אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צריך לדעת גם למי להיוולד: יורשי המיליארדים הגדולים צילום: בלומברג

צריך לדעת גם למי להיוולד: יורשי המיליארדים הגדולים

חלק מההורים עוזרים לילדיהם בשכר הלימוד, וחלק פשוט מורישים להם אימפריה עסקית. תשאלו את איוונקה טראמפ או את פאריס הילטון

15.02.2011, 21:58 | סוכנויות הידיעות

כל הורה רוצה לעזור לילדים שלו. לפעמים הם משלמים מקדמה על מכונית, ולפעמים הם חותמים ערבות על שכירות. לפעמים הם נותנים להם נתח שליטה בחברה אמריקאית גדולה.

ההון המועבר מהורים מיליארדרים לילדיהם מאפשר לעסקים להישאר באותה משפחה במשך שנים רבות לאחר פטירת המייסדים. ההון הזה גם מספק להם את המשאבים להקים יוזמות חדשות.

בין אם הם מורישים אימפריה לדור הבא או מספקים את הגיבוי להשקעות חדשות, ההון שההורים המיליארדרים מעבירים לילדיהם יוצר הזדמנויות שאחרת לא היו קיימות.

דלפין ארנו

ברנאר ארנו הוא יו"ר ומנכ"ל LVMH. קונגלומרט מוצרי היוקרה הצרפתי, הידוע בשם מואה הנסי לואי ויטון, הוא הארגון הגדול מסוגו בעולם, ודום פריניון, דונה קארן ו-TAG הויר הם רק כמה ממותגיו.

לאחר שדלפין, בתו של ארנו, סיימה את לימודיה בלונדון סקול אוף אקונומיקס ועבדה במשך תקופה בחברת הייעוץ מקינזי, הוא הזמין אותה להצטרף ל-LVMH. היא הצטרפה בשנת 2000 בגיל 28 והייתה לאישה היחידה בדירקטוריון החברה.

דלפין ארנו, צילום: MCT דלפין ארנו | צילום: MCT דלפין ארנו, צילום: MCT

דלפין, המכונה בעיתונות הצרפתית "הזאב במעיל הקשמיר", נישאה ב-2005 לאלסנדרו ולרינו גנצ'ה, יורש לחברת היין האיטלקית גנצ'ה. בחתונתם השתתפו קארל לגרפלד, הגברת הראשונה לשעבר של צרפת ברנדט שיראק ונשיא צרפת הנוכחי ניקולא סרקוזי.

אנדרו, דייויד ודילן לורן

ראלף לורן, שנולד בברונקס למשפחת ליפשיץ, הוא מעצב אופנה ידוע שהתחיל את הקריירה שלו ב-1967 כבעלים של חנות עניבות. בחנותו הוא מכר עיצובים משלו תחת השם "פולו", ושלושים שנה לאחר מכן פולו ראלף לורן הייתה כבר חברה בורסאית עם הכנסות של יותר מ-5 מיליארד דולר.

דילן לורן, צילום: MCT דילן לורן | צילום: MCT דילן לורן, צילום: MCT

למעצב ולאשתו מזה 45 שנה יש שלושה ילדים: אנדרו, דייויד ודילן. אנדרו מפיק סרטים עלילתיים ותיעודיים דלי תקציב. דייויד עובד בפולו ראלף לורן כסמנכ"ל בכיר לפרסום, שיווק ותקשורת תאגידית. דילן הקימה את דילן'ס קנדי בר, רשת חנויות ממתקים, ולדבריה היא קיבלה את ההשראה מצפייה בסרט "ווילי וונקה ובית החרושת לשוקולד" בגיל 5.

אנה אניסימובה

כשברית המועצות קרסה, וסילי אניסימוב הבין את הפוטנציאל הגלום בקפיטליזם. בזמן שבני עמו הרוסים עדיין התקשו להתמודד עם המציאות הכלכלית החדשה, הוא השקיע במפעלי אלומיניום, בנק רוסיסקי קרדיט ומטאלוינייסט, אחת מחברות הכרייה הגדולות ברוסיה. בסופו של דבר אניסימוב הפך לאחד מהאנשים העשירים בארצו.

אנה אניסימובה, צילום: MCT אנה אניסימובה | צילום: MCT אנה אניסימובה, צילום: MCT

אניסימוב פתח גם חברת נדל"ן בשם קולקו ונתן לבתו אנה תפקיד בחברה. באמצעות ההזדמנות שהעניק לה אביה היא גילתה את הייעוד שלה. היא גילתה כישרון לסחר בנדל"ן וניצחה על עסקה של 23 מיליון דולר על המשרדים הראשיים של דיאן פון פירסטנברג בניו יורק ב-2005. מדובר בעסקה מרשימה, והיא תצטרך כל סנט ממנה לאחר שרכשה לעצמה דירה במרכז טיים וורנר במנהטן ב-15 מיליון דולר.

אמה וג'ורג'ינה בלומברג

מייקל בלומברג הוא ראש עיריית ניו יורק ואחד מעשירי ארה"ב. הוא הקים את בלומברג, חברת נתונים פיננסיים, תקשורת ותוכנה עם הכנסות של כמעט 7 מיליארד דולר, לפי הניו יורק טיימס. שתיים מהנהנות העיקריות מההון העצום הן בנותיו, אמה וג'ורג'ינה. אמה עבדה לצד אביה וסייעה ביישום מערכת המספור הטלפונית 311, אשר מאחדת את אלפי הסוכנויות בעיר במספר אחד.

ג ג'ורג'ינה בלומברג | צילום: MCT ג

בלומברג השתמש בהונו העצום כדי לתמוך בחיבתה של בתו הצעירה ג'ורג'ינה לרכיבה על סוסים. כיום היא רוכבת מקצועית, הנחשבת לאחת מהטובות בתחומה, אך הוא אינו נטול סיכונים. ב-2002 היא שברה את גבה בתחרות המפטון קלאסיק, וב-2010 היא ספגה זעזוע מוח בתערוכת הרכיבה בסירקיוז. עם זאת, ימים ספורים לאחר מכן היא מסרה ל"ניו יורק דיילי ניוז" שהתאונה לא שינתה דבר. "אני אחלים ואחזור לרכיבה".

אמנדה הירסט

איל התקשורת רנדולף הירסט צבר את הונו בתחילת המאה ה-20 לאחר שהקים מערכות עיתונים בכל רחבי ארה"ב, והייתה לו השפעה כה רבה שהדמות הראשית בסרט "האזרח קיין" התבססה עליו.

ההון של משפחתו הפך אותה למטרה, כפי שגילתה נכדתו פאטי הירסט כשב-1974 חטף אותה ארגון מיליטנטי שמאלני רדיקלי, צבא השחרור הסימביונזי. עם זאת, לאחותה אנה היו חיים התואמים יותר את חייה של אשת חברה.

אמנדה הירסט, צילום: MCT אמנדה הירסט | צילום: MCT אמנדה הירסט, צילום: MCT

אמנדה, בתה של אנה, נהנית מההון של משפחתה. היא למדה בפנימיה יוקרתית בקונטיקט והייתה לה קריירת דוגמנות מוצלחת, שבמסגרתה היא הופיעה בפרסומות של ראלף לורן ובשער של "קוסמופוליטן". "הארפר'ס בזאר" מצטט אותה כמי שאמרה שיש לה "הוצאות תחזוקה" של יותר מ-130 אלף דולר בשנה, אם כי כעת היא טוענת שהציטוט הוצא מהקשרו.

פאריס וניקי הילטון

קונרד הילטון הקים ב-1919 את רשת המלונות הקרויה על שמו. נכדו ריק הילטון הוא היו"ר והמייסד השותף של הילטון&היילנד, חברת נדל"ן בבברלי הילס המתמקדת רק בלקוחות היכולים להרשות לעצמם את הנכסים הראוותניים ביותר באזור החיוג 90210. הפגישה שלו עם קתי אבנזינו הייתה אהבה ממבט ראשון, והם התחתנו ב-1979. אחרי יותר מ-30 שנה הם עדיין ביחד, ויש להם שני בנים ושתי בנות.

פריס וניקי הילטון, צילום: MCT פריס וניקי הילטון | צילום: MCT פריס וניקי הילטון, צילום: MCT

ניקי השיקה קו אופנה ודיגמנה במסלולי תצוגות אופנה באוסטרליה. אולי שמעתם על הבת השנייה שלהם, פאריס. היא זכתה לתשומת לב בארה"ב כשכיכבה בסדרת הריאליטי "החיים הפשוטים" עם חברתה ניקול ריצ'י, אך היא לא עצרה בטלוויזיה. היא גם כתבה אוטוביוגרפיה ב-2004, כיכבה בסרט האימה "בית השעווה" ב-2005 והוציאה את אלבום הבכורה שלה "פאריס" ב-2006.

פנזי וג'וזי הו

לסטנלי הו מהונג קונג יש מונופול על תעשיית ההימורים במקאו מזה ארבעה עשורים, מה שהעניק לו את הכינוי "מלך ההימורים" והפך אותו לאחד מעשירי אסיה. זה טוב, כי יש לו 17 ילדים, וכל החיתולים האלה לא זולים. הבת שלו פנזי עובדת עם המשפחה.

פנזי הו, צילום: בלומברג פנזי הו | צילום: בלומברג פנזי הו, צילום: בלומברג

פנזי הו היא המנהלת של שון טאק הולדינגס, חברה בורסאית שעסקיה הרבים כוללים את טורבוג'ט, המפעילה מעבורת בין הונג קונג למקאו 24 שעות ביממה. ג'וזי הו היא שחקנית פופולרית בהונג קונג. היו לה תפקידים רבים בטלוויזיה והיא הופיעה ביותר מ-40 סרטים.

ונישה ואדיטיה מיטאל

ללקשמי מיטאל, יו"ר ומנכ"ל חברת הפלדה ארסלורמיטאל, יש שני ילדים, ושניהם הצטרפו לעסקי המשפחה. בנו אדיטיה הוא סמנכ"ל הכספים, וכשהחברה הייתה ידועה בשם מיטאל סטיל הוא ניצח על השתלטות של 38 מיליארד דולר על ארסלור, המתחרה האירופית הגדולה ביותר. הוא היה אז בן 30.

אדיטה מיטאל, צילום: MCT אדיטה מיטאל | צילום: MCT אדיטה מיטאל, צילום: MCT

הבת ונישה היא חברה בדירקטוריון של ארסלורמיטאל. החתונה שלה, שנערכה ב-2004 בפריז, נמשכה שבוע שלם ועלתה 60 מיליון דולר, והיא כנראה החתונה היקרה בהיסטוריה. למרבה המזל, מגזין פורצ'ן בחר את לקשמי מיטאל לאיש העשיר באירופה ב-2009, אז הוא לא התקשה לשלם עליה.

דונלד הבן, איוונקה ואריק טראמפ

אולי דונלד טראמפ מפורסם הודות לתוכנית הטלוויזיה "המתמחה", אבל חברת הנדל"ן שלו היא שהפכה אותו למיליארדר. "דה דונלד" הוליד חמישה ילדים, ואף שטיפאני בת ה-17 ובארון בן ה-4 טרם יצרו לעצמם קריירה, דונלד הבן, איוונקה ואריק כבר תפסו מקומות לצד אביהם בחברה שלו.

איוונקה טראמפ עם אביה דונלד, צילום: בלומברג איוונקה טראמפ עם אביה דונלד | צילום: בלומברג איוונקה טראמפ עם אביה דונלד, צילום: בלומברג

דונלד הבן הוא סגן נשיא בחברה ומכהן גם כשגריר של "מבצע חיוך", עמותה המתקנת בעיות של חך שסוע אצל ילדים במדינות מתפתחות. אריק ואיוונקה גם מכהנים כסגני נשיא בטראמפ אורגניזיישן. איוונקה היא הידועה מכל הילדים בעקבות עבודתה כדוגמנית והופעתה בתוכניתו של אביה.

אליסון סארופים

פאייז סארופים הוא מנהל קרנות מצרי שחי בטקסס מזה יותר מ-50 שנה. הוא נכנס להיכל התהילה העסקי של טקסס ב-1997, ושוויו מוערך ב-4-2 מיליארד דולר. יש לו חמישה ילדים, כולל בתו אליסון, החיה בבית בווסט וילג' שרכשה מדוגמנית העל לינדה אוונג'ליסטה.

אליסון סרופים, צילום: MCT אליסון סרופים | צילום: MCT אליסון סרופים, צילום: MCT

לאליסון סארופים יש גם קריירה מגוונת כשחקנית, אספנית אמנות ובעלת מסעדה. היא הופיעה ב"סיפורי נרניה" וב"יומני האומנת", למדה במכון לחינוך קולינרי ופתחה מסעדה משלה, ואנדם. היא גם מכהנת בוועדת הרכישות של מוזיאון גוגנהיים ובמועצת מנהל מוזיאון וויטני.

תגיות

21 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

21.
תפרסמו בבקשה כבר אני איבדתי את אבי שהיה נגד בכיר
בקבע ב1980 הוא היה בן 35 ואני בן ארבע .אני אבא לשלושה ילדים כעובד מצודת זאב לשעבר עד אפריל הנוכחי אמצא משרה משרדית מלאה בשכר 7500 שח וחודש.ויהיה ראש ממשלה אתיופי שיחזוק במהרה לגבולות 67 וידאג לאקדמרים מובטלים כמוני.כי שקרהיהו נהנתניהו יכנס השנה למאסר עולם מידי עם כל הינין ההזוי המשיחע והעילג .
אקדמאי אשכנזי נאה  |  04.01.19
17.
כבן של מיליונר (ממש לא מיליארדר) זה דפק אותי אנושות
קודם כל נשים מסתכלות עליך רק כארנק מהלך, דברים הולכים בקלות יתרה, אין מאמץ להשיג שום דבר כי הכל בא בקלות, בקלות יתרה, ורק לאחרונה כשהחלטתי להתמודד עם החיים באמת אני מבין כמה קשה לחיות פה, לא מבין איך אפשר לחיות בת"א עם משכורת של 8 בחודש, וכשחברים רואים כמה שקשה, הם לא מבינים למה אני לא נצמד לאבא, שהוא ההפך הגמור ממני, איש חזק ועוצמתי שעבד קשה כל שניה מחייו, מה אני אגיד לכם, זה מלכודת דבש, עד שאני לא אצליח לעשות משהו בכוחות עצמי אני ארגיש ששום דבר לא באמת שווה, כי כשהכל בא בקלות, קשה להעריך ולהבין כמה בעצם קשה להשיג אותו, ואם אני לא אבין שעבודה קשה היא המפתח, אני אאבד את כל רכושו של אבי ביום מן הימים, בקיצור עבודה קשה = אושר .
בן של מיליונר , צפון  |  16.02.11
לכל התגובות