אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ענבל אור: "אני לא עוזבת את קבוצות הרכישה" צילום: עמית שעל

ענבל אור: "אני לא עוזבת את קבוצות הרכישה"

אשת הנדל"ן ענבל אור מסתערת על "ליגת־העל של היזמים" עם רכישת השלד הבורסאי של מיינרום. היא חושפת את פעילות אור סיטי, לא מוטרדת מההגבלות על קבוצות הרכישה ומסמנת את היעד הבא: שוק הדיור החרדי

10.03.2011, 07:56 | שירלי ששון-עזר

פעילות חברת הנדל"ן אור סיטי של מארגנת קבוצות הרכישה ענבל אור נחשפה אתמול לראשונה, בעקבות דיווח לבורסת תל אביב שמסרה חברת מיינרום, שתשמש פלטפורמה לכניסתה של אור לבורסה. מיינרום, שבשליטת אביחי סטולרו וחברות של רוני יצחקי, יורם גינור ויהודה סייג, דיווחה כי לפי ההסכם המתגבש ירכשו סטולרו ושותפיו את הפעילות הקיימת של החברה, הפועלת בתחום ההובלה הימית, ובכך יהפכו את מיינרום לשלד בורסאי. אז, לפי התכנון, תרכוש אור את השלד הבורסאי של מיינרום, ותיצוק אליו את פעילות הנדל"ן שהיא מנהלת באמצעות חברת אור סיטי שבבעלותה.

במהלך זה תוותר אור על הדיסקרטיות ששמרה לגבי הקרקעות שבבעלותה, וכן העסקאות והפרויקטים שהובילה באמצעות קבוצות רכישה שאותן היא מארגנת. כעת היא תידרש לחשוף את כל הפרטים, ותצטרף לקבוצה המצומצמת של מארגני קבוצות הרכישה נחשון קיויתי והאחים צחי ועידו חג'ג', שחלקים מפעילותם כבר נסחרים בבורסה.

בשנה האחרונה עבר תחום קבוצות הרכישה טלטלות רבות בתחום הרגולציה, שהערימה קשיים על מארגנים וחברים בקבוצות, ובהן הוראות בנק ישראל המקשות על הבנקים לתת לקבוצות הלוואות. אך אף שהמעבר לבורסה פותח בפני אור את האפשרות לגיוס כסף מהציבור, היא אומרת כי זו אינה הסיבה שבעטיה החליטה להפוך לחברה ציבורית. "אני לא מרגישה קושי בקבוצות רכישה. המכירות הן פנטסטיות והבנקים רוצים ללוות פרויקטים שלנו", היא אומרת.

חברה ציבורית חושפת את פעילותה לציבור. למה את צריכה את זה?

"בשנתיים האחרונות אור סיטי חשופה כמו חברה ציבורית. עבדנו בשקיפות מלאה מול כלי התקשורת. החברה קיבלה את אמון הציבור והגורמים הפיננסיים. המעבר לבורסה יאפשר לנו לעלות לליגת־העל של יזמי הנדל"ן ולהיכנס לפרויקטים רחבי היקף".

את פעילה גם כיזמית, האם את מתכננת להפסיק לארגן קבוצות רכישה?

"זו פעילות נפרדת. זה לא אומר שאני יוצאת מחר בבוקר מקבוצות הרכישה. החזון שלי היה ונשאר להוריד את מחירי הדירות באזורי הביקוש, כדי לאפשר לזוגות צעירים לרכוש דירה במחיר סביר ולא להיקרע במחירים מופקעים".

האופן שבו נסחרת חברה בבורסה תלוי לא פעם בתדמית של החברה ולא רק בתוצאות הפעילות שלה. אור מתמודדת בתקופה האחרונה עם תביעה שהגישו עובדיה לשעבר, שטוענים כי היא מנעה מהם לכאורה כספים שהבטיחה להם. אך היא לטענתה אינה חוששת שתדמיתה תיפגע מכך. "כל אדם בר־דעת שיסתכל על כתב התביעה ועל כתב ההגנה יראה שזו תביעת סרק", היא אומרת.

אור גם ממהרת להפריך את השמועות על יציאתה מפרויקט מגדלי הצעירים בתל אביב, שבו היא פועלת בשיתוף עם קבוצת חג'ג'. "יש אינסוף שמועות על כל מיני נושאים שלא היו ולא נבראו", היא אומרת. "אין סכסוך ביני לבין חג'ג', אנחנו עובדים כרגיל. זה פרויקט שאני יזמתי, ואני לא הולכת לצאת חלילה מהפרויקט".

במקביל מכוונת אור לכיווני התפתחות חדשים, ומספרת כי הרחיבה את פעילותה גם לשוק החרדי. "זה שוק שקוסם לי", היא אומרת. "יש מצוקת דיור חריפה באזור בני ברק, והחלטתי להיות פורצת דרך בשוק זה ולפתוח להם קבוצת רכישה משודרגת. יש לנו אופציה על קרקע ברחוב גולומב בבני ברק, שמתוכננות עליה 38 יחידות דיור. קיבלנו כבר יותר מ־500 פניות מהציבור החרדי מאנשים שרוצים לגור בפרויקט".

יש הבדל בשיווק לציבור החרדי?

"זה תכנון שונה ואוכלוסייה שונה, אבל אנחנו מתמודדים איתה מאוד יפה. לקחנו משווקים מתוך בני ברק. אנחנו רואים שהם דווקא מבינים את המודל של קבוצת רכישה. אחד הפרויקטים הגדולים ביותר של החרדים בבית שמש, שכולל 1,500 יחידות דיור, נעשה במסגרת קבוצת רכישה. אני מאוד מאמינה בשוק הזה".

את בודקת גם שווקים אחרים בחו"ל?

"אני לא פוסלת שום דבר, אבל כרגע אין משהו מוחשי לדבר עליו".

תגיות