אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יו"ר חברת החשמל: "בעוד כעשר שנים יהיה כור גרעיני מתקדם בצפון הנגב" צילום: עמית שעל

יו"ר חברת החשמל: "בעוד כעשר שנים יהיה כור גרעיני מתקדם בצפון הנגב"

יפתח רון טל: "הכורים הגרעיניים הנוכחיים הרבה יותר בטיחותיים מאשר אלו שביפן; לא צריך לקבל החלטות חפוזות בעקבות רעש האדמה"

15.03.2011, 11:13 | ליאור גוטמן
"לפי מיטב הבנתי, הכורים הגרעיניים הנוכחיים הרבה יותר בטיחותיים מאשר אלו שביפן. נכון יהיה ללכת לפתח כור, ויש כבר שטח מתוכנן - שיבטה. לא צריך לקבל החלטות חפוזות בעקבות מה שקרה ביפן. צריך להמשיך וללמוד, אבל הכיוון הוא שבעוד כעשר שנים או מעט יותר, יהיה כור גרעיני מתקדם בצפון הנגב" - כך אמר היום (ג') יו"ר דירקטוריון חברת החשמל, יפתח רון טל. הדברים נאמרו במסגרת וועידת הנגב.

בראש הוועידה עומד המשנה לראש הממשלה והשר לפיתוח הנגב והגליל, סילבן שלום. בהתייחסו להקמת תחנת כוח גרעינית בירדן, שתספק חשמל גם לישראל, אמר רון טל: "אנחנו מתמצאים ועוקבים, וזה בעיקר נתון לממשלה. נעשים המחקרים המתאימים ברמה הגיאו-סיסמולוגית על מנת איפה נכון להקים תחנות כאלה בהתייחס לשבר הסורי-אפריקאי".

עד הקיץ האחרון שימש רון טל יו"ר דירקטוריון חברת נמלי ישראל, כך שהוא מכיר היטב את התוכנית להקמת נמל חדש ("שער דרומי") בפאתי אילת, שמסילת רכבת תחבר אותו למרכז הארץ. "התנועה של הסחורות מאסיה לאירופה מהווה 25% מכלל תנועת הסחורות בעולם. כל הסחורות האלה עוברות דרך נתיב אחד הכרחי - תעלת סואץ. ב-2010 עברו בתעלה הזו מעל 30 אלף מכולות לאירופה. זה מהלך כלכלי קריטי, שייתן עצמאות כלכלית למדינת ישראל".

מנכ"ל מודלים כלכליים, יעקב שיינין, התייחס בחיוב לפיתוח נמל התעלה באילת: "אנחנו מדברים על תעלה בעומק של 15 מטר, לאוניות בקיבולת של כ-12 מכולות. לצערי, יש גורמים שמנסים להציג את הפרויקט כיקר ולא כדאי. 30 שנה אמרו שנתיבי איילון לא נחוצים, וכך גם פרויקטים נוספים כמו הקמת מתקני התפלה. אין לנו כוונה להתחרות במצרים, מדובר על היקף פעילות של כ-5% מהמטענים שעוברים בתעלה".

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
הפתרון הנכון - אנרגיות מתחדשות
הקמת כור גריעי אורכת כעשר שנים, הקמת תחנת כוח סולארית גדולה כשנתיים, הקמת שדה טורבינות רוח כשלוש שנים, הקמת תחנת כוח גאוטרמית כשנתיים, תחנת כוח המפיקה חשמל מפסולת כשנתיים, השבת חום אבוד לייצור חשמל כשנה, חיסכון באנרגיה והתיעלות אנרגטית ניתן להשיג תוך כחדשיים. באנרגיות מתחדשות משקיעים את עלות הדלק בתחילת הפרויקט לכן ההתחלה יקרה, המחיר יורד והולך עם השנים. עלויות תפעול כורים גרעיניים רק הולכות ועולות עם השנים כשהכור מזדקן.
זיו , גוש דן  |  15.03.11
לכל התגובות