אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בריטיש ומליסרון יאלצו להיפרד מנכסים בשווי 1.64 מיליארד שקל צילום: עמית שעל

בריטיש ומליסרון יאלצו להיפרד מנכסים בשווי 1.64 מיליארד שקל

מדובר בגרנד קניון בחיפה ובקניון רננים ברעננה שהחברות נאלצות למכור לקראת המיזוג ביניהן, כדי לעמוד בתנאי הממונה על הגבלים. מנכ"ל בריטיש ישראל עמיר בירם מעריך שהמיזוג יושלם עד פסח

17.03.2011, 12:18 | שי פאוזנר

שוויו של הגרנד קניון בחיפה מוערך ב־1.13 מיליארד שקל, כך עולה מדו"חות בריטיש ישראל לרבעון האחרון של 2010 שפורסמו אתמול (ד'). חברת הנדל"ן המניב מחזיקה ב־70% מקניון זה, המוערכים לפיכך בכ־790 מיליון שקל. נתון זה בולט על רקע העובדה שמכירת הקניון היא המחסום האחרון שעומד בפני השלמת עסקת מכירת השליטה בבריטיש ישראל לקבוצת מליסרון ולחברת עופר נכסים של משפחת עופר.

באוקטובר 2010 חתמו בעלי המניות העיקריים בבריטיש ישראל, ליאו נואי ופויו זבלדוביץ', על מכירת כל אחזקותיהם (71%) בחברה למליסרון ולעופר השקעות בכ־1.7 מיליארד שקל. בינואר 2011 אושר המיזוג על ידי הממונה על הגבלים עסקיים רונית קן, בכפוף לכך שכל צד ימכור קניון אחד מרשימת הקניונים שהציגה להם קן. בבריטיש ישראל החליטו למכור את הגרנד קניון בחיפה, וההערכה היא כי מליסרון תמכור את קניון רננים ברעננה.

מקורבים לעסקה מעריכים כי קניון רננים יוצע למכירה תמורת 800–900 מיליון שקל, ולפי הערכת השווי שפרסמה אתמול בריטיש ישראל, חלקה בקניון החיפאי מתומחר ב־1.13 מיליון שקל. מכאן שלצורך מיזוגן, ישלמו שתי החברות בנכסים בשווי של 2.1 מיליארד שקל.

הגרנד קניון בחיפה. צפוי להימכר בקרוב, צילום: גיל נחושתן הגרנד קניון בחיפה. צפוי להימכר בקרוב | צילום: גיל נחושתן הגרנד קניון בחיפה. צפוי להימכר בקרוב, צילום: גיל נחושתן

 

נואי מציע 6% יותר

במסגרת המגעים בעניין זה התחייב נואי לרכוש את הגרנד קניון, במקרה שלא יימצא לו קונה, במחיר ידוע מראש. מנכ"ל בריטיש ישראל עמיר בירם אמר ל"כלכליסט" כי המחיר שאותו מציע נואי לרכישת הקניון כולו הוא כ־1.2 מיליארד שקל. עם זאת, גורם שמכיר את העסקה העריך שהמחיר שתקבל בריטיש ישראל עבור הגרנד קניון בתנאי השוק היום יהיה גבוה ממחיר זה. בסוף החודש תתקיים אסיפה שבה בעלי המניות של בריטיש יידרשו להצביע על הסמכת הדירקטוריון למכירת הגרנד קניון.

הדו"חות של בריטיש ישראל לא הפתיעו את השוק אתמול. בשורה התחתונה, הכנסותיה מפעילות הליבה - השכרה, ניהול ואחזקה של נדל"ן להשקעה - גדלו בשנת 2010 ב־10% לעומת אשתקד, והסתכמו ב־748 מיליון שקל. הגידול נבע בעיקרו מרכישת נכסי אירוס הגלבוע (שותפה בחנויות איקאה), שמוזגה לתוך בריטיש ישראל, וכן משיפור בביצועים התפעוליים של נכסים קיימים. סך הכנסותיה, כולל עליית ערך הנדל"ן להשקעה שלה, טיפס בכ־82% ל־1.3 מיליארד שקל לעומת 2009.

קבוצה חדשה בדרך?

הדו"חות שפורסמו אתמול מהווים ציון דרך חשוב בחייה של בריטיש ישראל, שצפויה להיפרד בקרוב משני האנשים שהקימו וניהלו אותה עד היום - איל הנדל"ן הבריטי ליאו נואי והמנכ"ל עמיר בירם. עמם יעזוב גם השותף החדש יחסית, פויו זבלודוביץ', שעסקי הנדל"ן המניב שלו בישראל מוזגו לתוכה ב־2009.

בירם אמר אתמול ל"כלכליסט" כי "כמו שמליסרון דיווחה, היא מתכננת לבצע את המיזוג זמן קצר לאחר השלמת העסקה, ואין מניעה שזה יקרה". מתחריו של בירם בענף הקניונים חוששים מן הענק שייווצר לאחר המיזוג, ומודאגים מכך שהוא שעלול לפגוע מאוד בתחרות. בירם אומר בתגובה כי "זו הערכה שאין לה בסיס. אני מכיר מקרוב את השוק הזה, ואני אומר לך שרשת קניונים לא יכולה לשכנע שוכר מהותי לשכור שטח בקניון מכיוון שיינתנו לו הטבות בקניונים אחרים של הרשת. אם הצלחנו לשכנע רשתות לבוא לקניון במעלה אדומים, זה מכיוון שהן האמינו בנו וידעו שאנחנו נשביח את הנכס".

לאחרונה פורסמו הערכות שבירם יקים יחד עם נואי קבוצת השקעות נדל"ן חדשה. אולם בירם מסרב לדבר על תוכניותיו בשלב זה: "החלטתי כי רק לאחר פסח אספר מה אני מתכנן לעשות".

תגיות