אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הממשלה החלה להקים את המאגר הביומטרי צילום: אורי פורת

הממשלה החלה להקים את המאגר הביומטרי

ל"כלכליסט" נודע כי ועדת שרים בראשות רה"מ תגבש בשבועות הקרובים את תקנות מאגר הנתונים על אזרחי המדינה השנוי במחלוקת

27.02.2011, 07:01 | תומר אביטל

הממשלה מתניעה את המאגר הביומטרי. לאחר שהעניין ירד מסדר היום הציבורי, ל"כלכליסט" נודע כי בממשלה החלו לקדם את הנושא, ולאחרונה מינה ראש הממשלה בנימין נתניהו ועדת שרים מיוחדת ליישומים ביומטריים. הוועדה תגבש בשבועות הקרובים את תקנות המאגר הביומטרי, ותחליט סופית באילו אופנים יופעלו אמצעי זיהוי ביומטריים במסמכי זיהוי ובמאגרי מידע. ראש הממשלה יכהן כיושב הראש של הוועדה, וסגנו יהיה שר הפנים אלי ישי, שהמאגר מוקם באחריות משרדו. גם השר מיכאל איתן, ממתנגדי הקמת המאגר, יאייש את ועדת השרים. במקביל לכך, במשרד הפנים החלו למנות אנשי מקצוע כדי לקדם את הנושא. במשרד מייסדים בימים אלו את הרשות לביומטריה, ולאחרונה אף מינו לרשות תוכניתן.

במשרד הפנים מגייסים למאגר כוח אדם בעל סיווג ביטחוני גבוה מאוד ומומחיות בתחום ההצפנה. לצורך הקמת המאגר הקציבה המדינה 10 מיליון שקל ב־2011.

בדצמבר 2009 אישרה הכנסת את הצעת החוק של ח"כ מאיר שטרית (קדימה), שלפיה יוקם מאגר שיכיל את הנתונים הביומטריים של כלל אזרחי ישראל לצורך אימות הזיהוי שלהם וכדי למנוע זיוף זהות. בתקופה שבה נידון החוק בכנסת, הוא נתקל בביקורת עזה מצד ארגונים לשמירת פרטיות; המבקרים טענו כי עובדי המאגר עלולים להדליף את הנתונים ולפגוע בצנעת הפרט. השר מיכאל איתן גיבש פשרה שאפשרה את אישור החוק, ולפיה ראשית ייושם פיילוט בן שנתיים; בתום השנתיים ידון שר הפנים עם שר המשפטים על הצלחת הפיילוט, ואם יחליטו להקים מאגר קבוע - תוגש ההחלטה לאישור ועדה משותפת של ועדות החוקה, הפנים והמדע וזו תוגש לאישור מליאת הכנסת.

כדי להשיק את הפיילוט היה אמור משרד הפנים להתקין את תקנות המאגר כבר במרץ 2010. ח"כ שטרית אמר ל"כלכליסט": "רצתי אחר שר הפנים במשך כל השנה האחרונה. חברת HP בנתה מפעל מיוחד בקיסריה לצורך הפקת התעודות הביומטריות, וזה כשנתיים הוא מושבת בשל אטיות הממשלה". 

תגיות

45 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

45.
מאגר ביומטרי
המאגר הביומטרי הוא חיוני לכול מדינה בימים קשים שמתמודדים עם טירור עולמי! אך מנסיון של מכרה שלי , למדתי, שהיו מקרים בהם טביעת אצבע או כף יד שהונחה על המכשיר לא זוהתה או הותאמה על ידי המערכת ואולי כתוצאה מגורמים שאינם קשורים במערכת אלא בגורמים פיזיולוגים שלנו כגון הזעה בכף היד. אף אבק יכול לשבש קריאה וזיהוי של טביעת אצבע או כף יד.אנחנו נוטים לשכוח שזו מערכת דיגיטלית וכל יכול להשפיע עליה. כמו למשל במקרה של הנוסע בנמל התעופה של יפן שליפף סרט דביק על האצבע ובכך שינה את הזיהו!
מונה  |  14.09.11
44.
שלום על ישראל
ביי ביי ביבינוקיו. עוזב את הארץ ביחד עם כל המשפחה. ביבינוקיו, תלמד, הרבה מאד אנשי הייטק יעזבו גם. אתה חושב שהם מטומטמים? אני כבר מכיר קבוצה די נכבדה שמתכננת לעזוב את הארץ. ואז מה תעשה? תשאב את המוחות בחזרה עם שואב אבק? אנשי ההיטק שותקים, מבינים, ופועלים.
דו , מרכז  |  27.02.11
43.
מאגר ביומטרי
כל חייל החל משנת 1974 נתן טביעות אצבעות עוד במהלך החיול! בבריטניה הליבראלית שבה כידוע אין מספרי זהות או תעודות זהות יש הנישות חופשית לקהל לעיין בספרי הלידה, בספרי הפטירה, וספרי רישום הנשואין מכוון שהם תעדות ציבוריות. כך שאני ממש לא מתרגש מדליפת מרשם התושבים. המאגר עומד להיות מפוצל ולא זמין online. כאדם שמקורב לנושא זיהיוי חללים, אני יכול להגיד בוודאות שמאגר ביומטרי הכולל גם סוג דם, עשןי להקל את מלאכת הזיהוי באסון המוני מסוג של רעידות אדמה או מתקפת טילים על על גוש דן. כיום הכל מסתמךעל צילומי פני גוויות, ואני רוצה לחסוך ממכם את התיאור כיצד נראת גופה לאחר יומים ללא קירור. ולגבי אלה שהם בעלי אזרחות כפולה וחיים בחו"ל, אני מקדם בברכה כל אחד שיוותר על אזרחותו הישראלית. גם ככה משרד החוץ נאלץ לטפל ביותר מדי אנשים שהקשר החידי שלהם לישראל הוא הדרכון. למדינות כמו דנמרק, הולנד ואוסטריה אין את העיות האלה משום שאזרחות כפולה הוא דבר נדיר אצלם.
DDT  |  27.02.11
לכל התגובות