אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
CSR רוכשת את צורן לפי שווי של 679 מיליון דולר - פרמייה של 40% צילום: בלומברג

CSR רוכשת את צורן לפי שווי של 679 מיליון דולר - פרמייה של 40%

שווי השוק של צורן בתום המסחר בנאסד"ק ביום שישי עמד על 461 מיליון דולר. בעלי המניות של צורן יקבלו 1.85 ממניות CSR על כל מניה שהם מחזיקים. באחרונה סבלה צורן ממאבקי שליטה של בעלי המניות שלה

21.02.2011, 08:13 | שהם לוי

צורן הישראלית המייצרת שבבי מולטימדיה מתמזגת עם CSR הבריטית לפי שווי של 679 מיליון דולר לצורן, כך דיווחה החברה היום (ב') באתר האינטרנט שלה. בתום יום המסחר האחרון בבורסת נאסד"ק בשבוע שעבר (יום שישי) עמד שוויה של מניית צורן על 9.32 דולר, כך שהעסקה משקפת פרמייה של 40% לחברה.

 

בעלי המניות של צורן יקבלו על כל מניה של החברה 1.85 מניות של CSR נכון למחיר הנעילה שלהן ב-18 בפברואר. העסקה משקפת שווי של 13.03 דולר לכל מניה של צורן. בתום עסקת המיזוג תירשם מניית CSR למסחר בבורסת נאסד"ק. כיום נסחרת החברה בבורסה בלונדון בלבד בעוד שצורן נסחרת רק בבורסת נאסד"ק.

יתרות המזומנים של צורן נכון לתום 2010 עמדו על 261 מיליון דולר. בתום העסקה יחזיקו בעלי המניות הנוכחיים של צורן 35% מהחברה הממוזגת על בסיס דילול מלא.

היועצים הפיננסים בעסקה מצידה של CSR היו ג'יי פי מורגן צ'ייס ורוטשילד, זאת בעוד שצורן קיבלה ייעוץ פיננסי מגולדמן זאקס.  

התועלת שמשיגו שבעסקה הוא לספק טכנולוגיה מגוונת ואינטגרטיבית לחברה הממוזגת שמטרתה לפנות לשוק הצומח של מכשירי המולטימדיה הניידים, כולל מצלמות דיגיטליות וציוד בידור בייתי.

החברה הממוצזגת מצפה לבצע רכישה חוזרת של מניותיה בהיקף של 240 מיליון דולר. התוכנית לרכישה חוזרת של מניות CSR מהווה למעשה הרחבה של תוכנית רכישה חוזרת של מניות עליה הודיעה החברה ב-13 בספטמבר 2010, אז ציפתה CSR לבצע רכישה חוזרת של מניות תמורת 50 מיליון דולר בלבד.

לוי גרצברג, מנכ"ל צורן, יעזוב את תפקידו כמנכ"ל צורן אך יצטרף לדירקטוריון החברה הממוזגת. גרצברג אמר בעקבות המיזוג: "עם העסקה הזו אנחנו יכולים למנף את הטכנולוגיה שלנו וליצור הזדמנויות חדשות".  

טרם העסקה: מאבקי שליטה בחברה

דירקטוריון צורן התמודד באחרונה עם מאבקי שליטה בין בעלי המניות של החברה. הוא עצמו השיב מלחמה לבעלת המניות השנייה בגודלה (8.3%) בחברה, קרן ראמיוס, שבוע אחרי שזו ביקשה להדיח מתפקידם את יו"ר הדירקטוריון עוזיה גליל ועוד חמישה דירקטורים, ולהחליפם במועמדים מטעמה. ראמיוס כתבה בשנה שעברה בפנייה לצורן כי "החברה מנוהלת באופן כושל, ובעלי המניות אינם יכולים לשבת בחיבוק ידיים כאשר ההנהלה והדירקטוריון משמידים ערך".

החברה  סיימה את הרבעון הרביעי  עם הכנסות של 74.2 מיליון דולר לעומת הכנסות של 93.3 מיליון דולר ברבעון המקביל. הכנסות אלה כללו גם את הכנסות מיקרוטיון שנרכשה על ידי צורן בסוף נובמבר, בהיקף של כ-5.4 מיליון דולר.

בתחילת חודש ינואר, קרן ארקדיה, המחזיקה במניות צורן, יצרנית השבבים, שיגרה מכתב לדירקטוריון  החברה בו נכתב כי "צורן צריכה תהליך קבלת החלטות אפקטיבי, שיכול לבוא על ידי החלפת הנהלת החברה". כמו כן כותבת הקרן כי דרוש שינוי דרמטי ומהיר בהנהלת החברה במטרה להקצות את המשאבים הכספיים בחברה למטרות המתאימות. לפיכך, הקרן תומכת בהצעה להחלפת הדירקטוריון ששיגרה קרן רמיוס, המחזיקה ב-8.3% ממניות צורן, לפני כחודש.

תגיות