אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": קוזניצקי מציע למפסידות במכרז מתקן ההתפלה באשדוד להשתתף בבנייתו צילום: עמית שעל

בלעדי ל"כלכליסט": קוזניצקי מציע למפסידות במכרז מתקן ההתפלה באשדוד להשתתף בבנייתו

בעל השליטה במנרב הציע לחברות קבוצת BGS - גרנית הכרמל, שיכון ובינוי ושפיר הנדסה - להשתתף בהקמת המתקן או להגיע לפיצוי כספי, כדי שימשכו את עתירתן נגד הזכייה. במקביל נאבקת מקורות להשאיר בידיה את הזיכיון להקמת המתקן

14.02.2011, 06:59 | רויטל חובל

חברת מנרב מנסה להגיע לפשרה עם החברות בקבוצת BGS, שנלחמות בזכייתה בעבודות הקבלנות להקמת מתקן ההתפלה באשדוד עבור חברת מקורות. ל"כלכליסט" נודע כי הצעות הפשרה שהציע יו"ר מנרב אברם קוזינצקי כנגד מחיקת ההליך המשפטי הן פיצוי כספי או שילוב החברות המפסידות גרנית הכרמל(40% ב־BGS), שיכון ובינוי(40%) ושפיר הנדסה (20%) בפרוייקט.

בינואר 2010 עתרה BGS לבית המשפט המחוזי בתל אביב לאחר שקבוצת IVM, הכוללת את מנרב ושותפתה

הספרדית Sadyt, הוכרזה כזוכה במכרז להקמת המתקן באשדוד. BGS טענה כי הצעת IVM אינה עומדת בתנאי הסף של ניסיון לאורך עשר השנים האחרונות בפרויקטים דומים.

ההצעה של IVM עמדה על 1.8 מיליארד שקל, ההצעה של BGS עמדה על 1.6 מיליארד שקל וההצעה של חברת IDE, שלא עברה את השלב הראשון במכרז, עמדה על 1.36 מיליארד שקל.

בנובמבר קיבל בית המשפט את עתירתה של BGS וזכייתה של IVM בוטלה, אולם מקורות אשררה אותה מחדש בדצמבר. BGS עתרה שוב בינואר האחרון ומאז מנוהלים המגעים עמה. ממנרב נמסר שלא מתנהל משא ומתן בעניין.

 

במקביל, נאבק יו"ר מקורות הנכנס אלכס ויז'ניצר כדי להשאיר את הזיכיון להקמת המתקן באשדוד בידי החברה, בעקבות מחלוקת עם האוצר בעניין למחיר המים המותפלים. נתניהו ביקש מוועדת המכרזים לדון שוב בהצעת המחיר של מקורות העומדת על 2.55 שקלים למ"ק במונחים ריאליים עבור המים שיותפלו במתקן באשדוד, לעומת מחיר המקסימום שקבע משרד האוצר על 2.31 שקלים.

תגיות