אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תוספת הרופאים לבתי החולים לא תגיע לדרום ולירושלים צילום: shutterstock

תוספת הרופאים לבתי החולים לא תגיע לדרום ולירושלים

הממשלה אישרה תוספת של חצי מיליארד שקל למערכת הבריאות, אך תוספת של 160 תקני רופאים לא תגיע אל הנגב כי בתי החולים שם הינם בבעלות קופת חולים כללית ועמותות פרטיות

27.02.2011, 17:09 | מיקי פלד

הממשלה אישרה היום (א') תוכנית להשקעה של חצי מיליארד שקל בשש השנים הקרובות במערכת הבריאות. התוכנית כוללת, בין השאר, הוספה של 160 תקני רופאים לבתי החולים, אך מכיוון ומדובר רק בבתי חולים ממשלתיים, תושבי הנגב וירושלים לא ייהנו ממנה.

ההבדל נעוץ בעובדה כי בנגב שני בתי החולים הקיימים, סורוקה בבאר-שבע ויוספטל באילת, הינם בבעלות שירותי בריאות כללית, ובירושלים בתי החולים הדסה, שערי צדק וביקור חולים הם בבעלות עמותות פרטיות. כך ההחלטה לגבי תוספת רופאים, בדגש על הפריפריה, תיושם בעיקר בצפון הארץ.

יעקב ליצמן, סגן שר הבריאות, צילום: עטא עוויסאת יעקב ליצמן, סגן שר הבריאות | צילום: עטא עוויסאת יעקב ליצמן, סגן שר הבריאות, צילום: עטא עוויסאת

כמו כן, אם משרד הבריאות יחליט על הוספת מיטות לבתי החולים בנגב ובירושלים הדבר לא יהיה מותנה בתוספת תקציב לתקנים לצוות רפואי, כלומר שהכללית או העמותות יצטרכו לממן זאת בעצמם. בתי החולים הממשלתיים כן יקבלו תוספת תקציב לרופאים ואחיות עם הוספה של תקציב למיטה.

הדרום והצפון לוקים בחוסר משמעותי ברופאים, אך מצבו של הצפון פחות טוב מזה של בתי החולים בדרום. בצפון שיעור הרופאים בבתי החולים ל-1,000 נפש עומד על 2.1, בעוד בדרום השיעור הוא של 2.3. הממוצע הארצי הוא 2.8, כאשר בירושלים יש 2.9 ובתל-אביב 4.6.

חלק מעניין נוסף בהחלטה הוא על שינוי עתידי במחירי האשפוז של יולדות, פגים ובמחלקות הפנימיות בבתי החולים. ביוני הקרוב יודיע מנכ"ל משרד הבריאות, ד"ר רוני גמזו, לממשלה על הצעדים בהם ינקוט להעלאת התעריפים שמשלם הביטוח הלאומי לבתי החולים על אשפוז יולדות ופגים כדי לעודד השקעה במחלקות אלו מצד מנהלי בתי החולים. במקביל, יודיע על הפחתת התעריפים במחלקות הפנימיות, בהן רואים האוצר וקופות החולים מחלקות בזבזניות מבחינה תקציבית, כך שלמנהלי בתי החולים לא יהיה תמריץ כלכלי להשאיר במחלקות אלו חולים מעבר למינימום ההכרחי.

בו בעת, נמשך המשא-ומתן בין ההסתדרות הרפואית למשרד האוצר על תוספת שכר לרופאים במגזר הציבורי. בהסתדרות הרפואית ניסו לשדר אתמול "עסקים כרגיל" ואמרו כי בפגישה הצפויה השבוע עם הממונה על השכר באוצר, אילן לוין, הם לא מתכוונים לסגת מהדרישות לתוספת שכר משמעותית יותר לרופאים בפריפריה ובשלושת המקצועות במצוקה - הרדמה, טיפול נמרץ ונאונטולוגיה (רפואת פגים).

התוכנית הממשלתית אישרה גם הוספה של עוד 960 מיטות בשש השנים הקרובות, כשליש מהכמות הדרושה על-פי משרד הבריאות כדי להדביק את הגידול באוכלוסיה. כמו כן, משרד הבריאות מתכוון לגבש תוכנית לתמרוץ רופאים לעבוד בפריפריה ובמקצועות במצוקה.

מההסתדרות הרפואית נמסר כי "החלטת ממשלת ישראל לא הצליחה להביא שום בשורה חדשה ומשמעותית, לא לחולים ולא לחיזוק מערכת הבריאות הציבורית. לצערנו, מדובר באותן החלטות שכבר הוצגו בעבר".

סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, אמר ל"כלכליסט" כי "אני מעריך שלמרות אישור התוכנית ההסתדרות הרפואית תלך לשביתה כי הם רוצים להוכיח שהם קייימים. זה הכל עניין פוליטי". ליצמן אמר עוד כי "זו פעם ראשונה ב-10 שנים, בניגוד לכל הדמגוגיה שמפיצים, שהוסיפו מיטות ופועלים לשיפור מערכת הבריאות הציבורית".

תגיות