אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": הודו וישראל בדרך לחתימה על הסכם סחר חופשי בין המדינות צילום: בלומברג

בלעדי ל"כלכליסט": הודו וישראל בדרך לחתימה על הסכם סחר חופשי בין המדינות

סמנכ"ל סחר חוץ במשרד המסחר ההודי הגיע אתמול לארץ כדי לנהל את המו"מ על ההסכם: "יש פוטנציאל עצום בסחר עם ישראל". ההסכם צפוי להוריד את עלויות היצוא להודו

28.02.2011, 06:58 | טל ליטמן

סמנכ"ל סחר חוץ במשרד המסחר ההודי, ד.ס. דסי, הגיע אתמול לישראל כדי לנהל משא ומתן שיוביל לחתימה על הסכם סחר חופשי בין המדינות - כך נודע ל"כלכליסט". מטרת הביקור היא לפתוח באופן רשמי במגעים בין הצדדים לאחר תקופה ארוכה של התקרבות בלתי פורמלית בין המדינות.

הסכמי סחר חופשי כוללים הסרת מכס הדדית וחסמי סחר אחרים, החלים על מגזרי השירותים ועל סחורות המיוצאות בין המדינות. הסכם הסחר החופשי צפוי להביא לירידה בעלויות של היצואנים הישראליים, ולהעניק להם יתרון תחרותי מול יצואני מדינות שלהן אין הסכם סחר חופשי עם הודו. ישראל מחזיקה, בין היתר, בהסכמי סחר חופשי עם ארה"ב, האיחוד האירופי ומצרים.

"אנו מזהים פוטנציאל עצום בסחר מול ישראל, ולכן בכוונתנו לקדם את המגעים ברצינות", אמר דסי בשיחה עם "כלכליסט" טרם הגעתו לישראל. לדבריו, ההסכם צפוי להגדיל את שיעור הסחר בין המדינות במידה ניכרת.

"מדינות רבות מעוניינות לחתום עם הודו על הסכמי סחר חופשי", אמר סמנכ"ל סחר חוץ במשרד התמ"ת, בועז הירש. "כלכלת הודו צמחה בשנים האחרונות בממוצע של כ־8% בשנה. היקף הסחר של ישראל והודו עולה בהתמדה, ולכן השוק ההודי מעניין את הכלכלה הישראלית".

הירש התייחס לחשש, שלפיו הסכם סחר חופשי עם הודו עלול להביא להצפת השוק המקומי בסחורה זולה. הוא אמר כי חששות אלו פחתו, דבר המצביע לדבריו על בגרות התעשייה ועל הליברליזציה שעבר המשק. לטענתו, ב־2007 נבדקו כדאיות ההסכם והסיכונים הכרוכים בו תוך התייעצות עם גורמים בתעשייה הישראלית, ונמצא כי התועלת בחתימה עליו עולה על הסיכונים.

לפי נתוני מכון היצוא, היקף הסחר של ישראל עם הודו הסתכם ב־2010 בכ־4.7 מיליארד דולר - עלייה של 60% לעומת 2009. היצוא להודו ב־2010 הסתכם ב־2.9 מיליארד דולר, והיבוא ממנה בתקופה זו היה 1.8 מיליארד דולר, כששניהם רושמים צמיחה של 60%.

תגיות