אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ועדת הכלכלה דנה מחדש בהגבלת תקופת הבדק לאי התאמה יסודית לפי חוק המכר צילום: עמית שאבי

ועדת הכלכלה דנה מחדש בהגבלת תקופת הבדק לאי התאמה יסודית לפי חוק המכר

בדיון הקודם החליטה הוועדה לקצוב את תקופת הבדק ל-24 שנים, אך בעקבות טענות לחוסר התאמה למצב במדינות ה-OECD מציע כעת יו"ר הועדה, ח"כ שאמה הכהן, לקצר את התקופה ל-20 שנה

22.03.2011, 18:16 | שי פאוזנר

ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ כרמל שאמה-הכהן, קיימה היום (ג') דיון מחדש בהצעה לתיקון חוק המכר. לבקשת שאמה-הכהן, קיימה הוועדה דיון נוסף בנושא הגבלת תקופת הבדק לאי התאמה יסודית (אי התאמה בקונסטרוקציה או בשלד) שבגללה דירה לא מתאימה לייעודה.

בדיון הקודם, במהלכו אושרה הצעת החוק לקריאה שנייה ושלישית, החליטה הוועדה לקצוב את תקופת הבדק ולהעמידה על 24 שנים. בפתח הדיון ציין שאמה-הכהן כי לפני כחודש וחצי אישרה הוועדה את החוק לקריאה שנייה ושלישית, לאחר שהכניסה בו שורה של תיקונים לטובת הצרכן. בנושא תקופת הבדק, אמר שאמה כי הוא אינו סבור שהוועדה טעתה כשקבעה את התקופה ל-24 שנים. התאחדות הקבלנים טענה בתגובה כי בדיקה שערכה עבורה פירמת הייעוץ BDO לגבי המצב בתחום זה במדינות ה-OECD, מעלה שבמרביתן תקופת הבדק מוגבלת לכ-10 שנים וחובת ההוכחה של הנזקים מוטלת על רוכשי הדירות.

פרופ' יגאל שוחט מאוניברסיטת בן גוריון טען מנגד כי במדינות ה-OECD יש מכוני בקרה המבצעים בקרת תכנון ברמה מתקדמת הרבה יותר מהנעשה בישראל. לדבריו, באותן מדינות יש תהליך בקרה כפול, שלא כמו בישראל, ולכן אין מקום להשוואה. היועצת המשפטית של משרד הבינוי והשיכון, ציפי בירן, ציינה כי בדנמרק עומדת תקופת האחריות על 20 שנה ובספרד על 15 שנה.

שאמה-הכהן אמר עוד כי יש למצוא את נקודת האיזון בין האינטרסים השונים וכי הוא לא מוצא לנכון להחמיר בנושא תקופת הבדק יתר על המידה. לכן הציע ח"כ שאמה-הכהן לקצר את תקופת הבדק ל-20 שנה, ולהתאימה לתקופה המחמירה ביותר המקובלת במדינות ה-OECD.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
הצעת החוק להארכת תקופת הבדק- זריית חול בעיניים
הצעת החוק להארכת תקופת הבדק תהווה זריית חול בעיניים, אם לא יתלווה אליה מנגנון שיבטיח בטחונות מתאימים לדיירים לביצוע התיקונים על פי חוק הבדק. כיום כמעט ואין חוזי מכר מקבלן שבהם קיימת ערבות אישית של הקבלן. החוזים הינם מול חברה קבלנית, שמוקמת פעמים רבות לצורך פרוייקט ספציפי. ערבות חוק המכר שמנפיקים הבנקים פוקעת עם מסירת החזקה בדירה. למרבית הרוכשים אף אין בטוחות לביצוע רישום זכויותיהם, קל וחומר- לביצוע התיקונים על פי חוק הבדק. כבר כיום, כשהתקופה קצרה, מוצאים עצמם רוכשים רבים אל מול שוקת שבורה, . כשמתגלות הבעיות, לקראת תום תקופת ההתיישנות (7 שנים) החברה הקבלנית כבר אינה קיימת/אינה פעילה/, נסגרה, וכיוצא בזה . בעוד 20 שנה - בודאי שלא יהיה עם מי לדבר !!! לסיכום: אם להצעת החוק לא יתלווה מנגנון שיבטיח בטוחות ליישומו- תהיה זו זריית חול בעיניים. אני מאחלת לח"כ כרמל שאמה, מציע ההצעה, שיגלה עמידה איתנה מול הלובי החזק שיפעילו נגדו, מן הסתם, נציגי הקבלנים.....
עו"ד יונה מרקוביץ , הרצליה  |  25.03.11
2.
בקרות בתחום הבנייה
בצרפת, בלגיה ומספר ארצות נוספות, ישנה בקרה כפולה, החל משלב התכנון, שמטיל המבטח על הקבלן, ומעסיק משרדים מקבילים, ע"מ לבדוק את התכניות, לפני הגשה, בעת ביצוע ולאחר גמר. כל בסיס מידע זה, המבטחים נותנים אחריות מלאה, לרבות לנזקים תכנוניים, ביצועיים, ואפילו לאיכות השטיחים והפרקטים, לתקופה של 10 שנים. העלות בגין נושא זה מגיעה לכ 2.5% מערכו של הפרויקט ( חלק הבנייה לא כולל קרקע, אגרות וכד' ) אבל, לאחר גמר ביצוע, אתה לא מכיר את הקבלן, רק את המבטח. מידע נוסף ניתן לקרוא באנגלית או בצרפתית והוא נקרא "ביטוח דסנאל " ( ביטוח עשור )
שאול  |  25.03.11