אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חשיפה לצפון: מים שוצפים וירוק בעיניים צילום: ישראל אשד

חשיפה לצפון: מים שוצפים וירוק בעיניים

הכלניות פורחות, שמורת גמלא מפתיעה בהתאוששות המהירה והנשרים חוזרים לקנן בה. "כלכליסט" ממליץ על מפלים ועל מסעדות חדשות ברמת הגולן

22.02.2011, 11:09 | תמר וילרפורט

המפלים בגולן ובגליל העליון שוצפים, אך הזרימה תלך ותדעך בקרוב, כפי שקורה בישראל שמתייבשת. "כלכליסט" ממליץ למהר לראות את היופי הזה, ועוד: נרקיסים אחרונים לעונה בנוב ובבית צידא, כלניות בדרום הגולן, וגם רקפות שממלאות את הגולן כולו ויקדמו את המטיילים למפל עיט. אירוס הגולן צפוי לאחר את פריחתו השנה, ויפרח רק עוד כחודש. כדאי גם להיכנס לגמלא ולראות את ההתאוששות המפתיעה של השמורה, אחרי שניזוקה בשריפה במאי. הצבע הירוק חזר למדרונות ומפציע בין העתיקות, וגם הנשרים שבים למקור הקינון המוכר להם.

אם כבר יוצאים לטייל, למה לא לבדוק את המסעדות החדשות באזור.

מפל מיצר. ליד קיבוץ אפיק, גישה מכביש 98 מפל מיצר. ליד קיבוץ אפיק, גישה מכביש 98 מפל מיצר. ליד קיבוץ אפיק, גישה מכביש 98

 

הבקתה במצפה שלום. מסעדת הבשרים ממוקמת בכפר חרוב, ומתמחה בגריל, קדרות ובשר מעושן. חלק מהבשר מקומי וחלק מארגנטינה. את המסעדה הקימו גדי ואיריס אזולאי, בעלי הקייטרינג אמא אדמה ומסעדת הבקתה ברמות. סמוך למסעדה יוצאת טיילת שממשיכה לאורך המצוק עד מבוא חמה. מנות לדוגמה: סטייק פרגית בחמאת בוטנים, ברוקולי, צ'ילי ודבש (100 שקל), חזה עוף בסילאן קארי ולימון (70 שקל). פרטים: א'־ה' מ־17:00, כשר. 04-6761637.

מפל עיט. סמוך למושב אניעם, מכביש 808, צילום: אתי בן שמעון מפל עיט. סמוך למושב אניעם, מכביש 808 | צילום: אתי בן שמעון מפל עיט. סמוך למושב אניעם, מכביש 808, צילום: אתי בן שמעון

טוראנה. מסעדת בשרים בדרך לבני יהודה, שמתמחה בבשר בקר הגדל ברמת הגולן, בשילוב חומרי גלם מקומיים אחרים, כמו תפוחים ויין. מחלון המסעדה אפשר להשקיף על נחל סמך והכנרת. מנות לדוגמה: סלט תפוחים ורוקפור ברוטב סיידר (42 שקל), אנטרקוט 300 גר' מעגלי רמת הגולן ברוטב צ'ימיצ'ורי (96 שקל). פרטים: א', ג', ד', ה' מ־18:00, שישי ושבת מ־13:00, לא כשר. 04-6827763.

פרטים נוספים והמלצות לטיולים באתר tourgolan.org.il.

תגיות