אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עיריית חדרה לבג"ץ: לבטל הקמת מתקן גז מול חופי העיר צילום: אלעד גרשגורן

עיריית חדרה לבג"ץ: לבטל הקמת מתקן גז מול חופי העיר

לטענת העירייה המועצה הארצית לתכנון ובנייה לא בחנה חלופות אחרות להצבת המתקן, ולא התחשבה בשני קריטריונים שיכלו להשפיע על מיקום המתקן

22.03.2011, 10:18 | מארק שון

עיריית חדרה עתרה לבג"ץ נגד המועצה הארצית לתכנון ובנייה, בעקבות החלטתה לאשר הקמת מתקן גז מול חוף ימה של העיר. העירייה מבקשת להוציא צו על תנאי שיורה למועצה הארצית לבצע תסקיר השפעה על הסביבה, במסגרתו ייבחנו חלופות חדשות למיקומו של המתקן.

לפני יותר מחודש קיבלה המועצה הארצית לתכנון ובנייה קיבלה החלטה בעניינה של תוכנית מתאר ארצית למתקן גז טבעי נוזלי, לפיה מתקן הגז יוקם בים, מול החוף של העיר חדרה, מערבית למזח הפחם. מדובר במתקן המורכב בעיקרו מצמד אוניות ענק, המתחברות אל מזח צף בים ונושאות בקרבן מיליוני ליטרים של דלקים (כבדים ברובם). לטענת העירייה, מדובר במתקן אשר טרם נראה כדוגמתו במדינה, ולמעשה אין רבים כמותו בעולם.

העירייה טוענת בעתירה, כי הלכה למעשה לא נבחנו חלופות אחרות להצבת המתקן. מהעתירה עולה, כי רק לאחר שסיימו לבחון את כל החלופות התברר בדיעבד שישנם שני קריטריונים שלא התחשבו בהם. הראשון, שהמתקן חייב להיות לפחות 2.4 ק"מ ממקום מיושב, והשני, שלא יהיה מחובר למזח. במקום לבחון קריטריונים לפי שני נתונים אלה החליטו לבחור בחדרה ולא לבחון ערים אחרות, טוענת העירייה.

לטענת העירייה המשמעות האופרטיבית של הקריטריונים הללו היא למעשה כי על מתקן הגז להיות ממוקם בלב הים, והקריטריונים למעשה מכשירים חלופות אפוציונליות רבות לאורך ימה של ישראל.

טענה נוספת שעלתה בעתירה היתה פגיעה בזכות הטיעון של העירייה והפרת חובת השימוע המוטלת על המועצה הארצית לפני קבלת החלטה. לטענת העירייה, ההליך התבצע במשך שנה 'במחשכים', ללא שיתופה של העירייה. היא אמנם שותפה בדיעבד בישיבות המועצה הארצית, אולם ללא כל אפשרות של הכנה מוקדמת ומלי שהיו בידה המסמכים והחומרים אשר עמדו בבסיס קבלת ההחלטה.

העתירה הוגשה באמצעות עורכי הדין אלי וילצ'יק ורות צימנט ממשרד כהן, וילצ'יק, קמחי.

בג"ץ קבע, כי המועצה הארצית לתכנון ובנייה תגיש תוך 14 יום את תגובתה.

 

תגיות