אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"מעסיקים בהייטק לא רוצים לראות אנשים עם שיער לבן" צילום: אוראל כהן

"מעסיקים בהייטק לא רוצים לראות אנשים עם שיער לבן"

קובי גרשון, מנהל פרויקטים מרעננה: "אני לא עובד יותר משנתיים ומתקשה להגיע לראיונות בגלל הגיל. אז אני שולח קורות חיים ללא גיל. מתקשרים לבקש פרטים ותאריך לידה, ושם זה מסתיים"

01.03.2011, 07:02 | הדס שפר
מי אתה: קובי גרשון (52), נשוי ואב לשניים. מתגורר ברעננה.

יותר משנתיים ללא עבודה: "התחלתי את הקריירה במסלול של ממר"ם ושירתתי ב־8200. אחרי שהשתחררתי עבדתי בחברה שקנתה מוצר למערכות בנקאיות, ויצאתי לשליחויות של שנים בהונג קונג ובסלובניה. לאחר מכן עברתי לסטארט־אפ שעסק בבנקאות, שם בניתי סימולטור שכר. מ־2003 עד סוף 2008 הייתי מנהל פרויקטים בפרטנר. מאז, יותר משנתיים אני לא עובד, למעט פרויקט קצר בן ארבעה חודשים להטמעת מערכות ברבוע כחול".

אין כניסה: "אני מתקשה להגיע לראיונות בגלל הגיל. אני שולח קורות חיים ללא גיל. מתקשרים לבקש פרטים ותאריך לידה, ושם זה מסתיים. גם כשאני כן מגיע לראיון - מסתכלים עליי כמו על חייזר".

קובי גרשון. "מסתכלים עליי כמו על חייזר", צילום: אוראל כהן קובי גרשון. "מסתכלים עליי כמו על חייזר" | צילום: אוראל כהן קובי גרשון. "מסתכלים עליי כמו על חייזר", צילום: אוראל כהן

 

ניסיון כעקב אכילס: "בהייטק יש מחשבה מוטעית של פחד מאדם עם ניסיון. המעסיק לא רוצה לראות אנשים עם שיער לבן, וזה לא משנה שאני יכול לנצח את אותו צעיר בתחרויות ריצה ואופניים. יש התנגדות שנובעת מפחד שיהיה לבעל הניסיון מה לומר. לא מסתכלים על יכולת אלא מחפשים פועלים כנועים. אין דרישה למצוינות אלא לשתיקה, העובד לא יאפיל על אחרים. הניסיון זה עקב אכילס של אנשי התוכנה. זה לא קשור לרמת השכר. אם יציעו לבן 35 ולי את אותה חבילת שכר, המעסיק יעדיף אותו".

להזדקן עם ועד חזק: "מה שקורה בהייטק לא קורה במקומות כמו חברת החשמל והתעשיות הביטחוניות, איפה שיש ועד עובדים חזק. גם אותם המדינה רוצה לפרק מהר ולהפוך לעבדים. לכבאי לא יגידו: 'אתה עובד 20 שנה, תפסיק לרוץ לכבות שריפות'. גם כשהולכים לרופא שיניים אנחנו מעדיפים מישהו עם כמה שיותר ניסיון. הייטק זו עבודה שבה בגיל 40 אתה הופך מנכס לנאחס".

לא נראים בסטטיסטיקות: "אני לא הולך להירשם בלשכת התעסוקה מפני שאין להם מה להציע לי. נתוני האבטלה גבוהים פי שניים ממה שהמדינה מציגה. יש לי הרבה חברים במצב שלי שעד לפני עשר שנים היו תותחי טכנולוגיה וחיזרו אחריהם, שיושבים בבית, לא חותמים בלשכה ואוכלים את החסכונות שלהם. יש הרגשה שהמדינה לא עושה מספיק בנושא ושאם יש לך דירה אז יש לך רשת ביטחון. אני לא אלך היום לעבוד בשמירה".

תגיות

222 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

222.
גם אני כשרוני בתחומים רבים ומתקשה למצוא עבודה. המשק מפסיד עובד טוב.
יש לי כישורים רבים: אני איש טכני, ידיים טובות ושכל טוב, איש תחזוקה, איש תיקונים החזקת מערכות, לוגיסטיקה, בקי ושולט במחשב, ידע בפיננסים רחב מאוד, השקעות, שוק ההון בארץ ובחו"ל, ביטוח פנסיוני, ועוד היד נטויה. וכן, אני בן 50 וזה מפריע לי למצוא עבודה. אני לא מבין את זה. יש לפניי עוד 20 שנה פוטנציאליות לעבוד ולהשתכר בכבוד, יש לי ידע בתחומים רבים, יש לי כח ואני אדם בריא, אני גם נראה מצוין, ולא חוזרים אליי ממקומות עבודה. אולי למישהו יש עבודה טובה בשבילי? תודה
פולי חיימברג , קרית ביאליק  |  24.04.11
219.
אפשר גם אחרת...
עד גיל 47 עבדתי בחברה גדולה והייתי אחד הנציגים שלה בחול באירופה כל אותו הזמן שעבדתי בחברה נחשבתי כאחד העובדים הטובים שם חשבתי שאני יכול לעשול את אותו הדבר אבל כעצמאי ולהרוויח יותר כסף .אבל פשוט ממניעים שונים לא עשיתי את הצעד הזה עד שהתייעצתי עם קוצ"רית שנתנה לי את האומץ לעשות את הצעד ולקפוץ למים פתחתי חברה קטנה והתחלתי לעבוד מהבית ממש את אותה עבודה אבל את הכסף שישלתי לכיסי היום הברה מונה כ 5 עובדים ואני לא רואה איפה זה נגמר השמיים הם הגבול תמיד להסתכל מסביב ולפקוח עיניים לנסות להשאר בתחום בו אתה טוב ותמיד לדעת מה שאחרים עושים גם אתה יכול ואולי טוב יותר ביי
ההסטוריון  |  06.03.11
218.
בכל מקצוע היום בגיל 50 אתה גמור, הפיתרון היחיד הוא להיות עצמאי
אם לא הצלחת לקבל קביעות בממשלה או בחברה גדולה, בגיל 50 הפיתרון היחיד הוא עסק עצמאי, או איזו עבודה חלקית ולחיות מחסכונות. לא פשוט. הפיתרון לדעתי הוא שהמדינה תתחיל לחשוב על חקיקה לעצמאים שלא תוציא להם את הנשמה ולא תוציא אותם מדעתם עם כל האישורים וכל הדוחות. באנגליה למשל מי שמרוויח עד סכום די גדול לא צריך בכלל להירשם במס הכנסה, רק להצהיר פעם בשנה עם הכנסתו. כאן אמנם יש עוסק פטור אבל זה עד 70,000 ש"ח בערך, נראה לי שניתן להרחיב את זה לא 150,000 ש"ח הכנסה והמדינה רק תפיק מזה תועלת ומנגנון במעמ.
יפה שעה אחת קודם  |  04.03.11
לכל התגובות