אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גברים בעבודה: שני שלגים צילום: אי פי אי

גברים בעבודה: שני שלגים

הגרסה היפנית למשחק "שני דגלים" הישראלי היא סוג של מלחמת כדורי שלג, אטרקציה במדינות שהלובן הוא חלק אינטגרלי מהחורף בהן. למרגלות הר געש ביפן יתאספו כ־30 אלף צופים. והפרסים? סימנים כחולים של אומץ

13.02.2011, 11:30 | רועי קורן
רבים מאיתנו, שהיו חברים בתנועת נוער, ייזכרו בוודאי בערגה בימים שבהם הדאגה הגדולה היתה איזו קבוצה תגנוב את הדגל במשחק "שני דגלים" הזכור לטוב. באותם ימים משחק שני הדגלים הלילי שנמשך שעות היה היהלום שבכתר הפעילות בתנועה. הקסם שבמשחק החזיק פחות או יותר עד כיתה ח', אז גילינו דרכים אחרות לזכות בתשומת לב המין היפה. ביפן, באופן מפתיע, עדיין סבורים שגניבת דגל מהקבוצה השנייה היא טקס חיזור לגיטימי. היפנים אפילו שכללו את השיטה ולקחו אותה כמה צעדים קדימה בתחרות ה־Yukigassen השנתית. השם המוזר הזה הוא צירוף של שתי מילים: Yuki - שלג ביפנית ו־Kassen - מלחמה. מכאן הכל כבר מובן מאליו: התחרות היא מלחמת חורמה של הטחת כדורי שלג נוקשים כאבן בין שתי נבחרות בנות שבעה קורבנות מכל צד.

מלחמות שלג הן עניין חביב שרובנו ידענו ועברנו בכל ביקור באתר החרמון. בשלב כלשהו נטלנו בידינו העטויות כפפות חופן שלג, כידרנו אותו מעט והשלכנו זה על זה תוך צחקוק שובב. חמש, עשר דקות ומיצינו. מי שאיתרע מזלו וספג פגיעה במקום אסטרטגי הבין שהלבן הלבן הזה יכול ממש לכאוב. בתחרות Yukigassen אין רחמים. כדורי השלג מוטחים במהירות של 100 קמ"ש בכל חלק גוף אפשרי עד כניעת היריב.

 המטרה היא התקדמות בשטח האויב תחת אש־שלג צולבת וניסיונות נואשים ומעוררי רחמים להתחמק מכדורי הקבוצה השנייה, כדי לגנוב את הדגל שבשטחה. הקרב מוכרע כשאחד הדגלים נגנב או כשאחת הקבוצות נותרת חבולה וחסרת יכולת התגוננות בשטח המושלג. לעזרת המתמודדים עומדים קירות שלג שגובהם כמטר, והמתחרים יכולים להשתופף תחתם כדי להחזיר לעצמם את הנשימה ולצבור כוח. מה שמגביר את כמותן ואיכותן של החבורות הכחולות בגוף המתחרים הוא נטייתו המשמחת של השלג הקפוא להפוך לקרח, וזה כבר ממש כואב.

כדורי שלג זה כואב. קירות שלג - זה כבר מגן, צילום: אי פי אי כדורי שלג זה כואב. קירות שלג - זה כבר מגן | צילום: אי פי אי כדורי שלג זה כואב. קירות שלג - זה כבר מגן, צילום: אי פי אי

אבל יש גם סדר בבלגן, ואפילו לענף ביזארי שכזה יש ספר חוקים (קטן מאוד). כל קבוצה חייבת לכלול 9 מתמודדים, ו־7 מהם חייבים להיות בכל רגע נתון על המשטח. על כל קבוצה להכין מראש 90 כדורי שלג לכל חלק בהתמודדות (יש שלושה כאלה). חלה חובת חבישת קסדת מגן והרכבת משקפי שלג. מומלץ בחום להרכיב משקף על הקסדה כדי להגן על הפנים, ובמיוחד על האף.

אירוע ה־Yukigassen היפני ייערך בימים שבת וראשון, 26-27 בפברואר, באתר מרהיב השוכן למרגלות הר הגעש Showa Shinzan. אל האירוע ייאספו ויגיעו יותר מ־30 אלף צופים כדי לחזות בעשרות נבחרות של מיידי כדורים מרחבי העולם, שכן הספורט החורפי הזה אינו נחלתם הבלעדית של היפנים הידועים בשריטות העמוקות בראשם, אלא נפוץ בכל רחבי חלקו של הגלובוס שזוכה למעטה לבן בכל חורף. אם חלילה החמצתם את הר הגעש היפני, אל תיעצבו אל לבכם. התחרות הבאה תיערך באדמונטון, קנדה, בתחילת מרץ. הכינו כפפות בלתי חדירות למים והיכנסו לכוננות ספיגה.

תגיות