אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חבלי קליטה צילום: אלה סברדלוב קרן

חבלי קליטה

פרונטו החליפה כתובת ושף, אך חבל שהתפריט העסקי כמעט שלא השתנה. הראשונות היו נפלאות, אך העיקריות לא התעלו לרמה המתבקשת ממחירן

21.03.2011, 10:19 | גלי וולוצקי

אף שהלוקיישן החדש של מסעדת פרונטו, ברחוב הרצל בתל אביב, קצת נחבא מן העין, נראה שדיירי בית פסגות המתנוסס מעליה ועמיתיהם כבר גילו את הדיירת החדשה בשכונה. המסעדה החדשה מרווחת ומוארת יותר מקודמתה ברחוב נחמני, ועל חלונותיה מודבקות עבודות ענק מרהיבות של האמן אורי ליפשיץ.

פרונטו לא רק שינתה מיקום אחרי 22 שנה, אלא גם שכרה את שירותיו של השף הצעיר דיוויד פרנקל, שעבד בכמה וכמה מסעדות נחשבות בחו"ל לפני שחזר לכאן על תקן הכוכב התורן של הקולינריה הישראלית. לכן הצטערנו לגלות שהתפריט העסקי החדש כולל מעט מדי מנות חדשות.

העסקית של פרונטו כוללת לחם, מנה ראשונה, עיקרית וקפה במחיר העיקרית.

מלנזנה גורגונזולה. טובה ומעודנת מתמיד, צילום: אלה סברדלוב קרן מלנזנה גורגונזולה. טובה ומעודנת מתמיד | צילום: אלה סברדלוב קרן מלנזנה גורגונזולה. טובה ומעודנת מתמיד, צילום: אלה סברדלוב קרן

המנות הראשונות היו מעולות. מנה זערורית של קלמארי בגריל עם יוגורט עזים ותפוחי אדמה קטנטנים (בתוספת של 10 שקלים, ונראה כי יוגורט העזים מהתפריט התחלף בצלחת בקרם פרש), היתה עשויה למופת ותובלה בעדינות ובתבונה. גם המלנזנה גורגונזולה - מנה ותיקה שעברה שינויים קלים - היתה טובה ומעודנת מתמיד. החציל הופשט מעורו והוגש על קרם קטיפתי ומופלא של גבינת גורגונזולה עם מעט זרעי עגבניות.

אחרי פתיחה כה מוצלחת לא היה מנוס מלהתרווח עם שתי כוסות קמפרי בסודה (40 שקל לכוס, חבל שלא מוצע דיל צהריים כלשהו על המשקה האיטלקי ביותר) ולהמתין לעיקריות - המתנה שהתארכה־משהו.

העיקריות, אין דרך נעימה לומר זאת, אכזבו. ריזוטו אספרגוס (84 שקל), שהוגש עם חלמון ביצה חי, היה אמנם עשוי כהלכה, רך ונגיס בעת ובעונה אחת וטעים למדי, אבל לא מספיק מרשים. ריזוטו במיטבו הוא מנה שקשה להפסיק לאכול, והריזוטו שקיבלנו לא היה כזה. גם מנת הפוזילי בראגו טלה (78 שקל) החווירה ביחס לפתיחה. היא הורכבה מפסטה יבשה מאיכות טובה, שבושלה יתר על המידה והוגשה עם ראגו טלה טעים, שנוכחות הבשר בו כמעט לא הורגשה. אלה לא היו מנות גרועות, אך אחרי מפגן היצירתיות והדיוק של הראשונות ציפינו ליותר.

קלאמרי בגריל עם יוגורט עזים ותפוחי אדמה קטנטנים. מנה עשויה למופת, שתובלה בעדינות ובתבונה, צילום: אלה סברדלוב קרן קלאמרי בגריל עם יוגורט עזים ותפוחי אדמה קטנטנים. מנה עשויה למופת, שתובלה בעדינות ובתבונה | צילום: אלה סברדלוב קרן קלאמרי בגריל עם יוגורט עזים ותפוחי אדמה קטנטנים. מנה עשויה למופת, שתובלה בעדינות ובתבונה, צילום: אלה סברדלוב קרן

פרונטו החדשה, כפרונטו הוותיקה, היא מסעדה טובה שמספקת מטבח איטלקי עשוי כהלכה, אך במחירים שהיא גובה אין מקום למנות מאכזבות. נראה כי יש לתת לה עוד זמן להשתפשף, בטרם תוכל להציג את היציבות שאפיינה אותה בעבר.

שם: פרונטו

ז'אנר: מטבח איטלקי

מיקום: הרצל 4 תל אביב, 03-5660915

מחיר העסקית: 120–66 שקל, א'־ה', 12:30–16:00

התחככות: צווארון לבן

שירות: למופת, כרגיל

כשרות: אין

חניה: במגדל שלום, בתשלום

נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים

שורה תחתונה: צריכה עוד זמן להשתפשף

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות