אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התחלה טובה צילום: אלה סברדלוב קרן

התחלה טובה

בעסקית החדשה של פרידה קאלו מומלץ להעדיף את המסלול שמציע שתי מנות ראשונות במקום ראשונה ועיקרית - שם היצירתיות בשיאה

28.02.2011, 10:16 | גלי וולוצקי

עובדי מתחם הבורסה בדרום תל אביב נהנים מיציבות לפחות בגזרה אחת - האזור שלהם שוקק מסעדות וברי יין שמציעים עסקיות צהריים נעימות.

מסעדת פרידה קאלו, מהבולטות במתחם, נפתחה לפני כשנתיים וחצי בידי השף יואב בלימן (לשעבר סו־שף בכתית), והיא מציעה מטבח יצירתי באוריינטציה לטינית. בערב היא מתפקדת כבר עולץ, ובשעות הצהריים כמקום מפגשם של רבים מבכירי הבנקים הסמוכים.

אנחנו בחרנו בחצר המקורה השקטה יותר, שם ישב איש שוק ההון אחד שקשה היה לא לזהות את פניו, כשהוא סועד בשלווה תוך שהוא עובר על הכותרות ב"כלכליסט".

בימים אלה מציעים במקום עסקית חדשה, הכוללת במחיר העיקרית גם מנה ראשונה, לחם ושתייה קלה. למי שנפשו חפצה בארוחה קלה יותר מציעה המסעדה את האפשרות לקבל שתי מנות ראשונות בתוספת לחם ושתייה במחיר 49 שקל.

לחם הבית הלבן בעל הקרום המתפצח הוגש חמים עם חמאה ואיולי טרי והיה מצוין. גם המנות הראשונות היו מוצלחות: סלט סלק עם ארוגולה, גבינת רוקפור ואגוזי קשיו קלויים היה פשוט וטוב. הוא תובל בעדינות ונתן לשילוב המוצלח של חומרי הגלם לדבר בעד עצמו. מנה נוספת של סינטה כבושה (בתוספת 10 שקלים) שתובלה במעט חומץ בלסמי ועוטרה בנבטוטים, בעגבניות צלויות ובפירורי פרמז'ן אפויים קראנצ'יים היתה עזת טעם וטעימה.

סלט סלק ארוגולה, גבינת רוקפור ואגוזי קשיו. שילוב מוצלח של חומרי גלם, צילום: אלה סברדלוב קרן סלט סלק ארוגולה, גבינת רוקפור ואגוזי קשיו. שילוב מוצלח של חומרי גלם | צילום: אלה סברדלוב קרן סלט סלק ארוגולה, גבינת רוקפור ואגוזי קשיו. שילוב מוצלח של חומרי גלם, צילום: אלה סברדלוב קרן

במנות העיקריות בחרנו באחד מנכסי צאן הברזל של המטבח המקסיקני - פהיטאס של שעועית אדומה ובשר (55 שקל). התבשיל המעט חריף הוגש במחבת ברזל לצד שלוש טורטיות גדולות, שמנת חמוצה, מטבל גוואקמולה וסלסת עגבניות, שהרכיבו יחד מנה נדיבה מאוד בגודלה, ביתית וטובה.

דווקא המנה היקרה ביותר בארוחה - נתחי בורי, קלמרי ושרימפס על קרם כרובית בקציפת גבינות צאן (82 שקל) - היתה מעט מאכזבת. המנה היתה אמנם אלגנטית ומרשימה, אך קרם הכרובית המלוח מאוד האפיל בטעמו על פירות הים.

הארוחה בפרידה קאלו היתה ארוחה נעימה וטעימה, שהצטיינה בעיקר בחלקה הראשון. ייתכן שההחלטה הנכונה כאן היא לבחור במסלול הראשונות בלבד, הזול יותר, שכן דווקא בהן מראה בלימן את עיקר כוחו ומציע מנות ססגוניות ומלאות שמחת חיים.

שם: פרידה קאלו

ז'אנר: מטבח אישי באוריינטציה לטינית

מיקום: לילינבלום 43, תל אביב, 03-5660481

מחיר העסקית: 82-47 שקל, א'־ה' 16:00-12:00

התחככות: המגזר הפיננסי

שירות: מקצועי ומאיר פנים

כשרות: אין

חניה: באחד מחניוני המתחם, בתשלום

נגישות נכים: אין

שורה תחתונה: ארוחה נעימה וטעימה

תגיות