו מתאים כסמארטפון לצפייה בסרטים, קריאה של טקסטים ארוכים או כתיבה של מיילים הכוללים למעלה משני משפטים. מצד שני, ה-X8 נכנס לכל כיס ועושה עבודה לא רעה בכלל בכל הקשור לשיחות, הודעות SMS זריזות או קבלת עדכונים מהירים ברשת. הוא קל במיוחד וניתן להחזיק בו ביד אחת ללא קושי. כל אלה הופכים אותו למכשיר מצוין לצעירים שלא צריכים משרד נייד, אלא פשוט טלפון נייד.

הנתונים הטכניים של ה-X8 רחוקים מלהרשים: רזולוציה סטנדרטית של 320 על 480 פיקסלים, מצלמת 3.15 מגה-פיקסל (ללא פלאש) ומעבד חלש של 600 מגה-הרץ עם 168 מגה-בייט RAM. שטח האיחסון הוא אולי הנתון הצורם ביותר: 128 מגה-בייט בלבד. למרבה המזל, המכשיר תומך ב-microSD עד ל-16 ג'יגה, ומגיע עם כרטיס של 2 ג'יגה. מי שמתכנן להשתמש ב-X8 כנגן מוסיקה יצטרך להשקיע בכרטיס בנפרד תמורת כמה שקלים.

אנדרואיד על פי סוני אריקסון

 

אבל הדבר שבאמת בולט ב-X8 הוא לא החומרה, אלא מערכת ההפעלה. אנדרואיד (בגרסה 2.1) נראה על מכשירי ה-Xperia אחרת לגמרי מאשר אצל היצרניות האחרות, וברוב המקרים מדובר בשינוי לטובה.

מסך הבית, יישום המצלמה, נגן המוסיקה ואחרים מלווים בקיצורי דרך על ארבעת הפינות של המסך - ניצול חכם של גודל המכשיר, שחוסך דפדופים ולחיצות. בברירת המחדל הפינות מקושרות לחייגן, לספר הכתובות ולכתיבת הודעה חדשה - אך ניתן גם לגרור אייקונים אל עבר הפינות כדי להתאים אותן אישית.

הגישה לשאר היישומים והאפליקציות - מג'ימייל, דרך האנדרואיד מרקט ועד פייסבוק - מתבצעת דרך פאנל האייקונים (הקרוי גם "אזור המגירה" באנדרואיד), שאליו ניתן להגיע על ידי גרירה של החץ התחתון במסך הבית, או באמצעות לחיצה על כפתור הבית הפיזי במכשיר. בניגוד למכשירי אנדרואיד אחרים, המגירה מחולקת למסכים, כאשר בכל מסך מופיעים 12 אייקונים.

אחת התכונות המעניינות יותר היא האפשרות לסדר את האייקונים במסכים - בדומה לאייפון. עם זאת, גילינו שמדובר בפעולה מייגעת ואיטית יחסית, שבה המכשיר נוטה "לקפוא" למספר שניות. בנוסף קיימת גם אפשרות למחוק יישומים מהמכשיר בלחיצה על X בעת מצב סידור האייקונים - שוב, כמו באייפון.

אחד החסרונות בסקין של סוני אריקסון לאנדרואיד הוא שאי אפשר לגרור אייקונים אל מסכי הבית - תכונה הקיימת במערכת ההפעלה מאז הגעתה לשוק. לכך אמנם ניתן להתרגל, אבל גילינו שגם בכל הקשור לווידג'טים ה-X8 מוגבל - ניתן לגרור רק ווידג'ט אחד לכל מסך בית, לא משנה מה גודלו. עם זאת כמות מסכי הבית גדולה משמעותית מהמספר המקובל באנדרואיד, ועומדת על לא פחות מ-20.

חיבור יעיל עם רשתות חברתיות

ה-X8 כולל גם מספר יישומים ותכונות ייחודיות מאוד. ה-TimeScape הוא יישום הזמין גם כווידג'ט, שמקושר לחשבון הפייסבוק והטוויטר. הוא מאפשר לכתוב סטטוסים ולהתעדכן במתרחש בפיד שלכם, והכל בממשק נוח במיוחד. אבל היתרון האמיתי הוא הקישור האוטומטי בין ספר הכתובות שלכם לחבריכם בפייסבוק ולנעקבים בטוויטר. תוכלו לראות את ההודעות מאיש קשר מסוים, את השיחות שניהלתם עימו, וכן הסטטוסים שלו ברשתות החברתיות. פיצ'ר חביב ושימושי לעיתים, במיוחד אם אתם שומרים על קשר בחיים האמיתיים עם רבים מחבריכם בפייסבוק או טוויטר.

ה-MediaScape הוא תכונה המוטמעת בתוך נגן המוסיקה של ה-X8, ובשאר מכשירי ה-Xperia עם אנדרואיד של סוני אריקסון. באמצעותו תוכלו בלחיצה אחת (כפתור ה"אינסוף"), במהלך ניגון שיר, לראות את כל הפרטים על אמן מסוים. זה עובד לא רק עם שירים על המכשיר, אלא גם עם קליפים ביוטיוב. בזה זה מסתכם, למרבה הצער - כי במקור ניתן גם לרכוש שירים מחנות המדיה של סוני אריקסון, PlayNow, אך זו אינה זמינה בישראל.

נוסף על היישומים המובנים, ניתן להוריד גם מגוון גדול של אפליקציות מהאנדרואיד מרקט, שרובן עובדות היטב למרות המסך הקטן של ה-X8. עם זאת, כמה מהאפליקציות החדשות יותר של גוגל לא יעבדו על המכשיר, בגלל גרסת מערכת ההפעלה הישנה יחסית - 2.1. דוגמה אחת היא הגרסה החדשה של יישום הג'ימייל, שניתנת להורדה רק עבור גרסה 2.2 ומעלה. גם פיצ'רים כמו ראוטר סלולרי ואיחסון אפליקציות בכרטיסי microSD אינם זמינים ב-X8. כשגרסאות חדשות של אנדרואיד יוצאות כל הזמן, בעלי X8 עלולים להרגיש שהמכשיר שברשותם מתיישן מהר מאוד - לכן הוא מיועד רק למי שלא מייחס חשיבות לדברים אלה.

סיכום

ה-Xperia X8 הוא מכשיר אנדרואיד אטרקטיבי למדי. הממשק הייחודי ומידותיו הקטנות עשויים להפוך אותו לטלפון מצוין עבור אנשים שבדרך כלל נרתעים מסמארטפונים בכלל ומאנדרואיד בפרט, כיוון שהם יוצרים רושם של מכשירים מסובכים לתפעול. ה-X8 קל לשימוש, אבל מתהדר במערכת ההפעלה המתקדמת בשוק - שני מאפיינים שגורמים לו קצת ליפול בין הכיסאות. מי שמחפש מכשיר זול ובעל יכולות לא רעות ייהנה ממנו מאוד. רק חבל שהוא הגיע לישראל באיחור כל כך גדול.

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
יש לאחותי את הפלאפון הזה והוא דווקא טוב מאוד! אם אתם משתמשים ב
יש לאחותי את הפלאפון הזה והוא דווקא טוב מאוד! אם אתם משתמשים באופרה מיני לגלישה באינטרנט הוא זז מהר וחלק ובלי בעיות בזיכרון! לתמונות יש איכות מעולה! לוידאו יש איכות סבירה, תפריט נוח מאוד! למי שרוצה להפוך את דף שיראה כמו האנדרויד הרגיל ויהיה אפשר לשים מלא אייקונים וג'דאטים פשוט שיכנס למארקט ויוריד launcherPRO וזה בחינם. אם פותחים משחק אחד בלבד ולא משאירים משחקים ברקע או את הדפדפן פתוח ברקע אז המשחק יזוז בצורה חלקה וטובה ללא בעיות. וכדי לסגור תוכניות אז באנדרויד הזה אפשר פשוט להוריד את המסך העליון ולעשות סגור בצורה נוחה ופשוטה. יש לו חיישן תנועה מצויין ומסך מגע רגיש מאוד. בזיכרון הזה של ה128 יש אפשרות להכניס 21 משחקים ולשמור את כל השירים, הקבצים, התמונות, הסרטונים על כרטיס הזיכרון.
רון  |  25.05.11
10.
למי שלא רוצה להסתובב עם כל המכשירי ענק ולא משתמש ברבע מהאפשרויות זה מכשיר 10
יש לי אותו חודש, אני מדבר, רושם ,SMS שומע בנגן ,משתמש ברמקול לשיחות מצלם פה ושם בקטנה וקצת GPS וגלישה. אנשים לא צריך יותר מזה. הוא קטן אבל לא מדי, מסך בגודל מספק שנוח לראות גם גלישה וגם לרשום SMS טאצ שעובד מצוין !! עם אפשרות להפוך תמקלדת לרישום SMS נוח עוד יותר. קיצורים שימושיים של כל מה שהמשתמש הממוצע משתמש בהם 90% מהזמן. תמשיכו להיות כמו עדר עם האייפון שאף אחד כמעט לא ממש מנצל אותו והוא גדול וכבד ויקר. לא כולם צריכים מרצדס S500 גם מרצדס E קלאס מספיק טובה תאמינו לי
גל  |  11.04.11
לכל התגובות