אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פורסם תזכיר החוק להרחבת מערך ה-DTT: צפוי לעלות לקריאה ראשונה בעוד חודש

פורסם תזכיר החוק להרחבת מערך ה-DTT: צפוי לעלות לקריאה ראשונה בעוד חודש

המערך יורחב תוך שנתיים בעלות של 50-60 מיליון שקל; שרי התקשורת והאוצר יביאו עד יוני 2012 הצעה לגוף שיפקח על השידורים במקום הרשות השנייה

10.03.2011, 13:08 | שלי פריצקר

משרד התקשורת הפיץ היום את תזכיר החוק בנוגע להרחבת מערך שידורי עידן פלוס (DTT). על פי ההערכות תוך כחודש התזכיר יועבר לוועדת שרים לענייני חקיקה ולאחר מכן יעלה לקריאה ראשונה בכנסת ולדיונים בוועדת הכלכלה לקראת הכנה לקריאה שנייה ושלישית.

בדיונים מוקדמים הוצע כי המערך יכלול בסופו של דבר כ-18 ערוצים, אולם בתזכיר זה לא נכתב. לפי ההצעה בתוך שנתיים יתווספו לחמשת הערוצים הקיימים כיום (1,2,10, ערוץ הכנסת וערוץ 33) ערוצי הרדיו האזורי והארצי והערוץ הייעודי בשפה הערבית ו-23 החינוכית (בתנאי ש-90% מתכניה יועדו לילדים נוער). בהמשך יצטרפו ערוצים יעודיים נוספים שקבע שר התקשורת – 24 ו-9. בנוסף, עם השלמת ההרחבה יופצו שידורים גם באמצעות טכנולוגית HD וביניהם שידורי רשות השידור אם תבקש זאת.

הגופים המשדרים באמצעות הממיר יידרשו לשלם דמי הפצה שגובהם ייקבע על ידי שר התקשורת והאוצר.

הרחבת המערך מוערכת ב-50-60 מיליון שקל אשר ימומנו על ידי המדינה, בין היתר, תוך שימוש בתמלוגים המשולמים על ידי בעל זיכיון ובעל רישיון לשידורי טלוויזיה.

מכיוון שהפעלת המערך נעשית על ידי הרשות השנייה שהיא גם הגורם המסדיר של התכנים המשודרים על ידי הערוצים המסחריים, מוצע כי העברת הבעלות על המערך והפעלתו יועבר מינואר 2014 לגוף ממשלתי או לגוף ציבורי אחר שאינו מפקח על שידורי הטלוויזיה. שרי התקשורת והאוצר יביאו בפני הממשלה הצעה לעניין הגוף הזה עד יוני 2012.

עוד הוצע כי הגוף שייבחר ידווח לשני המשרדים הללו על פעילותו ועל ההוצאות הצפויות מדי רבעון.

לדברי משרד התקשורת באמצעות הרחבת מערך השידורים, תועצם אטרקטיביות השירות לצרכנים, שייהנו מהרחבת התוכן המוצע להם בתמורה לתשלום נמוך וחד פעמי.

בסוף החודש יופסקו השידורים האנלוגיים והאלטרנטיבה שתעמוד בפני כ-100 אלף שעדיין צופים בשיטה זו תהיה הכבלים והלוויין או הממיר הדיגיטלי עידן פלוס.

תגיות