אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איי לאב יו טרמינל 4 צילום: עמית שעל

איי לאב יו טרמינל 4

מתי ברודו יעורר את מתחם התחנה עם מיזם של הופעות מוזיקה ושוק וינטג', השף יותם אוטולונגי השיק עוד מסעדה מצליחה בלונדון והמסעדה החדשה של מאיר אדוני מתעכבת

02.03.2011, 11:05 | גלי וולוצקי

קלאסי, ג'אז ולהקות בתחנה. מתי ברודו (מבעלי קופיבר, בראסרי, הוטל מונטיפיורי, בייקרי ורוטשילד 12) יחנוך מחר (ה') את טרמינל 4 במתחם התחנה בתל אביב, חלל להופעות שישמש בהמשך גם שוק וינטג'. מטרת המיזם, כפי שמסביר ברודו, להרחיב את הפעילות התרבותית והמוזיקלית במתחם.

את המיזם ינהל עדי מחלו, שהקים ומנהל גם את רוטשילד 12 שבבעלות מתי ורותי ברודו. לדבריו, מדובר במיזם זמני, שכן העירייה אמורה לקיים מכרז על זהות השוכר הסופי במקום.

טרמינל 4 עתיד לארח בשעות אחר הצהריים הרכבי מוזיקה קלאסית וג'אז, ובערב מתוכננות בו הופעות של להקות. הופעה של רד בנד תחנוך את המקום מחר. כשבועיים לפני פסח יחל לפעול בטרמינל 4 בסופי השבוע שוק וינטג' שיציע פריטי ריהוט, עתיקות, כלי בית ואופנה של אספנים מכל הארץ.

ברודו מעורב במיזם באופן עצמאי, מחוץ לקבוצת R2M, בה שותפה גם רותי ברודו: "כרגע לא מדובר במיזם של R2M. ייתכן שאם במיזם יהיה גם חלק קולינרי, תהיה הקבוצה מעורבת", מסביר ברודו.

אוטולונגי מגיש לבריטים טחינה. יותם אוטולונגי וסמי תמימי, צמד השפים הישראלי והפלסטיני, שרשת המעדניות־מסעדות שלהם, אוטולונגי, הפכה לחביבת הבריטים, פתחו בשבוע שעבר את מסעדת Nopi בלונדון.

המסעדה הפכה עם פתיחתה למקום אופנתי וכרגע קשה עד בלתי אפשרי לשריין בה שולחן בשעות סבירות.

את Nopi מגדירים הבעלים בראסרי מסורתי, ומוגשות בו מנות באוריינטציה ים־תיכונית, שעושה שימוש בחומרי גלם המוכרים כל כך לישראלים אך מסעירים את הבריטים, כמו טחינה, יוגורט והרבה עשבי תיבול טריים.

צמד השפים הקימו ב־2002 בנוטינג היל את המעדנייה־מסעדה שלהם, שמאז הפכה לרשת ומונה כיום ארבעה סניפים בלונדון. בסגנון הבישול שלהם הם מביאים לבירת בריטניה המעוננת שמץ מהים־תיכוניות הצבעונית. אוטולונגי גם כותב את טור המתכונים הצמחוניים עבור "הגרדיאן", ונחשב כיום דמות מוערכת בענף המסעדנות הבריטי. www.nopi-restaurant.com.

מאיר אדוני, צילום: אוראל כהן מאיר אדוני | צילום: אוראל כהן מאיר אדוני, צילום: אוראל כהן

 

מאיר אדוני מתעכב. מסעדתו החדשה של השף מאיר אדוני מכתית, שאמורה היתה להיפתח בימים אלה במקום שבו שכנה בעבר מסעדת אורקה, תיפתח רק באמצע מאי או תחילת אפריל. הפתיחה מתעכבת בשל הרחבת החלל לחנות הסמוכה, שתאפשר בניית מטבח גדול יותר.

מנות חורפיות בקלמטה. המסעדה החדשה ביפו העתיקה כבר מחדשת את התפריט ומוסיפה מנות חורפיות: צלע חזיר בחמאת מרווה ופירה סלק (69 שקל), אנטרקוט 300 גר' עם תרד ועדשים שחורות (105 שקל), וסלט פירות ים ותפוח אדמה שרוף (54 שקל). כיכר קדומים 10 יפו, טל': 03-6819998.

תגיות