אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חמים וטעים: קונדיטוריות בוטיק חדשות צילום: אריאל בשור

חמים וטעים: קונדיטוריות בוטיק חדשות

עוגת שמרים עם מרציפן, בראוניז שוקולד בציפוי עוגת גבינה או קרואסון צרפתי כהלכתו. כלכליסט סוקר את בתי המאפה שקשה לעמוד בפניהם

15.02.2011, 11:28 | גלי וולוצקי

צבעוניות ואסתטיקה ממחוזות אחרים כובשות את הקונדיטריות המקומיות.

ירושלים: מאפים ונפלאות. מאפייה הממוקמת בינתיים בביתה של הקונדיטורית, גילת יובל, שרכשה את השכלתה הקולינרית בפריז. מומחיות: מאפים באוריינטציה צרפתית. יש אפשרות להזמין מאפים מקמח נטול גלוטן או ללא סוכר. מה לטעום: עוגת שמרים עם מרציפן (40 שקל),לימון לימונצ'לו - עוגה בחושה מקמח מלא בתיבול לימונצ'לו וקוקוס (35 שקל), פירגיות - עוגיות למכורים לפרג (35 שקל ל־400 גר'), עוגיות "בריאות" (20 שקל ל־230 גר'). פרטים: בימי שישי, 10:00–15:00 בדוכן מול בית המשקאות של שחר, עמק רפאים 29. בשאר השבוע יש להזמין יום מראש, 050-6363585.

מאפים ונפלאות, ירושלים. לדוגמה: עוגיות בריאות. 20 שקל ל-230 גרם, צילום: מיקי אלון מאפים ונפלאות, ירושלים. לדוגמה: עוגיות בריאות. 20 שקל ל-230 גרם | צילום: מיקי אלון מאפים ונפלאות, ירושלים. לדוגמה: עוגיות בריאות. 20 שקל ל-230 גרם, צילום: מיקי אלון

יפו: עמליה. נעמה שטייר, שהיתה שף־קונדיטורית במסעדות של יונתן רושפלד, פתחה לפני כחודש בית קפה במתחם נגה, שכל המאפים המוגשים בו מוכנים במקום. מומחיות: לחמים ומאפים בסגנון מסורתי. מה לטעום: פיסלדייר צרפתי - מאפה בצק עלים עם בצל, אנשובי וזיתים שחורים (36 שקל), עוגת גבינה עמליה - כיפת מוס גבינה בציפוי שוקולד לבן ווניל על עוגת גבינה אפויה (32 שקל), קוגלהוף אישי - עוגת צימוקים אוסטרית טבולה בסירופ שקדים (22 שקל), טארט דובדבנים בקרם שקדים (24 שקל). פרטים: נחמה 2 יפו, 03-7167351.

קפה עמליה, יפו. לדוגמה" טארט דובדבנים בקרם שקדים. 24 שקל, צילום: עמית שעל קפה עמליה, יפו. לדוגמה" טארט דובדבנים בקרם שקדים. 24 שקל | צילום: עמית שעל קפה עמליה, יפו. לדוגמה" טארט דובדבנים בקרם שקדים. 24 שקל, צילום: עמית שעל

 

תל אביב: בייקרי 29. את הקונדיטוריה פתחה השבוע נטע קורין, שעשתה את הונה כמנהלת קרנות גידור בוול סטריט ועלתה לישראל, לדבריה, ממניעים ציוניים. הקונדיטוריה, לדברי קורין, תורמת את כל רווחיה לתוכנית המלגות אימפקט, המממנת לימודים לחיילים משוחררים.

מומחיות: מאפים בסגנון אמריקאי ובאוריינטציה בריאותית. מה לטעום: לצד לחמים (17–19 שקל) ופיצות דקיקות בציפוי ירקות, מוצעים גם עוגות ומאפינס של גזר, סלק, מייפל־פקאן או שוקולד־תפוז (38 שקל לעוגה בתבנית אינגליש רחבה, 10 שקלים למאפין), קופסאות מקסימות של עוגיות פיננסייר בטעם תות, פיסטוק או וניל (26 שקל), בראוניז שוקולד־גבינה (15 שקל) ועוד. פרטים: אחד העם 29 תל אביב, 03-5602020.

בייקרי 29, תל אביב. לדוגמה: מאפינס. 10 שקלים, צילום: אריאל בשור בייקרי 29, תל אביב. לדוגמה: מאפינס. 10 שקלים | צילום: אריאל בשור בייקרי 29, תל אביב. לדוגמה: מאפינס. 10 שקלים, צילום: אריאל בשור

 

תל אביב: כורסל פטיסרי. סופי ומיכאל קבריט, עולים מצרפת, פתחו את הקונדיטוריה, שיש לה הכשר בד"ץ בית יוסף, לפני כחודשיים בעזרת השף־קונדיטור סדריק בורו (לשעבר בדלאל). אפשר לשבת בבית הקפה, או לקנות הביתה. בעוד חודש וחצי ייפתח סניף נוסף שלהם בויצמן 15 גבעתיים. מומחיות: מאפים ועוגות בסגנון צרפתי קלאסי. מה לטעום: קרואסון צרפתי כהלכתו ומגוון של 12 מאפי בוקר שונים (12–9 שקל), עוגות צרפתיות כמו מילפיי, באבא או־רום, טארט ערמונים עם פירות יער של קפה אנג'לינה (24 שקל לעוגה אישית), אקלר וניל, קפה או שוקולד (16 שקל). פרטים: דיזנגוף 165 תל אביב, 03-5230392.

כורסל פטיסרי. לדוגמה: מאפי בוקר. 9-12 שקל, צילום: אריאל בשור כורסל פטיסרי. לדוגמה: מאפי בוקר. 9-12 שקל | צילום: אריאל בשור כורסל פטיסרי. לדוגמה: מאפי בוקר. 9-12 שקל, צילום: אריאל בשור

 

תל אביב: וינטאג'. קונדיטוריה בניחוח צרפתי של פעם, שפתח לפני כחודשיים השף־קונדיטור מוריס אפריאט — מי שייסד ב־1995 את קונדיטוריית לה ליונז באשדוד. מומחיות: עוגות ומאפים צרפתיים מסורתיים, עם כל הקישוטים. מה לטעום: עוגות שמרים במילוי שוקולד או אגוזים (29 שקל), טארטים אישיים עם פירות העונה או עם תות שדה, טארט אגוזים, מילפיי, אוסקר — ממתק שוקולד מריר עם קרם ברולה ונגיעות תפוז (22–18 שקל לעוגה אישית), מקרונים בשלל צבעים (29 שקל ל־10 יחידות) ועוד. פרטים: הברזל 34, רמת החייל, תל אביב, 077-2077999.

וינטאג וינטאג', רמת החייל ת"א. לדוגמה: מקרונים. 29 שקל ל-10 יחידות | צילום: דמיטרי שבצ'נקו וינטאג

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
אני לא מעוניין לפרנס את הכשר בית יוסף כפי שאני לא מעוניין לפרנס את הכשר העדה החרדית
כתושב גבעתיים אני קורא לכל מי שהוא ציוני משלם מיסים לא לתמוך בתעשיית הפרוטקשן שאין בינה ובין יהדות דבר וחצי דבר והיא תחליף חדש לעבודת כוכבים ומזלות. מי שלא שולח את ילדיו ללימודי ליבה, מי שאינו משרת בצה"ל מי שאינו משלם מיסים ומכבד את הדמוקרטיה ובית המשפט אינו ראוי לתמיכתי העקיפה ברכישת מוצריו.
יואב , גבעתיים  |  21.02.11
לכל התגובות