אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אג"ח מהסרטים צילום: בלומברג

אג"ח מהסרטים

חברת הסרטים טיים וורנר היכתה את האנליסטים כשההכנסות שלה גדלו ל־27 מיליארד דולר ב־2010

21.02.2011, 07:07 | ברוך כהן

חברת טיים וורנר (סימול: TW) קיימת במתכונתה הנוכחית מ־1990. היא נוסדה כמיזוג בין עסקי ההפקה וההפצה של סרטים ומוזיקה של האחים וורנר (WB) לבין עסקי ההוצאה לאור של חברת המדיה טיים (TIME), ובשנים שלאחר המיזוג פעלה להרחבת התמהיל העסקי. ב־1996 רכשה טיים וורנר את ערוצי הטלוויזיה בכבלים של טד טרנר, וב־2001 מיזגה לתוכה את ספקית האינטרנט AOL בעסקה של החלפת מניות (במהלך 2009 ביצעה פיצול של אחזקתה בחברה). כיום טיים וורנר היא קונגלומרט תקשורת ובידור עולמי, השלישי בגודלו בעולם במונחי הכנסות, לאחר ניוז קורפ ודיסני.

ארבע חטיבות עסקיות

פעילות החברה מאורגנת בארבע חטיבות עסקיות עיקריות: חטיבת הכבלים שעוסקת במתן שירותי טלוויזיה בכבלים וטלפוניה דיגיטלית הכוללים תעבורת נתונים מהירה ושירותי וידיאו על פי דרישה (VOD); חטיבת הרשתות שכוללת פעילות רשת ערוצי טלוויזיה בכבלים (בין היתר, את רשת CNN); חטיבת האחים וורנר שפועלת בתחום הפקה והפצת של סרטי קולנוע ותוכניות טלוויזיה וחטיבת ההוצאה לאור שמפרסמת ומפיצה ספרים ומגזינים מובילים כגון "פורצ'ן" ו"ספורטס אילוסטרייטד".

החברה שבסיסה בני יורק מעסיקה כ־30 אלף עובדים ונסחרת לפי שווי של 40 מיליארד דולר.

הדו"חות הכספים לסיכום 2010 שהציגה טיים וורנר העידו על שיפור הסביבה העסקית והיכו את תחזיות האנליסטים. הכנסותיה טיפסו ב־6% לעומת התקופה המקבילה ל־26.9 מיליארד דולר, הרווח התפעולי עלה ב־17% לעומת התקופה המקבילה ל־5.4 מיליארד דולר ואילו הרווח הנקי טיפס ב־4% ל־2.58 מיליארד דולר.

 

התאוששות בתעשייה

טיים וורנר ציינה בדו"חותיה כי הגדלת ההוצאה על פרסום בחטיבת הרשתות וההוצאה לאור ב־10% והתאוששות בתעשיית הקולנוע לצד המשך תוכנית ההתייעלות, תרמו לשיפור בהכנסות וברווח הנקי, והודיעה על הגדלת תשלומי הדיבידנד השנתי ועל הרחבת המסגרת לרכישה חוזרת של מניות (Buy Back) ב־4 מיליארד דולר.

נכון לסוף דצמבר 2010, לטיים וורנר מאזן יציב עם הון עצמי של 32.9 מיליארד דולר המממן כ־49% מסך המאזן ויחסי כיסוי מספקים. בקופת החברה מזומנים ושווי מזומנים של 3.6 מיליארד דולר כנגד חוב של 16.5 מיליארד דולר. בכל 2010 היא יצרה EBITDA של 6.4 מיליארד דולר, כלומר יחס החוב ל־EBITDA עומד ברמה של 2.58. נטל החוב של טיים וורנר גרר הוצאות מימון שנתיות של 1.18 מיליארד דולר שהיוו כ־18% מסך ה־EBITDA בתקופה זו.

ב־2006 הנפיקה החברה אג"ח דולריות לעשר שנים, הנסחרות בתשואה לפדיון של 3.9%.

השורה התחתונה: השיפור בתעשיית הקולנוע, לצד תוכנית התייעלות שהונהגה בחברה והביאה לשיפור בהכנסות וברווח, הופכים את האג"ח הדולרית של טיים וורנר לאטרקטיבית להשקעה.

הכותב הוא מנהל דסק יועצים ביובנק

תגיות