אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משרד השיכון: המספרים שהציג האוצר על סבסוד המשכנתאות מופרכים צילום: shutterstock

משרד השיכון: המספרים שהציג האוצר על סבסוד המשכנתאות מופרכים

לפי האוצר סבסוד המשכנתאות יעלה כ-8.4 מיליארד שקל בכל שנה החל מהשנה ה-20. משרד השיכון: העלות תהיה 790 מיליון שקל בלבד

17.03.2011, 14:35 | שירלי ששון-עזר
במשרד האוצר פרסמו אתמול נתונים לפיהם חוק סבסוד המשכנתאות יעלה כ-8.4 מיליארד שקל בכל שנה החל מהשנה ה-20. משרד השיכון משיב: "האוצר מסרב להכניס את היד לכיס למען הזוגות הצעירים. העלות השנתית אחרי 20 שנה תעמוד על 790 מיליון שקל בלבד"

משרד השיכון והבינוי לא נשאר חייב. לאחר שפורסמו אתמול נתוני האוצר על התקציב המשוער שיידרש במידה וחוק סבסוד המשכנתאות, אותו מקדם השר אריאל אטיאס ייכנס לתוקף, החליטו במשרד השיכון לחשוף נתונים משלהם ולסתור את טענות האוצר.

שטייניץ נכנע לש"ס המדינה תסבסד משכנתאות לזוגות צעירים בפריפריה שר האוצר הסיר את הערר שהגיש נגד הצעת החוק של ש"ס, שבמסגרתה יינתן סבסוד חודשי של עד 800 שקל למשכנתאות של זוגות צעירים בפריפריה תומר אביטל, 17 תגובותלכתבה המלאה

על פי משרד האוצר, תקציב חוק סבסוד המשכנתאות יעלה למדינה כ-210 מיליון שקל בשנה הראשונה ויתפח מידי שנה לפי כמות מנצלי ההטבה בהדרגה, עד שיגיע לאחר 20 שנה לכ-8.4 מיליארד שקל בשנה. ב-20 השנים הקרובות יעלה החוק למדינה, לדברי האוצר, כ-84 מיליארד שקל.

משרד האוצר הביע את התנגדותו כבר לפני חודשים להצעת החוק, המורכבת כיום משתי הצעות חוק שונות, האחת לסבסוד משכנתאות בפריפריה, אותה הגיש ח"כ יצחק וקנין ובה תומך השר אטיאס והשנייה לעזרה למחוסרי דיור אותה מקדם ח"כ אליעזר מוזס.

האוצר מעוות את הנתונים

במשרד השיכון החליטו לא לשתוק ומסרו היום כי הנתונים שמשרד האוצר פרסם מופרכים ומערבבים בין מספר הצעות חוק וכי "האוצר מעוות את הנתונים כדי לגרום לדעת קהל שלילית".

"משרד האוצר מסרב להכניס את היד לכיס למען הזוגות הצעירים, למרות שקיבל כ-6 מיליארד שקל משיווק קרקעות בשנת 2010. יש להבחין בין הצעת שר הבינוי והשיכון שחלה רק על ישובי הפריפריה ובין הצעתו של ח"כ מנחם אליעזר מוזס שמבקשת להחיל את החזר המשכנתאות החודשי בכל רחבי הארץ או להצעה להחיל אותה גם על צמודי קרקע. העלות השנתית אחרי 20 שנה של הצעת משרד הבינוי והשיכון עומדת על 790 מיליון שקל בלבד, רחוק מאוד מההכרזות של משרד האוצר", נמסר ממשרד השיכון.

אטיאס. לסייע לזוגות הצעירים, צילום:  גיא אסיאג אטיאס. לסייע לזוגות הצעירים | צילום: גיא אסיאג אטיאס. לסייע לזוגות הצעירים, צילום:  גיא אסיאג

במשרד השיכון הוסיפו כי בישיבה שנערכה בהשתתפות ראשי המשק, ביניהם ראש הממשלה, נגיד בנק ישראל, שר האוצר ושר הבינוי והשיכון, ביקש המשרד לבדוק את הצעת החוק שיזם השר אטיאס ושהוגשה ע"י ח"כ יצחק וקנין, באמצעות פיילוט רחב בערים בפריפריה שיש בהן מלאי זמין וגדול לשיווק. העלות השנתית עמדה, על פי משרד השיכון, על כ-43.7 מיליון שקל בלבד, אך האוצר סירב לכך. "זאת, למרות שקיים היצע גמיש לחלוטין עם עשרות אלפי יחידות דיור שניתן לשווק באזורי עדיפות לאומית", הוסיפו.

במשרד הבינוי והשיכון ביקשו להדגיש כי הם מתנגדים להצעתו של ח"כ מוזס המתייחסת גם לאזורי הביקוש שנכללה בחישובי התקציב של האוצר. "ההצעה שיזם משרד הבינוי והשיכון מדברת רק על אזור עדיפות לאומית א', בבנייה רוויה, במקום בו היצע הקרקעות גמיש לחלוטין עם עשרות אלפי יחידות דיור מאושרות וזמינות לשיווק ללא חסמים בנגב ובגליל", נמסר.

טענה נוספת של משרד האוצר, אליה מתייחסים היום במשרד השיכון היא הטענה כי התוצאה של סבסוד משכנתאות לדירות בפריפריה תעלה את מחירי הנדל"ן. "טענות בנק ישראל ומשרד האוצר ביחס לעליית מחירים עם מתן מענקים, מתייחסות למבצע שרנסקי משנת 2001, כאשר אז הוענקה תוספת סיוע של 50 אלף שקל, במבצע לזמן מוגבל של מספר חודשים ומטרתו הייתה להביא למכירת מלאי דירות לא מכור של קבלנים שעמדו בפני פשיטת רגל", הסבירו.

"המטרה אז לא הייתה להקל על הרוכשים, אלא להביא לפתרון למלאי הלא מכור וגם אז עליית המחירים הייתה באחוזים בודדים. לעומת זאת, מטרת החוק הנוכחי שיזם שר הבינוי והשיכון היא להביא לעידוד הגירה לפריפריה, כאשר מדובר בהצעה לטווח ארוך ולא למבצע לזמן מוגבל ובסיוע לזוגות צעירים שמבקשים לרכוש דירות בבנייה רוויה בפריפריה, ובשיטה בה הסבסוד נפרש על פני תשלומים ארוכי טווח על מנת לא להעמיס על תקציב המדינה. בנוסף, מי שיעזוב את אזור העדיפות הלאומית בזמן תקופת החזר המשכנתה, התשלומים עבורו ייפסקו מיידית".

שר הבינוי והשיכון אריאל אטיאס אמר: "מתחילת הדרך אמרתי שאנחנו רוצים להגיע להסכמות עם משרד האוצר, לייתר את החוק ולהסתפק בהחלטת ממשלה ומועצת מקרקעי ישראל. אולם, במידה וכפי שמסתמן עכשיו האוצר יתמיד בהתנגדותו, נאלץ לקדם את הצעת החוק, גם בניגוד לעמדת הממשלה, במטרה לסייע לזוגות הצעירים ולערי הפריפריה".

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
אנשי המרכז אתם מדברים שטויות
לא רק חרדים גרים בצפון- דרום. יש עבודה, יש רכבת. זה לא פעם ראשונה שנותנים סיבסוד- מענקי מקום. לפני כ10 שנים נתנו בנהריה עכו מענק של איזה 100000 ש"ח ועוד הלוואת מקום שהופכת להיות מענק. אז זוגות קנו דירתם הראשונה בהון עצמי של 10.000 ש"ח. זה שבר את השוק? לא ולא. אני לא חרדית. שינו עובדי מדינה. לא קנינו דירה וגרים בשכירות 10 שנים. סיבסוד משכנתאות יכול לפחות לפצות אותנו חלקית על העלייה המטורפת שמחירי הדירות- אני מקווה שיצא לפועל.
קסו , נהריה  |  21.03.11
12.
יש לפוצץ בועת הנדל"ו ולא לסבסד משכנתאות
ברגע שהחוק לסבסוד משכנתאות יאושר, הקבלנים באופן אוטומטי יעלו מחירים באותם מקומות ואז הקונה ישאר באותו מצב שהיה לפני. אולי הגיע זמן שהממשלה תקבע תווך מחירים של הנדל"ן באזורים שונים ולא תתן לקבלנים כל שני וחמישי להעלות אותם. ואם קבלן ירצה למכור יותר יקר אז שהוא ישלם מס גבוה על התוספת. בכל מקרה צריך למצוא תמריץ גם לקבלנים/יזמים וגם לקונים.
הלן , אשקלון  |  20.03.11
10.
רעיון דפוק של מישהו שלא סיים תיכון
לא מפתיע כלל. בדרך כלל אני שונא את נערי האוצר, אבל אם יש משהו שהם טובים בו (חוץ מלשמור בקנאות תהומית על הכסף) זה חשבון. אם יש משהו שבטוח יעלה את כל מחירי הדירות אל על זה להזרים כסף מהקופה הציבורית לשוק הנדל"ן. זה ממש כמו להדפיס כסף. ולמר 3, ההצעה של אטיאס זה החלום הרטוב של כל הקבלנים. כסף מהממשלה ישירות לכיס שלהם.
19.03.11
לכל התגובות