חמים וטעים: קונדיטוריות בוטיק חדשות
עוגת שמרים עם מרציפן, בראוניז שוקולד בציפוי עוגת גבינה או קרואסון צרפתי כהלכתו. כלכליסט סוקר את בתי המאפה שקשה לעמוד בפניהם
צבעוניות ואסתטיקה ממחוזות אחרים כובשות את הקונדיטריות המקומיות.
ירושלים: מאפים ונפלאות. מאפייה הממוקמת בינתיים בביתה של הקונדיטורית, גילת יובל, שרכשה את השכלתה הקולינרית בפריז. מומחיות: מאפים באוריינטציה צרפתית. יש אפשרות להזמין מאפים מקמח נטול גלוטן או ללא סוכר. מה לטעום: עוגת שמרים עם מרציפן (40 שקל),לימון לימונצ'לו - עוגה בחושה מקמח מלא בתיבול לימונצ'לו וקוקוס (35 שקל), פירגיות - עוגיות למכורים לפרג (35 שקל ל־400 גר'), עוגיות "בריאות" (20 שקל ל־230 גר'). פרטים: בימי שישי, 10:00–15:00 בדוכן מול בית המשקאות של שחר, עמק רפאים 29. בשאר השבוע יש להזמין יום מראש, 050-6363585.
יפו: עמליה. נעמה שטייר, שהיתה שף־קונדיטורית במסעדות של יונתן רושפלד, פתחה לפני כחודש בית קפה במתחם נגה, שכל המאפים המוגשים בו מוכנים במקום. מומחיות: לחמים ומאפים בסגנון מסורתי. מה לטעום: פיסלדייר צרפתי - מאפה בצק עלים עם בצל, אנשובי וזיתים שחורים (36 שקל), עוגת גבינה עמליה - כיפת מוס גבינה בציפוי שוקולד לבן ווניל על עוגת גבינה אפויה (32 שקל), קוגלהוף אישי - עוגת צימוקים אוסטרית טבולה בסירופ שקדים (22 שקל), טארט דובדבנים בקרם שקדים (24 שקל). פרטים: נחמה 2 יפו, 03-7167351.
תל אביב: בייקרי 29. את הקונדיטוריה פתחה השבוע נטע קורין, שעשתה את הונה כמנהלת קרנות גידור בוול סטריט ועלתה לישראל, לדבריה, ממניעים ציוניים. הקונדיטוריה, לדברי קורין, תורמת את כל רווחיה לתוכנית המלגות אימפקט, המממנת לימודים לחיילים משוחררים.
מומחיות: מאפים בסגנון אמריקאי ובאוריינטציה בריאותית. מה לטעום: לצד לחמים (17–19 שקל) ופיצות דקיקות בציפוי ירקות, מוצעים גם עוגות ומאפינס של גזר, סלק, מייפל־פקאן או שוקולד־תפוז (38 שקל לעוגה בתבנית אינגליש רחבה, 10 שקלים למאפין), קופסאות מקסימות של עוגיות פיננסייר בטעם תות, פיסטוק או וניל (26 שקל), בראוניז שוקולד־גבינה (15 שקל) ועוד. פרטים: אחד העם 29 תל אביב, 03-5602020.
תל אביב: כורסל פטיסרי. סופי ומיכאל קבריט, עולים מצרפת, פתחו את הקונדיטוריה, שיש לה הכשר בד"ץ בית יוסף, לפני כחודשיים בעזרת השף־קונדיטור סדריק בורו (לשעבר בדלאל). אפשר לשבת בבית הקפה, או לקנות הביתה. בעוד חודש וחצי ייפתח סניף נוסף שלהם בויצמן 15 גבעתיים. מומחיות: מאפים ועוגות בסגנון צרפתי קלאסי. מה לטעום: קרואסון צרפתי כהלכתו ומגוון של 12 מאפי בוקר שונים (12–9 שקל), עוגות צרפתיות כמו מילפיי, באבא או־רום, טארט ערמונים עם פירות יער של קפה אנג'לינה (24 שקל לעוגה אישית), אקלר וניל, קפה או שוקולד (16 שקל). פרטים: דיזנגוף 165 תל אביב, 03-5230392.
תל אביב: וינטאג'. קונדיטוריה בניחוח צרפתי של פעם, שפתח לפני כחודשיים השף־קונדיטור מוריס אפריאט — מי שייסד ב־1995 את קונדיטוריית לה ליונז באשדוד. מומחיות: עוגות ומאפים צרפתיים מסורתיים, עם כל הקישוטים. מה לטעום: עוגות שמרים במילוי שוקולד או אגוזים (29 שקל), טארטים אישיים עם פירות העונה או עם תות שדה, טארט אגוזים, מילפיי, אוסקר — ממתק שוקולד מריר עם קרם ברולה ונגיעות תפוז (22–18 שקל לעוגה אישית), מקרונים בשלל צבעים (29 שקל ל־10 יחידות) ועוד. פרטים: הברזל 34, רמת החייל, תל אביב, 077-2077999.
8 תגובות לכתיבת תגובה