אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סלקום מציעה לרכוש את נטוויז'ן לפי שווי של 1.5 מיליארד שקל צילום: סיון פרג'

סלקום מציעה לרכוש את נטוויז'ן לפי שווי של 1.5 מיליארד שקל

הסכום האמור משקף מחיר למניה של 47.47 שקל, מחיר הגבוה ב-10% ממחיר המניה בשוק . אם המיזוג יתבצע תהפוך נטוויז'ן להיות חברה פרטית של סלקום

14.03.2011, 09:03 | גילעד נס

סלקום הודיעה הבוקר (ב') כי פנתה לחברת נטוויז'ן בהצעה לרכוש את החברה לקראת מיזוג. שתי החברות נמצאות בשליטת חברת האחזקות אי.די.בי.

על פי הודעת החברה, המיזוג עשוי להתבצע באמצעות חברה בת של סלקום, ככל הנראה מדובר על הפעילות הקווית של סלקום, המשרתת לקוחות עסקיים במרכזי תעשיה, ואף החלה לספק שירותי שיחות קוויות לצה"ל לפני כשנה וחצי. על פי הודעת סלקום, הרכישה תבוצע על פי שווי של 1.5 מיליארד שקל לנטוויז'ן. הסכום האמור משקף מחיר למניה של 47.47 שקל, מחיר הגבוה ב-10% ממחיר המניה בשוק.

לדוחות נטוויז'ן לשנת 2010, שפורסמו בשבוע שעבר, צורפה הערכת שווי של חברת גיזה זינגר אבן, ולפיה בסוף 2010 עמד שווי נטוויז'ן על 1.48 מיליארד שקל.

סלקום בניהולו של עמוס שפירא היא חברת הסלולר הגדולה בישראל, המשרתת כ-3.3 מיליון לקוחות, ובשנים האחרונות אף החלה לפעול בתחום השיחות הפנים ארציות באמצעות פריסת תשתית עצמאית והסתמכות על תשתית בזק. נטוויז'ן מספקת שירותי קישוריות אינטרנט (ISP), שיחות בינלאומיות, שיחות פנים ארציות ושירותי תקשורת לעסקים. בסוף 2010 היו לחברה 604 אלף לקוחות אינטרנט מהיר ו-52 אלף לקוחות טלפוניה ביתית, והחברה העריכה את נתח השוק שלה בתחום השיחות הבינלאומיות ב-31.5%.

סלקום נסחרת כיום לפי שווי של 11 מיליארד שקל, כאשר בעלת המניות העיקרית בה הינה אי.די.בי, המחזיקה ב-52% מהחברה באמצעות דיסקונט השקעות וכלל. בעלת מניות מהותית נוספת היא קרן MFS, גוף אחזקות אמריקאי המחזיק כיום כ-6.6% מסלקום. נטויז'ן נסחרת כיום לפי שווי של 1.36 מיליארד שקל. בעלת המניות הגדולה בנטוויז'ן היא אי.די.בי, באמצעות החברות כלל תעשיות ודיסקונט השקעות, כאשר כלל אחזקתה מסתכם ב-69% מהחברה.

הערכות לגבי מיזוגן האפשרי של סלקום ונטוויז'ן מושמעות מזה שנים, והחברות אף הודיעו בשנה שעברה כי הן בוחנות באופן ראשוני אפשרות לפעילות משותפת בין החברות, אך עד לתקופה האחרונה היה ברור לצדדים כי מיזוג שכזה יתקל במכשול מהותי מצידו של משרד התקשורת. אישור רכישת סמייל בידי פרטנר (שאושרה בידי משרד התקשורת), ופרסום מסקנות הביניים של ועדת חייק, המסמנות את הדרך לקראת יצירת קבוצות תקשורת בישראל, איפשרו לקבוצת אי.די.בי להעלות מחדש את רעיון המיזוג, מתוך הערכה כי כעת גדלים הסיכויים כי הוא יאושר.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
יאללה שיעשו את זה! , אני מת לעוף מפלאפון ולסגור בנדל קווי+סלולרי עם סלקום + 013
שרותי התקשורת בארץ יתחלקו ל 3 סלקום + נטויזן פלאפון + בזק אורנג + 012 יהיה אפשר לסגור עסקאות קומפלט על שרותי תקשורת וואקלית + נתונים + אינטרנט. בינתיים בזק שולטת בתשתיות בקוויות, אבל זה גם יכול להשתנות.
יאללה בלאגן  |  14.03.11
3.
עושקים ונעשקים לעין כל
מסוג ההחלטות שכל ילד חזק יותר מקבל בכיתה של ילדים חלשים וטפשים. הפמיליה מחזיקה באידיבי כ 60%, אידיבי מחחזיקה בדסק"ש כ 75% ובכלל תעשיות כ 60%. שתיהן רכשו את עיקר אחזקותיהן בנט וויז'ן בשנת 2009 ובמחיר של 5000, הגבוה ביותר ב 5 השנים האחרונות. לעומת זאת אידיבי מחזיקה בסלקום באמצעות דסק"ש רק 30% לערך. לכן גם הרקע לעיסקה ברור וגם מחיר המניה שבה תבוצע ברור. כל מה שנותר לשאול מדוע יסכימו לכך בעלי מניות המיעוט של סלקום. בוודאי תוצג להם חוות דעת אובייקטיבית של המעריך הלאומי של קבוצת אידיבי שכבר העריך בשעתו גם את גנדן תיירות שאידיבי רכשה מבעליה ושחררה אותם מערבויות אישיות בסכום של כ 50 מיליון דולר, כסף גדול גם לטייקונים. ומי יצביע בשם בעלי מניות המיעוט של סלקום בעד אישור העסקה, המוסדיים כמובן. הן על אלה סיפר לנו שר המשפטים דווקא בראיון שנתן לכלכליסט, שהם דואגים לתאם מראש עם מנכלי החברות את הצבעתם המיועדת באסיפות בעלי המניות. נו, אז מי אומר שיש בעיה בכללי המימשל התאגידי בישראל. הכל כ"כ ברור והכל, ממש הכל, כ"כ חלק שחבל לקטוע את ההילולה של השליטים. הם יאכלו וישתו ישבעו וירוו ובעלי מניות המיעוט....ממש לא חשוב מה קורה להם. עורו אחים עורו בטרם פורענות כי לא לעולם חוסן.
לא מאמין , סדום ועמורה  |  14.03.11