אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ועדת האתיקה במחוז ת"א: "אסור לכלול בדף הלוגו עורכי דין חיצוניים" צילום: יניב גולן

ועדת האתיקה במחוז ת"א: "אסור לכלול בדף הלוגו עורכי דין חיצוניים"

על פי ההנחיה החדשה, מעתה לא יותר למשרדי עו"ד להציג בדף הלוגו שלהם עורכי דין המקבלים שירותי משרד בלבד. המשמעות: כמה משרדים צפויים "להתכווץ" באופן משמעותי

14.02.2011, 08:54 | ענת רואה

הנחיה חדשה של ועדת האתיקה של מחוז תל אביב אוסרת על משרדי עורכי דין להציג בדף הלוגו שלהם עורכי דין המקבלים מהם שירותי משרד בלבד.

ההנחיה התקבלה על רקע דיון שהתקיים בשבוע שעבר בוועדה. הדיון עסק בתלונות שהתקבלו בוועדה על משרדים המנפחים את גודלם באופן מלאכותי, באמצעות הכללת עורכי דין המקבלים מהם שירותי משרד בלבד בדף הלוגו המשרדי. זאת אף שאלה עובדים למעשה באופן עצמאי - ללא קשר למשרד.

הסכנות שבדף הלוגו מהטעיה ועד אובדן ביטוח "שאלת נייר המכתבים נמצאת על סדר היום של משרדים רבים יום-יום", אומר עו"ד דודי זלמנוביץ, מנכ"ל חברת GLawBAL העוסקת בייעוץ והשמה למשרדי עורכי דין ענת רואהלכתבה המלאה

מבדיקה שערך "כלכליסט" בקרב כמה משרדים עולה כי לרובם ברור כי מדובר בנוהג פסול. עם זאת, בפועל מעולם לא הוציאה ועדת האתיקה הנחיה רשמית כלשהי האוסרת על הנוהג.

בעקבות ההנחיה החדשה, משרדים שימשיכו להציג את עצמם כגדולים מכפי שהם באמת יהיו חשופים לסנקציות משמעתיות.

מקרה שעלה לכותרות לאחרונה הקשור לסוגיה הוא פניה של ועדת האתיקה למשרדו של יו"ר הלשכה, יורי גיא-רון, בדרישה להסיר מנייר המכתבים שלו עורכי דין החולקים עמו שירותי משרד בלבד.

סעיף 3(ב) לכללי הפרסומת של לשכת עורכי הדין קובע כי עורך דין רשאי לכלול בנייר המכתבים שלו "פירוט של עורכי דין העובדים עמו במשרדו". לפי ההנחיה החדשה, עמדת ועדת האתיקה היא כי אותם עורכי דין "העובדים" עם עורך הדין הם שותפיו או עובדיו השכירים או עובדים קבועים שהוא מעסיק בכל דרך אחרת.

בהנחיה נכתב כי אין לראות כ"עובדים" לעניין סעיף זה עורכי דין השוכרים עם עורך הדין משרד או מתחלקים עמו בהוצאות המשרד, בעוד שכל אחד מהם מנהל משרד משל עצמו. "האיסור חל גם אם לעתים מפנה אחד מהם לקוח למשנהו והם מתחלקים בשכר הטרחה, או כאשר אחד מהם נותן ייעוץ מפעם לפעם לשני".

עוד צוין בנייר העמדה כי "עורך דין הכולל במסמכיו ובנייר המכתבים שלו עורכי דין שאינם 'עובדים' עמו כאמור, מציג מצג שאינו אמת". למעשה מדובר בהחלטה שיש לה משמעות מרחיקת לכת הרבה מעבר לנייר המכתבים עצמו: כך למשל, היא תמנע ממשרדים שאינם כוללים מספיק שותפים "אמיתיים" לגשת למכרזים שבהם מועלית דרישה למספר מינימום של עורכי דין בפירמה.

ההחלטה תפגע בעיקר במשרדים הקטנים ופחות במשרדי הענק, שבהם כמעט שלא נהוג לציין כשותפים עורכי דין המקבלים שירותי משרד בלבד.

עם זאת, לא ברור מנייר העמדה מה מעמדם של עורכי דין המועסקים על תקן 'יועצים' במשרדי עורכי דין. יועצים אינם שותפים או שכירים, ולכאורה הם גם אינם עונים להגדרה של "עובדים קבועים שהמשרד מעסיק בכל דרך אחרת".

תגיות