אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט" - שאול שני מקבל חמצן: בראשית תעניק לאי.סי.איי הלוואה של 30 מיליון דולר צילום: עמית שעל

בלעדי ל"כלכליסט" - שאול שני מקבל חמצן: בראשית תעניק לאי.סי.איי הלוואה של 30 מיליון דולר

ההלוואה לחמש שנים תינתן בריבית שנתית של 7% ותזכה את קרן המנוף בבונוס אם אי.סי.איי תעמוד ביעדים שנקבעו. לכלכליסט נודע עוד כי היקף ההלוואה עשוי לגדול ל־35 מיליון דולר

03.03.2011, 06:55 | גולן חזני

קרן המנוף בראשית מעמידה הלוואה של 30 מיליון דולר לחברת תשתיות התקשורת אי.סי.איי שבבעלות שאול שני. ל"כלכליסט" נודע עוד כי ההלוואה עשויה לגדול ל־35 מיליון דולר בעתיד.

ההלוואה, בריבית שנתית של 7%, הנה לתקופה של 5 שנים כשעמידה של אי.סי.איי ביעדים שנקבעו תעניק לבראשית בונוס נוסף בהחזר. בהתאם למדיניות העסקית של הקרן, ההלוואה מגובה בקבלת ביטחונות ועמידה בהתניות פיננסיות, אולם מאחר שאי.סי.איי הנה חברה פרטית, הנתונים לא יפורסמו.

עבור בראשית מדובר בעסקה גדולה שמקרבת את הקרן שמנוהלת על ידי רן גרודצקי ומני וסרמן ואשר בראשה עומד גבי פרל, צעד נוסף אל ניצול מלוא הסכום אותו גייסה - 2 מיליארד שקל. עד היום השקיעה הקרן 1.25 מיליארד שקל. ההלוואה נועדה להמשך הפיתוח באי.סי.איי ומוענקת בריבית גבוהה יחסית להלוואה דולרית. לפני כחצי שנה רכשו שאול שני וקרן אשמור, בעלי המניות של אי.סי.איי, את את יתרת החוב שהועמד לה על ידי בנקים זרים - בהיקף של מאות מיליוני דולרים.

שני ושותפיו רכשו את אי.סי.איי ב־2007 תמורת 1.24 מיליארד דולר מידי שלמה ואהרון דברת, קבוצת עופר ואי.די.בי, כשאת המינוף לעסקה נטלה החברה על עצמה. זו היתה אחת מהרכישות הגדולות ביותר שביצעה קרן השקעה פרטית אי פעם בהייטק הישראלי, והרכישה הגדולה ביותר שמונפה על ידי חוב בנקאי. רכישת החוב שיפרה את מבנה ההון של החברה, אך על פי הערכות הרכישה בוצעה לפי שווי הנמוך משווי החוב בספרי אי.סי.איי, מהלך שיביא ליצירת רווח חשבונאי.

מאז רכש שני את השליטה באי.סי.איי התקשתה החברה שמנוהלת ע"י רפי מאור להתרומם. לפי פרסומים קודמים היא רשמה ב־2009 מכירות של כ־650 מיליון דולר לעומת הכנסות של 710 מיליון דולר שנרשמו ב־2008 וב־2007.

בעבר פורסם כי שני ניהל מגעים עם נשיא רוסיה דמיטרי מדבדב, והציע לו לרכוש 100% ממניות אי.סי.איי תמורת 2.5 מיליארד דולר. מאז התקררו המגעים בין הצדדים. לפני כחצי שנה ניהלה אי.סי.איי מגעים למיזוג עם גילת, אולם המגעים הופסקו לאחר שגילת ביצעה רכישה גדולה של חברה אמריקאית תמורת 130 מיליון דולר והשתמשה במרבית הכסף שבקופתה.

אי.סי.איי הוקמה ב־1961 והוחזקה במשך שנים על ידי כור. החברה מפתחת ומייצרת ציוד לרשתות תקשורת, כגון מוצרי תשתית ופתרונות גישה. בין היתר אי.סי.איי מספקת פתרונות תקשורת ליישומים בפס רחב, שירותי VoIP וסיבים אופטיים.

מרכזי הפיתוח של החברה נמצאים בישראל, ארצות הברית, הודו וסין, ועם לקוחותיה נמנים גופי תקשורת בארץ ובעולם, כמו פראנס טלקום ובזק ולאחרונה גם דויטשה טלקום. ביולי האחרון חתמה אי.סי.איי על החוזה הגדול בתולדותיה - פרויקט משותף עם בריטיש טלקום בהיקף של 800 מיליון דולר.

למרות החוזה הנוצץ, אי.סי.איי רחוקה מימי הזוהר שלה. בסוף שנות התשעים היתה החברה חוד החנית של ההייטק הישראלי, העסיקה 6,000 עובדים והגיעה להכנסות של יותר ממיליארד דולר בשנה. מוצרי החברה התמקדו בדחיסת מידע, מה שאפשר העברת יותר מידע על פחות קווי תקשורת. שווי החברה הגיע אז ליותר מ־3.5 מיליארד דולר והיא כללה כמה חברות־בנות, ובראשן וראז (VRAZ) שעסקה בציוד לרשתות. ואולם, התפוצצות בועת ההייטק בתחילת שנות ה־2000 פגעה בחברה, ופעילותה התכווצה. ואחרי שנרכשה בידי שאול שני ביצעה מספר גלי פיטורים של עובדים. כיום החברה מעסיקה 2,500 עובדים בלבד, 1,500 מהם בישראל.

תגיות