אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"ייקחו עמלה גם על אוויר?" צילום: עמית שעל

"ייקחו עמלה גם על אוויר?"

דמי הניהול במגדל נע בין 2,000 שקל לחודש בדירות קטנות ל־7,000 שקל בחודש בגדולות, ועד 15,000 שקל בענקיות

24.02.2011, 09:56 | נטלי גרויסמן

אחד הגורמים המעצימים כל עימות במגדלים הוא המחיר הגבוה שמשלמים הדיירים כדמי ניהול ותחזוקה. מדובר בסכומים שנעים בין 2,000 שקל לחודש בדירות קטנות ל־7,000 שקל בחודש בגדולות, ועד 15,000 שקל בענקיות. "בחצי מזמן הישיבות מדברים רק על דמי הניהול, זה סיפור ענק כאן", אומר דייר המתגורר במגדל ONE בפארק צמרת, "אצל דיירים בכל המגדלים כאן יש תחושה שהם משלמים הרבה יותר יחסית לתמורה שהם מקבלים".

כל מגדל יוקרה מאכלס מאות משפחות ומנהל עשרות עובדים, ומנוהל כמפעל לכל דבר, עם מנגנוני אבטחה, פיקוח, גבייה ומסגרת תקציב. "העניין הוא שאתה צריך לנהל את הלקוחות שלך, ואלה לקוחות שלא אוהבים שמנהלים אותם", אומר גורם בכיר באחת מחברות הניהול והתחזוקה הגדולות בארץ. "לחלק יש תלונות מוצדקות, אבל אחרים מרימים צעקות על טמפרטורת המים בבריכה שצריכה להיות 31 מעלות והיא רק 29, או על וילונות פתוחים בלובי. אלה אנשים מאוד קשים לתחזוקה. דמוקרטיה לא תמיד עובדת טוב איתם כשצריך לקבל החלטות, ובלית ברירה בחלק מהמגדלים אנו נאלצים לכפות את דעתנו באמצעות חוזים וקבוצות לחץ".

באקירוב עניין הניהול מסובך אף יותר, במגדלים שבהם מתגוררים כמה מהאנשים החזקים בישראל, בהם בני משפחות דנקנר, זיסאפל ושטראוס, ולצדם דמויות מהאליטה המשפטית, שלא לדבר על שר הביטחון ואשתו. באקירוב מתגורר גם אלפרד אקירוב עצמו, שמחזיק ארבע דירות.

"אלפרד השתלט על המגדלים והוא פשוט עושה בהם ככל העולה על רוחו", טוען בפניי דייר המשתייך ל"מחנה המורדים" בפרויקט, הקובלים על התנהלותה של חברת מגדלי אלרוב ניהול והפעלה. "עד היום חברת הניהול לקחה לעצמה 12% עמלה על כל פעולה שעשתה עבורנו. גם כששילמו לעירייה חשבונות בגין רכוש משותף, כמו חשמל או מים בבריכה, הם חייבו ב־12%. תכף יגבו עמלה על האוויר שאנחנו נושמים, איפה נשמע דבר כזה? עכשיו הצלחנו להוריד את זה ל־8%, ועדיין יש להם אינטרס לייצר עוד הוצאות. שתביני את הבדיחה: לקחנו חברת ביקורת כדי לבדוק את הפעילות של חברת הניהול. שילמנו על זה עשרות אלפי שקלים, וגם על זה הם לקחו 12%".

"יש פה אנשים שקנו דירות להשקעה, רבים מהם תושבי חוץ, והם פחות מעורים ומתעניינים במה שקורה, להבדיל מאנשים כמוני, שהדירה הזו היא הנכס העיקרי ומקום המגורים שלהם", אומר דייר אחר. "רבים מבעלי הדירות ויתרו על השתתפות באסיפות ומסרו ייפוי כוח לחברת היזם, כך שהוא שולט בהחלטות במידה רבה. לכי תנסי להשיג כאן רוב למשהו, עדיף כבר לנסות להעביר חוק יסוד חדש בכנסת".

"זה מסתכל נורא", מסכמת דיירת, "אני מרגישה שאני מממנת חברה שאין לי שליטה על ההחלטות שלה. אנחנו יכולים לשלם בדיוק מה שהם דורשים, או להיכנס למריבה עם אקירוב. תאמיני לי, אף אחד פה לא רוצה את זה".

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
אני גר בבניין חדש עם 12 דיירים- אין בריכה/חדר כושר/ספא/מועדון/שמירה- ואני מאושר עד הגג!!
יש חנייה תת קרקעית,יש מחסן,יש לובי חמוד(לא מפואר), יש גינה חמודה ומטופחת. ויש בניין חדש ויפה(החזית מעוצבת בצורה יחודית). זה האידיאל של הבניינים המשותפים!! רבותיי- הלוקסוס האמיתי זה בניינים קטנים עם מעט דיירים !!!!!!!!!!!!!!!!!!! שם פס על כל מגדלי היוקרה- אבל משעשע לקרוא על הצרות שלהם!
אבי , רמת גן  |  27.02.11
2.
מה הפלא?
עם כל הכבוד, איך אדם שגר ב"מגדלי יוקרה" יכול לקטר על עלות דמי הניהול? שמירה מסביב לשעון, ניקיון כנ"ל. בריכה עם מציל, חדר כושר עם מדריך, איש אחזקה צמוד, מיזוג כולל של כל הבנין. על כל אלו תוסיפו אחזקת מעליות, ניקוי חלונות בסנפלינג או מנוף, שמירה על תקינותן ש כל המערכות הנילוות, פוליסת ביטוח הכוללת את כל הסיכונים ועוד ועוד ועוד. כמה זה עולה??? ומכל זה, במלחמה שקיימת כיום על כל בניין, חברת הניהול אוספת, בקושי, פירורים. מי שאין לו את הכסף הזה שיגור ביד אליהו. למה לא בוכים על השנדלייר בלובי שעלה מאות אלפים או על חדר הכושר שהולמס פלייס יכולים להזיל ריר עליו??? למה לא מקטרים על מיצג הנירוסטה התלת מימדי, טבול בבריכת מים, שגם הוא עלה כמה מאות אלפים? וכשאת כל זה מאירים בתאורה של שופוני - אז אנא, אל תבכו על עלויות החשמל.....שגם הן כלולות בעלות דמי הניהול!!!
השם המלא שמור במערכת  |  26.02.11