אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הנאשם שחשף את פרשת מיקי פרידמן מלאומי בריטניה נידון ל-9 חודשי מאסר צילום: עמית שעל

הנאשם שחשף את פרשת מיקי פרידמן מלאומי בריטניה נידון ל-9 חודשי מאסר

מיכאל קורנבליט הואשם בעבירות של קבלת דבר במרמה עבור אנשים אחרים, והורשע במסגרת עסקת טיעון

07.03.2011, 15:57 | איתי הר אור

בית משפט השלום בתל אביב גזר הבוקר (ב') 9 חודשי מאסר על מיכאל קורנבליט, אחד הנאשמים בפרשת ההלוואות במעורבותו של מנכ"ל בנק לאומי בריטניה לשעבר מיקי פרידמן. קורנבליט הורשע במסגרת עסקת טיעון בעבירות של קבלת דבר במרמה עבור אחר.

פרידמן כיהן כמנהל הסניף המרכזי של בנק לאומי בתל אביב בשנים 2007-2003, כשבספטמבר 2007 מונה למנכ"ל בנק לאומי בריטניה ועבר ללונדון. ביוני 2009 הוגש נגדו ונגד שבעה אחרים כתב אישום באשמת גניבה של 33 מיליון שקל מכספי הבנק.

מכתב האישום עולה כי אחד הנאשמים, מאיר עובדיה, שהיה חברו של פרידמן שנים ארוכות, הגיע עמו להסכם שלפיו יביא לסניף המרכזי אנשים שיפתחו חשבון ויבקשו אשראי של מיליוני שקלים על בסיס הצהרות עושר פיננסי. לפי כתב האישום, פרידמן יאשר את האשראי מבלי לבדוק את הנתונים שעליהם יצהירו, תוך עצימת עיניים לגבי אמיתות הפרטים ויכולתם להחזיר את ההלוואה. נאשמים נוספים בפרשה הם אברהם גולדנברג, דוד וענונו, רפי עובדיה, אייל קורנבליט, ניסים נרדיה ומרדכי בנבנישתי.

לפני כשנה נחתם הסדר טיעון עם מיכאל קורנבליט, שבו הודה כי בין רפי עובדיה לבין אחיו של קורנבליט, איל, סוכם כי מיכאל ישלח למשרדו של פרידמן ויבקש אשראי בגובה 2.7 מיליון שקל, והכל על סמך הצהרת עושר פיננסי כוזבת. עוד סוכם בין הקושרים כי מיד לאחר קבלת ההלוואה, יועברו הכספים על ידי מיכאל קורנבליט לידי אחיו איל ולידי רפי עובדיה. מיכאל קורנבליט הודה כי פעל בצוותא עם רפי ואייל עבירה על מנת לקבל דבר במרמה עבור רפי ואייל עובדיה.

סגן נשיא בית משפט השלום בתל אביב, מרדכי פלד, ציין בגזר הדין כי קורנבליט הוא נעדר עבר פלילי וכי שירות המבחן המליץ להטיל עליו עונש של עבודות לתועלת הציבור. סנגורו של קורנבליט, עו"ד קובי סודרי, עתר לבית המשפט בבקשה לאמץ את המלצת שירות המבחן, לפיהן משהעביר את כספי ההלוואה לאחרים, למעשה נוצל על ידיהם. עוד ציין סודרי כי הוא היה זה שפנה מיוזמתו אל הבנק וחשף בפניהם את כל מעשי המעורבים האחרים, והיה בכך כדי לחשוף את הפרשה כולה.

השופט פלד קבע כי אכן יש מקום להעניק משקל משמעותי לטובת קורנבליט לכך שפנה מיוזמתו לבנק וחשף בפני הבנק את הפרשה במלואה. עוד ציין השופט פלד לזכותו של קורנבליט את העובדה שבחקירתו הודה במיוחס לו והפנים את חומרת מעשיו.

יחד עם זאת, ציין פלד לחובתו של קורנבליט את העובדה כי מדובר בדפוסי התנהגות שיש בהם היבטי חומרה רבים וקשים. "אין לי אלא לחזור ולהדגיש כי הנאשם לא נרתע מלפנות לבנק ולהציג מצוג כוזב בדבר מצב פיננסי של היה ולא נברא שתכליתו להוציא מהבנק במרמה סכום כסף רב ביותר".

בסופו של דבר גזר השופט פלד על קורנבליט עונשים של 9 חודשי מאסר בפועל, 18 חודשי מאסר על תנאי וקנס כספי בסך 20 אלף שקל. את המדינה מייצגת עורכת הדין טוני גולדנבר מפרקליטות מחוז תל אביב (פלילי).

תגיות