אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לוב: שרי ה-G8 החליטו שלא לסגור את המרחב האווירי צילום: איי פי

לוב: שרי ה-G8 החליטו שלא לסגור את המרחב האווירי

למרות תמיכת בריטניה וצרפת, החליטו נציגי רוב המדינות להטיל סנקציות כלכליות במקום צבאיות כדי להביא לפרישתו של קדאפי; בסוף השבוע פנו נציגי הליגה הערבית לאו"ם בבקשה כן לסגור את המרחב האווירי

15.03.2011, 18:46 | סוכנויות הידיעות

קבוצת שרי ה-G8, הכוללת נציגים מאיטליה, קנדה, יפן, צרפת, בריטניה, רוסיה, גרמניה וארה"ב, התכנסה בפריז והפצירה היום (ג') במועצת הביטחון של האו"ם להפעיל לחצים נוספים על מנהיג לוב, מועמר קדאפי, בניסיון לגרום לו לפרוש ממנהיגותו. עם זאת, בניגוד לליגה הערבית, הקבוצה הודיעה כי היא אינה תומכת בסגירת המרחב האווירי של לוב.

במקום זאת, מסרו היום דיפלומטים כי שרי החוץ של ה-G8 יבקשו מהאו"ם לנקוט בסנקציות כלכליות על מנת להפעיל לחץ על קדאפי.

שריהן של בריטניה וצרפת תמכו בהגבלת המרחב האווירי של לוב, אך נכשלו בשכנוע יתר השרים לתמוך אף הם בצעד. שר החוץ הגרמני, גווידו וסטרוולה, היא בין המפקפקים בתוכנית. לטענתו, המדינה שלו לא רוצה "להישאב לתוך מלחמה בצפון אפריקה" ורוצה להימנע ממה שיכול להתגלות כ"מדרון חלקלק".

רוסיה הביעה אף היא חשש מהרעיון. שגרירה של המדינה באו"ם, ויטאלי צ'ורקין, אמר כי "שאלות חשובות צריכות לקבל תשובה" לפני שמפעילים צעד כזה.

לעומת זאת, ביום שבת האחרון הסכימו 22 חברי הליגה הערבית לבקש ממועצת הביטחון של האו"ם לאשר את סגירת המרחב האווירי.

בו בעת, מזכירת המדינה של ארה"ב, הילרי קלינטון, שוחחה עם נציגי האופוזיציה בלוב בזמן פגישות ה-G8. גורמים בכירים בארה"ב מסרו כי קלינטון הסכימו לשקול את בקשת הקבוצה להענקת סיוע חיצוני בעקבות הפגישה עם מחמוד ג'בריל אתמול.

ברקע של השיחות, יצא נשיא איראן, מחמוד אחמדינג'אד, באזהרה למעצמות המערב פן יסגרו את המרחב האווירי בלוב. בראיון עם תחנת טלוויזיה ספרדית אמר אחמדינג'אד כי התערבות צבאית חיצונית תחמיר את המצב במדינה.

תגיות