אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קובי מימון מערער על עיקול נכסיו: "הבנק מערים עליי קשיים" צילום: ישראל הדרי

קובי מימון מערער על עיקול נכסיו: "הבנק מערים עליי קשיים"

בחודש שעבר הטילה השופטת חיאט עיקול על נכסי מימון, מחשש שיסכל את מימוש פסק הדין בפרשת קווי אשראי. מימון ערער על החלטת העיקול וטען כי בעקבותיה הבנק המממן את פרויקט הנדל"ן המסחרי של פוליגון בחדרה מערים קשיים על הסגירה הפיננסית

28.02.2011, 08:05 | סיון איזסקו

איש העסקים קובי מימון, שהתפטר בחודש יולי מכל תפקידיו בקבוצת ישראמקו, הגיש בשבוע שעבר לבית המשפט המחוזי בתל אביב ערעור על החלטת השופטת אסתר נחליאלי חיאט לעקל את נכסיו. השופטת חיאט החליטה לעקל את נכסי מימון לטובת מפרקי קווי אשראי מחשש שמימון ינסה להבריח את הנכסים ובכך יסכל את מימוש פסק הדין בפרשת קווי אשראי — זאת אם פסק הדין יינתן לטובת המפרקים, עורכי הדין יצחק מירון ואלעד אלעזר ורו"ח חיים רבינוביץ'.

"נזק ישיר לעסקים"

בית המשפט הורה לעקל את זכויותיו של מימון בחברות הציבוריות אקויטל, בעלת השליטה בישראמקו, נפטא, יואל, נצבא ואיירפורט סיטי ובחברת הנדל"ן הבורסאית פוליגון, שבה הוא משמש יו"ר.

מימון מבקש מבית המשפט לבטל את העיקולים, וטוען כי "יש בצווים שניתנו כדי לגרום לנזק ישיר ומהותי לעסקיו של המערער ולמערכת היחסים שלו עם צדדים שלישיים". לדברי מימון בערעור, "בעקבות ההחלטה החל הבנק שאמור לממן את הפרויקט לדרוש הבהרות ולהערים קשיים ממשיים בהשלמת הסגירה הפיננסית".

הקשיים בקבלת המימון שאותם מתאר מימון מתייחסים לפרויקט המרכזי של חברת פוליגון — מרכז מסחרי בשטח של כ־10,000 מ"ר שהיא מקימה בימים אלו בחדרה. מימון מציין כי "מדובר בדוגמה בלבד לנזק הכבד שנגרם ועוד ייגרם בעקבות החלטתה השגויה של השופטת הנכבדה".

אלא שבעוד שמימון מזכיר בערעורו את קשיי קבלת המימון לפרויקט הנדל"ן שבו מעורבת חברת פוליגון, הרי ששותפות חיפושי הנפט והגז ישראמקו המזוהה עמו, נתקלת בקשיים משלה בקבלת מימון לחלקה (28.75%) בהקמת תשתיות ההפקה בתגלית הגז תמר. ישראמקו כבר דיווחה כמה וכמה פעמים על דחיית המועד האחרון לגיוס המימון, כאשר בסוף ינואר דיווחה החברה כי המועד האחרון לסגירה הפיננסית הוא סוף חודש מרץ. בערעורו טוען מימון כי נפלה טעות בהחלטת השופטת לעקל את זכויותיו בישראמקו, שכן לטענתו, הוא כלל אינו מחזיק בזכויות בקבוצת חברות זו.

מימון לא מסתפק בטענה כי אינו מחזיק בזכויות בישראמקו אלא טען עוד כי בניגוד לטענות מפרקי קווי אשראי, הרי שחברת יונייטד קינגסווי — חברת אוף שור המחזיקה בשליטה בקבוצת אקויטל־ישראמקו המוצגת כחברה בשליטת חיים צוף, "שילמה מחיר מלא ואף למעלה מכך" בגין האחזקות בקבוצת ישראמקו שנרכשו מידי קווי אשראי.

"לא פרק זמן סביר"

בהקשר זה טוען מימון כי "אפילו אם המפרקים היו מסוגלים להוכיח שההסכמים שנחתמו עם קווי אשראי היו פסולים ו/או ששולמה תמורה מופחתת בגין הזכויות שנרכשו, עדיין לא היה בכך כדי להקנות למפרקים את הזכות לבטל את ההסכמים, כאילו לא חלפו 13 שנה ממועד השלמת העסקה". לטענת מימון, "סעד הביטול ניתן ליישום אך ורק בתוך פרק זמן סביר".

יש לציין כי טענה זו של קובי מימון שלפיה הוא כלל לא מחזיק בזכויות בחברות מקבוצת ישראמקו אינה טענה חדשה והיא הושמעה על ידי באי כוחם של מימון וצוף עוד בטרם החליטה השופטת על עיקול נכסיו.

במקביל, מעניין לציין כי החברות נצבא ונפטא דיווחו בחודש אוקטובר האחרון כי התקשרו בהסכמי ייעוץ עם קובי מימון. כעת, כשמפרקי קווי אשראי פנו אל החברות בבקשה לממש את העיקולים על זכויותיו של מימון בחברות, הן טענו כי למימון אין כל זכויות בהן.

הערעור של מימון מגיע לאחר שבסוף חודש ינואר קבעה השופטת חיאט כנימוק להחלטתה להטיל עיקולים על נכסיו של מימון: "התרשמתי כי המסכת העובדתית המתוארת בכתב התביעה מקימה עילות תביעה נגד קובי מימון, חיים צוף ויונייטד קינגסווי, ונתמכת בראיות לכאורה מספיקות. כתב התביעה שזור בתיאור עילות תביעה נגד מימון, צוף ויונייטד קינגסווי הנושאות אופי של מרמה ומתוארות בו פרשות שונות, שכולן, על פי הנטען, מדגימות את הברחת הרכוש ולקיחת טובות הנאה".

תגיות