אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בקרוב אצלכם: מגמות אביב-קיץ 2011 בקייטרינג צילום: דניאל לילה

בקרוב אצלכם: מגמות אביב-קיץ 2011 בקייטרינג

ארוחות עם תפריט כמו במסעדה, מנות משותפות שמוגשות לשולחן והפקות קונספט מסוגננות. "כלכליסט" מציג את הדרכים המעודכנות לחגוג

13.03.2011, 17:36 | גלי וולוצקי

מגמות שצצות מדי שנה בעולם הקולינריה גולשות במהרה לענף האירועים. לקראת אירועי האביב והקיץ סוקר "כלכליסט" את הלהיטים הקולינריים שיככבו בחודשים הקרובים.

טאפאס: הם הגיעו היישר מספרד ובאביב הקרוב נראה אותם יותר ויותר בחתונות, חגיגות בר מצווה וסתם מסיבות. זהר שמואלי, מבעלי הקייטרינג רן שמואלי, מסבירה: "ישראל היא מדינה ים־תיכונית. האירועים נעשים בעונה החמה, ופחות מתאים להגיש אוכל כבד. מנות הטאפאס נולדו בדיוק בשבילנו: חומרי גלם מקומיים וטעמים עזים". אולם לדברי רונית ברונפמן, מבעלי חברת פודארט, המתפעלת את קייטרינג מזל טלה, קשה לבסס על המנות הקטנות אירוע שלם.

טאפאס. קייטרינג: רן שמואלי, צילום: ארז חרודי טאפאס. קייטרינג: רן שמואלי | צילום: ארז חרודי טאפאס. קייטרינג: רן שמואלי, צילום: ארז חרודי

 

תפריט כמו במסעדה: עוד השפעה מעולם המסעדנות היא צורת ההגשה. לא עוד עמדות בופה עמוסות ומוקפות תורים אימתניים, אלא תפריט מודפס ואלגנטי שכל אורח מקבל לשולחנו, ומתוכו הוא בוחר את המנות שמתחשק לו לאכול - בדיוק כמו במסעדה. השף פול אסנהיים, מחברת הקייטרינג פול אסנהיים, מספר כי יותר ויותר מזמיני אירועים חושקים בחוויית המסעדה המושלמת.

תפריט אישי. קייטרינג: פול אסנהיים, צילום: אוראל כהן תפריט אישי. קייטרינג: פול אסנהיים | צילום: אוראל כהן תפריט אישי. קייטרינג: פול אסנהיים, צילום: אוראל כהן

 

הקונספט הוא חזות הכל: אם בעבר התחשבנו בדודה מחדרה (פרגיות בטנדורי) ובדוד מרחובות (חייב את הפילה בקר שלו), היום הקונספט הוא שמכתיב את המוזיקה, את התפאורה וכמובן את האוכל.

טלי יעקבי, הבעלים של חברת ההפקות טלי יעקבי, מספרת על אירועים בסגנון וודסטוק (עם אוכל רחוב בכלי נייר, מוזיקה של שנות השישים ומלצרים במכנסי פדלפון), מסיבה אורבנית (שנערכה בגלריה יפואית עם מוזיקה מתקדמת וכריכים של רובן) ואירוע שבו הכל, מהווילונות ועד השולחנות, היה שקוף. השף מאיר אדוני הוא שהופקד שם על תפריט של מנות בסגנון המטבח המולקולרי.

זהר שמואלי מוסיפה למגמת הקונספט את הרצון לקחת אותו עד לאקסטרים. “החוויה הופכת כך ליותר חד־משמעית", היא מסבירה ומספרת על אירוע שכל התפריט בו הושתת על אויסטרים, ועל אירוע אחר שקושט כולו בארטישוקים חיים בלבד.

אירוע קונספט בסגנון וודסטוק של טלי יעקבי, צילום: טלי קצורין אירוע קונספט בסגנון וודסטוק של טלי יעקבי | צילום: טלי קצורין אירוע קונספט בסגנון וודסטוק של טלי יעקבי, צילום: טלי קצורין

 

שרינג (שיתוף): עוד מגמה שחלחלה לאולמות האירועים מסצינת המסעדות: לא עוד מנה ראשונה ועיקרית לכל אורח בנפרד, אלא מנות המוגשות למרכז השולחן, נאכלות במשותף ומאפשרות לכל אורח לטעום יותר. זיו שלף, הבעלים של קייטרינג זיו שלף ושל קייטרינג Z הכשר, מספר כי אירועי שרינג אמנם יקרים בשיעור של כ־30% מאירועים רגילים, אך מבוקשים מאוד בקיץ 2011.

שרינג (שיתוף). קייטרינג: זיו שלף, Z הכשר, צילום: אוראל כהן שרינג (שיתוף). קייטרינג: זיו שלף, Z הכשר | צילום: אוראל כהן שרינג (שיתוף). קייטרינג: זיו שלף, Z הכשר, צילום: אוראל כהן

 

בראנץ': רעיון ארוחת הבוקר־צהריים, שיובא מארצות הברית, התחבב מהר מאוד על הישראלים ומוצע כיום ברבות מהמסעדות המובילות בארץ. המגמה הזו הסתננה אף היא לתחום אירועי הפרימיום, ולא רק באירועים של ימי שישי. אסף זילברשטיין, שף חלל האירועים הקומה ה־4 בתל אביב, מספר שארוחות הבראנץ' באירועים כוללות תפריט עשיר של מאכלי ביצים, מאפים, דגים כבושים ומוצרי חלב, לצד קוקטיילי בראנץ' קלאסיים כמו מימוזה ובלאדי מרי.

בראנץ בראנץ'. קייטרינג: הקומה ה-4 | צילום: דניאל לילה בראנץ

תגיות