אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צרות בצרורות: התכוף עלולה לאבד חוזה של 16 מיליון שקל לאספקת כבאיות

צרות בצרורות: התכוף עלולה לאבד חוזה של 16 מיליון שקל לאספקת כבאיות

נאמנת החברה רו"ח עליזה שרון ביקשה מביהמ"ש לחייב את רשויות הכבאות להמתין 30 יום עד אישור הסדר הנושים כדי לחתום על חוזה אספקת כבאיות מול התכוף שהיה אמור להיחתם היום. "אובדן החוזה עלול לפגוע באטרקטיביות שלה בעיני הרוכשים"

21.02.2011, 07:35 | רחלי בינדמן

נאמנת התכוף, רו"ח עליזה שרון, פנתה אתמול בבקשה דחופה לבית המשפט בבקשה להעניק צו הארכה ל־30 יום של מועד החתימה על חוזה של חברת התכוף עם רשויות הכבאות שעליו היתה אמורה לחתום כבר היום. כל עוד לא אושר הסדר נושים, לא יכולה הנאמנת לחתום על חוזה כאמור. מדובר במכרז שפורסם ב־2007 על ידי החברה למשק וכלכלה של השלטון המקומי לאספקת רכבי כיבוי אש וציוד נלווה לרשויות הכבאות השונות. במסגרת המכרז נבחרו כמה חברות כספקים מורשים של רכבי הכיבוי והציוד, והתכוף נמנתה עם הזוכות ובהתאם לכך נחתמו עמה כמה חוזים להזמנת ציוד.

לפני שהתכוף נכנסה להליך של הקפאת הליכים, פנתה החברה לשלטון המקומי לשם חתימה על חוזה נוסף להזמנת 16 כבאיות מהתכוף בהיקף כספי של 16 מיליון שקל אלא שהחברה נכנסה להליכי הקפאה קודם שנחתם ההסכם. על פי תנאי המכרז, המועד האחרון לחתימה על חוזים הוא היום, אך החברה מנועה מלעשות זאת כל עוד לא אושר הסדר הנושים. משכך מעוניינת הנאמנת שבית המשפט יכפה על השלטון המקומי להעניק ארכה של 30 יום למועד החתימה בתקווה שבזמן זה יגובש הסדר.

הנאמנת הסבירה לבית המשפט כי ההזמנה בהיקף של 16 מיליון שקל היא משמעותית לחברה, ואובדן החוזה יגרום לפגיעה חמורה בהכנסה הפוטנציאלית של התכוף ובאמינות שלה בעבודה מול רשויות הכבאות ולפגיעה אפשרית עתידית בהתמודדות על חוזים ומכרזים עתידיים בשל כניסת מתחרים לתחום על חשבון החברה. הנאמנת אף טוענת כי אובדן החוזה עשוי להקשות על המאמצים להשגת הסדר נושים, כיוון שאובדן הרווח הפוטנציאלי עשוי להביא לירידה בתג המחיר המוצמד לחברה על ידי אלו המציעים לרכוש אותה, שגם כך אינו מקובל על קבוצות הנושים השונות.

כרגע ישנם שני מציעים שמתמודדים על רכישת השליטה בהתכוף. משפחת וייזר שהצעתה זכתה לתמיכת מחזיקי האג"ח של החברה והנושים הבלתי מובטחים, של אחד משני הבנקים הנושים המובטחים של החברה, בנק אגוד, ושל קרן המנוף אוריגו, אף היא נושה של החברה. בנק דיסקונט, הבנק הנושה השני, מתנגד להצעת וייזר. המציע השני הוא חברת ברנד שבשליטת קרן המנוף KCPS, שהגישה אף היא הצעה לרכישת השליטה בהתכוף.

קבוצת וייזר פנתה באחרונה לבית המשפט בבקשה לדון בהצעתה בטענה כי מדובר בהצעה משודרגת ביחס להצעתה המקורית שטומנת בחובה שיפורים משמעותיים לנושים - במיוחד לנושים הלא מובטחים ומחזיקי האג"ח - ומשכך היא ההצעה היחידה בעלת הסיכויים להיות מאושרת. בקבוצת וייזר הלינו על כך שבדיוק בעיצומו של תהליך ההצבעה על ההצעה שהם הגישו, הגישה המציעה השנייה, חברת ברנד, הצעה מתחרה, שלטענתם בלבלה את הנושים.

ביום חמישי הקרוב, לאחר שהנאמנת תציג את ההצעה המועדפת עליה, אמור בית המשפט להורות על כינוס אסיפות נושים לדון בהצעה המועדפת. יודגש כי כרגע אין לשתי ההצעות את הרוב הדרוש של הנושים המובטחים (75%), אך קבוצת וייזר כבר מחזיקה ברוב של הנושים הלא מובטחים ובתמיכת בנק אגוד. מבחינתה של קבוצת וייזר - איש העסקים בועז וייזר ובניו - מדובר בהשקעה אסטרטגית, כך שגם אם בית המשפט לא יוציא צו ארכה לחתימת החוזה עם השלטון המקומי, הצעתה תעמוד בעינה.

תגיות