אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הערכות: סין עקפה את יפן - ונהפכה לכלכלה השנייה בגודלה בעולם צילום: בלומברג

הערכות: סין עקפה את יפן - ונהפכה לכלכלה השנייה בגודלה בעולם

לפי קרן המטבע הבינלאומית, התוצר היפני עמד על 5.39 טריליון דולר ב-2010, והתוצר הסיני - על 5.75 טריליון דולר

13.02.2011, 13:31 | סוכנויות הידיעות

יפן הפסידה את מקומה ככלכלה השנייה בגודלה בעולם לטובת סין - כך עולה מהערכות לגבי נתוני התמ"ג לרבעון הרביעי ולשנה כולה. הנתונים הרשמיים צפויים להתפרסם בהמשך היום.

כלכלת יפן נפגעה מירידה בייצוא ובביקוש הצרכני, בעוד סין נהנתה משגשוג בייצור. בשיעור הצמיחה הנוכחי, האנליסטים מעריכים כי סין תעקוף אף את ארצות הברית ככלכלה הגדולה בעולם בתוך עשור.

"בתוך עשר שנים כלכלת סין תהיה פחות או יותר באותו גודל כמו הכלכלה האמריקאית", אומר טום מילר מ-GK דרגנומיקס, חברת ייעוץ כלכלי הממוקמת בסין.

השאלה מתי בדיוק תפסיד יפן את מקומה לסין עוררה עניין רב בקרב האנליסטים. חלקם הגדירו את סין ככלכלה השנייה בגודלה בעולם כבר ברבעון השלישי של 2010. ואולם נתוני השנה כולה צפויים להעניק תמונה ברורה יותר.

על פי קרן המטבע הבינלאומית, התמ"ג היפני עמד על 5.39 טריליון דולר ב-2010; הנתונים המקדימים מסין מצביעים על כך שהתמ"ג בשנה שעברה עמד על 5.75 טריליון דולר. לפי הערכות קרן המטבע, כלכלת יפן צמחה ב-2.8% ב-2010, בעוד הצמיחה הסינית צפויה לעמוד על 10%.

הצמיחה הסינית נבעה ברובה מהשקעות בייצור ומהתרחבות התעשיות המקומיות והתשתיות - על רקע

הפיכתה למרכז ייצור למותגים בינלאומיים.  

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
סין תשתמש בבולגריה כמעבר הסחורות שלה לאירופה
סין מקימה פארק תעשייה על 2,000 דונם בבולגריה כדי לייצר "תוצרת סין" בתוך בולגריה, אחת המדינות בשוק האירופאי. המהלך הכלכלי העצום זה ייתן לסין אחיזה חזקה באירופה וגם תנופה כלכלית חזקה לבולגריה. סין התחילה כבר לייצר מכוניות בבולגריה עבור השוק האירופאי. יצאו ה4 דגמים הראשונים בחודש זה. סין גם תשקיע מילירדים בפיתוח כלכלי בבולגריה בתחומי התיירות, אנרגיה, חקלאות, תעשייה, IT, כימיכלים, ועוד. ארה"ב קוראת לתופעה הזאת "הצוללת הצהובה" ומזהירה את בולגריה מפני השתלתות כלכלית על המדינה ואולי אפילו על אירופה. נכון שבולגריה תרוויח מהבפעילות הכלכלית העדירה שך סין אבל אולי בולגריה צריכה להחשוב גם על האיזון הכלכלי העולמי ולא לתת לסין בסיס לצמיחה כלכלית באירופה. ארה"ב מודאגת.
ברברה פז , מרכז  |  13.02.11
7.
פער
הפער בין שכר ממוצע בעיר לכפר עומד על פי 177. השכר הממוצע בעיר הוא בערך 150 דולר לחודש. כלומר בכפר ההכנסות הם מזעריות. הכל מתנהל כשורה כי השלטון טוטאליטרי ואין מישהו שפותח את הפה. כמה זמן זה ימשך? אין מנוס מסין להפוך לדמוקרטי כי אם לא מתישהו זה יתפוצץ בפרצוף של כולנו. תארו לכם שכבר היום שהיא כלכלה מספר 2 בעולם זה מתפוצץ? איזה נזק יגרמו לכל אחד מאיתנו? אז האם באמת צריך להמשיך ולהשקיע בסין? נקודה למחשבה
ק  |  14.02.11
6.
היסודות בסין רעועים, ולכן הצמיחה תחנוק את סין
הצמיחה הסינית נובעת מיציאת המונים מעוני מרוד. הללו מדוכאים ועובדים קשה בכל עבודה תמורת פרוטות כדי לשדרג את מצבם. אולם, הדיכוי ע"י המשטר, פרוטקציה ונפוטיזם, ושחיתות, מביאים לכך שהאנשים הלא נכונים נמצאים במשרות רבות ההשפעה. על איכות המוצרים הסיניים אין צורך להרחיב את הדיבור - כולנו מכירים את הג'אנק הזה שמיובא בכמויות ונמכר בזול. ואם אפשר לרמות, ממתגים את המוצר תחת שם לא סיני, כי סיני זה לא מציאה. כדי לצמוח צריך גם מחקר ופיתוח. להשוות אוניברסיטאות אמריקאיות לסיניות זה כמו להשוות יום ללילה. שומעים על קשיים להקים עסקים בסין, למימוש הפוטנציאל. המטבע הסיני מוחזק נמוך בכוח, וכשיגיע לערכו האמיתי, לסין יהיה קשה להתחרות. הצמיחה המהירה כיום לא מבשרת דברים טובים בהמשך. המשברים הפוליטיים והחברתיים יעמיסו נטל נוסף על הקשיים הכלכליים שיתעוררו.
ריאליסט  |  13.02.11
5.
סין לא תעקוף את ארצות הברית בעשור הקרוב
התל"ג של ארה"ב הוא קרוב ל-15 טריליון, סין צריכה לשלש את הכלכלה שלה עם מנת להשיג את ארצות הברית וזה פשוט לא יקרה. גם קצב הצמיחה הגבוה שלה לא יכול להשמר לאורך זמן. 8 אחוז בשנה זה המון, ויש האומרים שזה נתון שמתוחזק בצורה מלאכותית. זה ישחק בשנים הקרובות, יתכן בתיקון אלים מטה.
13.02.11
לכל התגובות