אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משפחת לנדסברג מסבירה מדוע נסוגה מעסקת תנובה: "תנובה עסקה טובה, אך לא במחיר החדש" צילום: אוראל כהן

משפחת לנדסברג מסבירה מדוע נסוגה מעסקת תנובה: "תנובה עסקה טובה, אך לא במחיר החדש"

ברונו לנדסברג וחן למדן פרשו מהקבוצה לרכישת חלקו של מאיר שמיר בתנובה. הסיבה: השניים סירבו לשלם תוספת לשמיר עבור הסכמתו לוותר על פיצוי במקרה שתנובה תימכר או תונפק

14.02.2011, 07:12 | רחלי בינדמן

לאומי פרטרנס, זרוע ההשקעות הריאליות של בנק לאומי, מתקשה למצוא משקיעים שיסייעו לה להשלים את רכישת האחזקות של מבטח שמירבתנובה. לאומי פרטנרס אמורה לרכוש 20.7% מתנובה תמורת 1.23 מיליארד שקל, והיא כבר הגיעה לסיכום עם בעל השליטה במבטח שמיר, מאיר שמיר, לרכישת מחצית מאחזקה זו.

לגבי המחצית השנייה, לאומי פרטנרס הגיעה באחרונה להסכמות שבמסגרתן היא תאגד קבוצת משקיעים. אלא ששניים מהם, איש העסקים ובעל השליטה בחברת סנו, ברונו לנדסברג, ובעל השליטה בחברה הציבורית אוריין, חן למדן (שהיו אמורים לרכוש כל אחד 2.6% מתנובה), החליטו לפרוש לפני כשבועיים. השניים לא הסכימו לתוספת התשלום שדרש שמיר עבור הסכמתו לבטל את מנגנון ההתאמה של מחיר העסקה - אשר נועד להיכנס לפעולה אם

תנובה תימכר או תצא להנפקה.

במקור דרש שמיר 100 מיליון שקל עבור הסכמתו לוותר על מנגנון ההתאמה, אך לאחר מו"מ ממושך הוא ככל הנראה יסכים להפחית את התשלום בחצי. מנגנון ההתאמה היה כלול במתווה העסקה המקורי, אך רשות ני"ע כרכה אותו עם חובת פרסום נתונים מדו"חות תנובה הפרטית - מצד מבטח שמיר. בעקבות זאת דנו שמיר ולאומי פרטנרס בפיצוי לשמיר בתמורה לביטול המנגנון. עבור למדן ולנדסברג מדובר בתוספת תשלום של כ־6 מיליון שקל (כל אחד), שאותה הם סירבו לשלם.

בשיחה ל"כלכליסט" אמר לנדסברג כי "אני מקבל את ההחלטות, אבל את הביצוע אני משאיר לבני, אלכס. אני כלל לא כועס על הדרישה של שמיר. רציתי להשקיע בתנובה עוד בסיבוב הראשון, כששמיר ואייפקס נכנסו להשקעה, אבל לא הייתי מספיק גדול". ואילו הבן אלכס אמר כי "החלטנו לצאת כיוון שהעלו את המחיר וזה לא התאים לנו. אני לא אומר שהעסקה לא טובה, היא פשוט לא טובה לנו".

מקורבים לעסקה הוסיפו כי "הדרישות הנוספות שהעלו שמיר וזהבית (כהן, מנכ"לית קרן אייפקס, השותפה של שמיר בתנובה - ר"ב) נראו ללמדן וללנדסברג מוגזמות. למדן אמר מההתחלה שהוא לא מוכן להוסיף עוד 50 מיליון שקל בגין האופציה הזו, וברגע שלאומי נעתר לתשלום, הוא החליט לצאת". המקורבים הוסיפו כי "השאלה האם תוספת של 50 מיליון שקל הופכת את העסקה ללא אטרקטיבית יכולה להישאל גם בכיוון ההפוך: האם עבור מאיר שמיר, ויתור על 50 מיליון שקל יהפוך את העסקה ללא אטרקטיבית?". לסיום אמרו המקורבים כי המו"מ מתבצע אך ורק בין ירון בלוך, מנכ"ל לאומי פרטנרס, לבין שמיר. "לא רק שבלוך לא רודף אחרי המשקיעים שפרשו, הוא אף אמר להם שיש לו תור ארוך של גופים המעוניינים להיכנס לעסקה".

תגיות