אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט" - המו"מ הסתיים: אלביט מערכות משלימה ההשתלטות על אלישרא צילום: אוראל כהן

בלעדי ל"כלכליסט" - המו"מ הסתיים: אלביט מערכות משלימה ההשתלטות על אלישרא

דירקטוריון אלביט מערכות אישר את רכישת חלקה של התעשייה האווירית (30%) תמורת 60 מיליון דולר. העסקה תיחתם מחר או מחרתיים

21.02.2011, 19:53 | גולן חזני

עסקת ההשתלטות הסופית של אלביט מערכותעל אלישרא מגיעה לסיומה. ל"כלכליסט" נודע כי דירקטוריון אלביט מערכות אישר היום (ב') את רכישת חלקה של התעשייה האווירית (30%) במניות אלישרא תמורת כ־60 מיליון דולר, ואלביט, שמחזיקה ב־70% מאלישרא, תהפוך לבעלת השליטה המלאה.

העסקה צפויה להיחתם מחר או מחרתיים, ואז היא גם תדווח. על ההתפתחות במשא ומתן פורסם בלעדית ב"כלכליסט" ב־3 בינואר. אלביט מערכות ניהלה את המו"מ לרכישת המניות מאז 2005, אבל לא הצליחה לסגור אותו בשל התנגדות גורמים בתעשיה האווירית ובוועד עובדי אלישרא וחוסר הסכמה לגבי המחיר.

התעשייה האווירית רכשה את חלקה באלישרא ב־2002 לפי שווי של 330 מיליון דולר, שנראה גבוה לאור ביצועי החברה מאז. אלביט מערכות רכשה את חלקה באלישרא ב־2005 מידי כור לפי שווי של 100 מיליון דולר בלבד. השווי הנדון במגעים הנוכחיים נגזר, ככל הנראה, מהערכת שווי עדכנית שבוצעה לאלישרא, שמפתחת מערכות לוחמה אלקטרוניות.

מאז רכשה אלביט מערכות את חלקה באלישרא, ניהלו עובדי אלישרא מאבק נגד ההנהלה, לטענתם בשל תוכנית להעביר את מפעל אלישרא מבני ברק לחולון. העובדים אף השביתו את המפעל עקב סוגיות נוספות. בין היתר, הם טענו כי התנהלותה של אלביט מערכות נועדה להוריד את ערכה של אלישרא, כדי שיקל עליה להשתלט על חלקה של התעשייה האווירית ולהגיע לבעלות מלאה בחברה.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
עד מתי רשעים יעלוזו?!
קונסולידציה, מיזוגים ורכישות מכל הסוגים מתרחשים כבר מספר לא קטן של שנים בתעשייה הביטחונית בעולם. מגמה דומה בארץ היתה רק עניין של זמן. נכון גם, שריבוי התחרות ההדדית בתוך התעשייה הישראלית על מכרזים בארץ ובחו"ל נגסה אף היא באורח מיותר ביתרוניות הישראלית והפחתת הגורמים המתחרים היתה אף היא למגמה מזה זמן-מה. עם זאת, ההשתלטות של אלביט, חברה אחר חברה, על השוק הביטחוני , פרא-ביטחוני ומשיקיהם בישראל, במהלך עשר השנים האחרונות, בניסיון להפוך לקונגלומראט בינלאומי דומה לאחרים (EADS, BAE, THALES וכד') - הולכת ומעלימה מעל פני השטח בישראל חברות, מוצרים, פתרונות, אנשים. הפחתת התחרות לכדי משחק בין שלושה ענקים (במונחים ישראליים): תע"א, רפאל ואלביט, - פועלת בניגוד לטבע הישראלי ההמצאתי ומחבלת בערך המוסף הבסיסי של הפיתוחים הישראליים - הגמישות, הזריזות, הנחשוניות. אלה ייעלמו בתוך ארגוני ענק מסורבלים ואיתם ייעלם היתרון של חברות זריזות, חכמות, לא מסורבלות ונישאיות. הבה נקווה שלא ייצא שכרנו בהפסדנו, ושההשתלטות הבלתי נגמרת של אלביט על התעשייה כולה לא תיגמר בהגדלת אבטלה, הפחתת החדשנות וההמצאתיות ופגיעה בכל ההייטק המתפתח ונובע בתחומים אחרים, מתוך הפיתוח לצרכים הצבאיים. חבל שאלביט לא משכילה, בתוך כדי התהליך המשתלט, לשמר את היתרונות שהולכים לאיבוד, ואף לכבד ערכי בסיס ואנושיות בדרך.
אב"י , תל-אביב  |  22.02.11