אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מריל לינץ': אפסייד של 30% לכיל - "זולה משמעותית ממתחרותיה"

מריל לינץ': אפסייד של 30% לכיל - "זולה משמעותית ממתחרותיה"

בבנק ההשקעות מציבים לכיל מחיר יעד של 69 שקל למניה וממליצים על קנייה. "מצפים לתשואת דיבידנד חריגה של 6% במהלך 2011"

21.03.2011, 12:03 | שהם לוי

האנליסטים של מריל לינץ' רואים אפסייד של 30% לכיל, ומציבים לה מחיר יעד של 69 שקל בהמלצת "קנייה". במריל לינץ' מביטים על מתחרותיה של החברה ומציינים שתשואת דיבידנד צפויה של 6% ב-2011 היא חריגה מאוד בהשוואה בינלאומית.

הנקודה המעניינת שמציינים במריל לינץ' היא שבמהלך תקופת עליות המחירים לפני כשלוש שנים הגיבה מניית כיל בתשואת יתר (בהשוואה למתחרותיה) למגמות החיוביות בשוק האשלג. אחרי הירידות בשוק והעליות האחרונות במחירי האשלג, הכלכלנים של מריל לינץ' מעריכים כי כעת כיל מפגרת אחרי הסקטור.

במריל לינץ' צופים צמיחה מהירה בתחומי הפוספט והברום ומציינים מספר גורמים העשויים לתמוך במגמה זו, וביניהם תקנות הרשות האמריקאית להגנת הסביבה (EPA) להפחתת השימוש בפחם כמקור אנרגיה. האנליסטים מדגישים כי בעוד שכולם מביטים לעבר האשלג - ישנו ערך סמוי רב בברום. "רווחיות ה-EBITDA במגזר הברום עומדת כיום על 25% ממחזור המכירות וזו להערכתינו צפויה להשתפר", כותבים האנליסטים.

בהסתכלות עולמית, מציינים במריל לינץ' שכיל זולה מאוד ביחס למתחרותיה. האנליסטים אף מדגישים כי במעבר משווקים מתעוררים לסיווג של שווקים מפותחים, כיל תיהנה מחשיפה גבוהה יותר, מפוטנציאל ייצור גבוה ומתשואת דיבידנד גבוהה יותר.

יחד עם הנימה האופטימית הלא מעטה, מזהירים במריל לינץ' מפני ירידה אפשרית במחירי הגרעינים ושינוייים במדיניות התמלוגים כלפי החברה מצד מדינת ישראל.

כסיכון משני יותר מצביעים על האפשרות לכניסת מתחרים גדולים בתחומי האשלג בטווח הארוך. כמו כן לא מתעלמים האנליסטים מההשפעה השלילית שיש להתחזקות השקל למול הדולר על החברה.

תגיות