אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרשת טויוטק: הסדרי טיעון לנאשמים שהורשעו בעבירות מס צילום: shutterstock

פרשת טויוטק: הסדרי טיעון לנאשמים שהורשעו בעבירות מס

על הנאשמים הוטל עונש של 60-45 ימי עבודת שירות וקנסות כספיים בסך 100 עד 150 אלף שקל

23.02.2011, 20:30 | איתי הר אור

בית משפט השלום בכפר סבא אישר אתמול (ג') הסדר טיעון שנחתם בין הפרקליטות לבין הנאשמים בפרשת טויוטק, שהואשמו בעבירות מס.

הנאשמים בפרשה הם רו"ח נבט סימון, חברת טויוטק טכנולוגיות ומנהליה יעקב כהן ונתן ברוך. סימון שימש כרואה החשבון של החברה ושל מנהליה.

על פי כתב האישום המתוקן, המנהלים כהן וברוך, היו הבעלים של הנאשמת טויוטק, ובאמצעותה משכו משתי חברות בנות של טויטק, סופר-טק וטויו-רם, דמי ניהול בסך 380 מיליון שקל במשך השנים 1997–2000. עוד מתואר בכתב האישום המתוקן כי בשנת 2000 ביקשו הנאשמים להנפיק את החברה בבורסה וקיבלו הערכת שווי של כ-40 מיליון דולר, ומאוחר יותר בשווי של 26 מיליון דולר. ההנפקה לא יצאה לפועל, והנאשמים החליטו לפרק את החברה ולמשוך את הרווחים בסך 18 מיליון שקל שהצטברו בקופתה מאותם מדמי הניהול שנגבו מסופר-טק וטויו-רם. אלא שלטענת הפרקליטות, החליטו המנהלים, בעצת רו"ח סימון, לפרק את טויוטק ולמשוך את הרווחים בשיעור מס מופחת של 10% בלבד כרווחים הראויים לחלוקה בעת פירוק. הפרקליטות טוענת  כי בייעוצו של סימון החליטו המנהלים כי טויוטק תעביר את כל נכסיה בטרם יודיעו על פירוקה, ולצורך כך, הקים ברוך את חברת ברון נ.ש. טכנולוגיות בע"מ, ואילו כהן הקים את חברת סוליגר טכנולוגיות בע"מ. לטענת הפרקליטות, טויוטק מכרה את אחזקותיה בסופר-טק וטויו-רם בחלקים שווים לחברות החדשות ברון וסוליגר.

הפרקליטות טוענת כי טויוטק הייתה צריכה לדווח לפקיד השומה על מכירת המניות תוך 30 יום מיום ההחלטה על מכירת המניות, אך לא עשתה כן, וזאת ללא הצדק סביר.

על פי הסדר הטיעון, מכתב האישום המקורי יימחקו סעיפי האישום בגין עבירות מרמה, ותחתיהן יואשמו הנאשמים, פרט לחברה, בעבירה של דיווח לא נכונן. עוד הוסכם כי הנאשמים כהן וברוך יואשמו בעבירות שעניינן אחריות מנהלים. בנוסף הוסכם בהסדר הטיעון כי הצדדים יעתרו במשותף לעונש של 45 עד 60 ימי עבודות שירות, וכי יוטלו עליהם קנסות כספיים בסך 100 עד 150 אלף שקל, כל אחד על פי חלקו.

באי כוחו של רו"ח נבט סימון, עורכי הדין אלון רון ומורן כרמון מסרו בתגובה: "הסדר הטיעון משקף את טענתו של רו"ח סימון לאורך כל הדרך, לפיה לא הייתה כל כוונת מרמה או התחמקות ממס. אנו שמחים שהפרקליטות חזרה בה מטענות אלה, ושהמחלוקת בין הצדדים הצטמצמה לסוגיה פרוצדוראלית של אופן הצגת הנתונים בדו"חות שהוגשו".

את כהן, ברוך וטויוטק ייצג עורך הדין ירון קוסטליץ ממשרד יעקב וינרוט. את המדינה ייצג עורך הדין אלון גילדין מפרקליטות מיסוי וכלכלה.

תגיות