אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סקר: 26.5% מהנשים בישראל עובדות בחצי משרה או פחות צילום: shutterstock

סקר: 26.5% מהנשים בישראל עובדות בחצי משרה או פחות

זאת לעומת כ-14% בלבד מהנשים האמידות, כך על פי סקר של חברת iGeo מקבוצת גיאוקרטוגרפיה ליום האשה הבינלאומי. 23.3% מהנשים האמידות עובדות 9 שעות ומעלה, לעומת 18% מהנשים בכלל ישראל

08.03.2011, 12:30 | כתב כלכליסט

26.5% מהנשים בישראל עובדות בחצי משרה או פחות, זאת לעומת כ-14%בלבד מהנשים האמידות. כך עולה מסקר של חברת iGeo מקבוצת גיאוקרטוגרפיה לרגל יום האשה הבינלאומי. הסקר נערך עבור U-Bank, המתמחה בבנקאות פרטית והשקעות לאמידים.

מהסקר עולה עוד כי 23.3% מהנשים האמידות עובדות 9 שעות ומעלה, לעומת 18% מהנשים בכלל ישראל. גברים עובדים יותר שעות – 52.5% מהגברים בישראל ו-65.7% מהגברים האמידים עובדים 9 שעות או יותר ביום.

נשים אמידות מוגדרות לצורך מחקר זה כנשים בעשירונים 9-10, בגילאי 18 ומעלה. עפ"י הגדרה זו, בישראל כ-440 אלף נשים אמידות.

לפי הסקר, שיעור העצמאיות בקרב האמידות גבוה משמעותית משיעורן בקרב נשים בכלל האוכלוסייה: כ-13% מהנשים האמידות הן עצמאיות, לעומת כ-5% מהנשים בכלל האוכלוסייה.

שיעור הגברים העצמאיים גבוה משיעור הנשים העצמאיות - 17.5% מהגברים בישראל עצמאים ו-20.2% מהגברים האמידים.

נשים אמידות הרבה יותר מרוצות משכרן בהשוואה לנשים שאינן אמידות. בקרב האמידות, כ-59% מרוצות, בדומה לגברים אמידים. לעומת זאת, רק 42% מהנשים בכלל הציבור מרוצות משכרן – פחות מהאמידות ופחות מהגברים בכלל הציבור, כאשר 53% מהגברים מרוצים משכרם.

בכל הקבוצות, אנשים נוטים פחות להיות מרוצים ממצבם הכלכלי לעומת שביעות רצונם משכרם. בעוד גברים ונשים אמידים שבעי רצון משכרם באופן דומה, הרי נשים אמידות פחות מרוצות מגברים אמידים ממצבן הכלכלי.

האם שביעות רצון משכר או מצב כלכלי הם ערובה לאושר? לא בטוח... באופן כללי, גברים ונשים אמידים מאושרים מעט יותר מגברים ונשים שאינם אמידים - כ-4 נקודות אחוז בממוצע. גברים ונשים מאושרים במידה דומה.

ומה יגרום לנשים יותר אושר?

בראש ובראשונה – יותר בריאות. 40% מהנשים האמידות ו-47% מהנשים בישראל בכלל חושבות שיותר בריאות תעשה אותן יותר מאושרות.

במקום השני - הבדל בין נשים אמידות לכלל הנשים בישראל. בעוד נשים אמידות מבקשות לעצמן יותר פנאי (31%), נשים בכלל ישראל מבקשות יותר כסף... (32%)

במקום השלישי - אמידות כסף, מדגם ארצי - פנאי.

ומי אמר שנשים רומנטיות? יותר רומנטיקה – רק במקום הרביעי – 21% מהנשים האמידות ו 17% מהנשים בישראל.

וגברים לעומת נשים? בקרב האמידים – בולטת כמיהה של הגברים ליותר כסף (36% מהאמידים לעומת 26% מהאמידות).

עינת זקריה, מנכ"לית IGeo, שערכה את המחקר עבור יובנק, מבהירה: "הצורך להתמקד בנשים כקהל יעד אינו חדש אצל גופים העוסקים בשיווק, אולם כיום גוברת ההבנה שלנשים יש אמנם הרבה מהמשותף, אבל גם הרבה דברים שונים. ארגון הרוצה לפצח את קהלי היעד שלו, חייב לרדת לעומקה של הסגמנטציה, ולא להסתפק במבט ממעוף הציפור, כפי שנהגו עד כה. המחקר הזה, כמו קודמים שערכנו לפניו, מלמד שכל אישה מיוחדת, יש לה את הצרכים והתובנות שלה, היא עולם ומלואו. מי שמפצח את הקוד או יודע לקרוא נכון את הנתונים, קל יהיה לו יותר ליצור בידול, נאמנות והעדפה למותג או למוצר בקרב כל קהל יעד שיבחר".

מעין בר, מאמנת בתחום הקריירה, אומרת בעקבות הממצאים: "נשים אמידות הן יותר עצמאיות בעיסוקן יחסית לכלל הנשים באוכלוסייה. נשים אלו לוקחות אחריות ומנהלות את חייהן המקצועיים ואת הכנסותיהן בהתאם לרצונן: הן עובדות שעות רבות יותר ומרוויחות יותר. נשים אמידות בוחרות בחירות שמקדמות אותן הן מבחינה מקצועית והן מבחינה כלכלית. יחד עם זאת חסר להן 'זמן פנאי' כדי לחוש מאושרות יותר. הן מבקשות ליצור איזון בין שלושה גורמים: בית, קריירה ופנאי".

 

המחקר נערך במסגרת סקר טלפוני בקרב 700 משיבים, גברים ונשים, בגילאי 18 ומעלה. 300 משיבים המשתייכים לעשירונים סוציו-אקונומיים 9-10, והמהווים מדגם ארצי ומייצג של אוכלוסיה זו במדינת ישראל בישובים היהודיים – מוגדרים כאמידים ו-400 משיבים המהווים מדגם ארצי ומייצג של כלל הציבור בישראל בישובים היהודיים.

תגיות