אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
UCLA תחקור קרינה סלולרית בעזרת אפליקציה ישראלית

UCLA תחקור קרינה סלולרית בעזרת אפליקציה ישראלית

חברת טוקאון הישראלית קיבלה "חותמת אישור" לאפליקציה הסלולרית שפיתחה, שנועדה למדוד את הקרינה שפולטים מכשירי סלולר

17.02.2011, 12:14 | גיל קליאן, ברצלונה

חברת טוקאון (Tawkon) הישראלית קיבלה "חותמת אישור" לאפליקציה הסלולרית שפיתחה, שנועדה למדוד את הקרינה שפולטים מכשירי סלולר: ל"כלכליסט" נודע כי האפליקציה של החברה תשמש לביצוע מחקר של אוניברסיטת UCLA בארצות הברית. אם המחקר יצליח, תשמש האפליקציה גם במחקר רפואי רחב היקף באירופה, שימדוד חשיפה לקרינה של כ־100 אלף נבדקים.

החברה נמצאת כיום בסבב גיוס הון, לאחר שגייסה כבר בשני סבבים קודמים ממשקיעים פרטיים, והיא מציגה בתערוכת הסלולר בברצלונה כחלק מביתן IMA. "עד היום עשו מחקרים רפואיים בנושאי קרינה עם שאלונים, ודרכם ניסו לקבוע זמן חשיפה ופרמטרים אחרים", הסביר ל"כלכליסט" גיל פרידלנדר, מנכ"ל ומייסד טוקאון. "אנחנו נותנים כלי שיודע להגיד הכל במדויק: כמה דקות, כמה קרינה, כן אוזנייה, לא אוזנייה - כל הפרטים".

האפליקציה של החברה תוכננה במקור לסייע ללקוחות להפחית קרינה ממכשיר הסלולר שלהם, כאשר רמת הקרינה מוצגת בצורה גרפית ומחולקת לסקאלות של אדום, צהוב וירוק. אם במהלך השיחה הקרינה מגיעה לתחום האדום, מכשיר הסלולר מתחיל לרטוט ונותן עצות כיצד להפחית את רמת הקרינה מהמכשיר. "לפעמים מדובר רק בשינוי זווית של המכשיר או בשינוי מיקום של מטר או שניים", מסביר פרידלנדר. לצורך המחקר הרפואי, שנערך על ידי הפרופסור לאפידימיולוגיה ליקה חפץ, פיתחו בחברה גרסה של האפליקציה שאינה כוללת המלצות, כדי שלא להטות את תוצאות המחקר.

"פיתחנו את האפליקציה שנה וחצי במרתף של השותף שלי ברשפון", אומר פרידלנדר. "התלבטנו על מה לצאת ראשונים, ויצאנו במרץ על אייפון. כשיצאנו, אפל דחו אותנו בגלל טענה שזה ייצור בלבול של משתמשים. אחר כך קיבלנו הרבה פרסום ואפל הזמינו אותנו אליהם ואמרו שישיקו את האפליקציה, אבל זה עדיין לא קרה. השקנו על בלקברי ואנדרואיד, ובעתיד הקרוב נשחרר גרסת נוקיה סימביאן. עכשיו אנחנו מביאים את האפליקציה להרבה שווקים, ושם אנחנו צריכים שותפים שיסייעו בלוקליזציה במקומות כמו סין, יפן או רוסיה.

"המטרה שלנו בתערוכה היתה להגיע למפעילים. המפעילים האירופיים מתמודדים עם סביבה רגולטורית מחמירה: בצרפת, למשל, רוצים לאסור פרסום טלפונים לילדים ונוער, ולאסור הבאת טלפונים לבית ספר. אנחנו כבר נמצאים היום בתהליכים עם מפעילים אירופיים בשלבים די מתקדמים".

תגיות