אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הערכה: התערבות ה-G7 לבלימת התחזקות הין צמצמה האפשרות למיתון ביפן צילום: בלומברג

הערכה: התערבות ה-G7 לבלימת התחזקות הין צמצמה האפשרות למיתון ביפן

האטת העליות של הין תגביל את הנזק להכנסות של היצואנים, ברגע שחברות החל מטויטה ועד סוני יפתחו מחדש את המפעלים. דיווח: ממשלת יפן תעניק לחברות המתקשות לגייס כספים הלוואות בגובה של כ-124 מיליארד דולר

19.03.2011, 08:59 | בלומברג

פחת הסיכוי שיפן תהפוך להיות המדינה הראשונה מקרב חברות ה-G7 שתחזור למיתון מאז המשבר הכלכלי העולמי, לאחר שחברות ה-G7 התערבו על מנת לבלום את התייקרות הין.

המכירות שביצעו המדינות בין הובילו לירידתו הגדולה ביותר מאז ספטמבר, לרמה של 80.58 מול הדולר, אתמול בסגירת המסחר בניו יורק, זאת בהשוואה לשיא של 76.25 שנרשם ב-17 במרץ. סגן שר האוצר היפני, פומיהיקו איגראשי, אישר את המהלכים, והוסיף כי התערבויות נוספות עשויות לקרות בהמשך.

"הסיכונים להתכווצות של הכלכלה היפנית הופחתו במידה משמעותית על ידי ההתערבות של ה-G7", מסביר טאקוג'י איידה, כלכלן בכיר ב-UBS בטוקיו. "הפעולה המתואמת הזו עשויה לעזור להתאוששות של הסנטימנט של החברות, שהוא גורם מרכזי בהשבת הצמיחה, ביחד עם הצריכה הציבורית."

הבנק הפדראלי האמריקאי, הבנק האירופי המרכזי, הבנק המרכזי של אנגליה, בונדסבנק הגרמני, והבנקים המרכזיים של צרפת, קנדה ואיטליה עשויים להצטרף אף הם למכירות של הין.

האטת העליות של הין תגביל את הנזק להכנסות של היצואנים, ברגע שחברות החל מטויטה ועד סוני יפתחו מחדש את המפעלים. בכור הגרעיני בפוקושימה המהנדסים עמלים על השבת הכוח למשאבות שמגנות מפני התחממות יתר והפצת קרינה.

בתוך כך, בעיתונות היפנית מדווחים שממשלתו של נאוטו קאן עשויה לספק לחברות המתקשות לגייס כספים הלוואות בגובה של למעלה מ-10 טריליון ין (124 מיליארד דולר).

תגיות