אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"פאלו אלטו עושה רק טוב לעובדים הישראלים"

"פאלו אלטו עושה רק טוב לעובדים הישראלים"

"על כל אדם שמגיע לכאן, יש לפחות אחד שחוזר ותורם להייטק הישראלי מנסיונו", אומר בועז חלמיש, סגן נשיא בכיר ב-VMware העולמית. הצעד הבא בעולם, לדבריו: "לחבר בין הענן הפרטי לציבורי"

23.03.2011, 10:22 | מאיר אורבך

"אנשים שמגיעים לפאלו אלטו גם חוזרים לארץ. על כל אדם שמגיע לכאן אני יודע שיש לפחות אחד שחוזר לארץ ותורם מהניסיון ומהקשרים שלו. אני מאמין שמעבר לכאן עושה רק טוב לתעשיית ההייטק הישראלית". כך אומר בועז חלמיש, סגן נשיא בכיר ב-VMware העולמית.

חלמיש חי בפאלו אלטו, קליפורניה, מקום מושב רבות מענקיות ההייטק הגדולות בארצות הברית, לרבות חברת פייסבוק שמתעדת להעביר את עובדיה למרכז החברה שלה שם. בעברו היה חלמיש מבכירי חברת מרקורי, שנרכשה על ידי HP. לאחר מכן הוא מילא כמה וכמה תפקידי תוכנה בכירים בחברת HP עצמה. הראיון עמו נערך לרגל השקה של מוצר הדגל של החטיבה שבראשה הוא עומד - VMware vCenter Operations, המיועד לפישוט תפעול שירותים בסביבות וירטואליות וסביבות מחשוב ענן דינאמיות.

"העולם נהיה יותר ויותר גלובלי", מצהיר חלמיש. "יש לנו מרכז מכירות בישראל, וכמו כן מרכז פיתוח מפואר. יש לנו מרכזי פיתוח גם בבולגריה ובהודו". לדברי חלמיש, הגלובליות מתבטאת גם במערך הארגוני. "אנחנו רואים שינויים במספר רבדים בעולם", הוא אומר. "השלב הראשון שבו הבחנו הוא מעבר משרתים פיזיים לווירטואליים, שכיום מהווים את רוב השרתים המותקנים בעולם. השלב השני הוא שכל ארגון מעוניין גם בענן פרטי בתוך החברה. השלב הבא הוא איך לקשר בין הענן הפרטי לציבורי. לכן התחלנו בשנתיים האחרונות לסייע לחברות לעבור את כל התהליך הזה".

שוק של מאות מיליארדי דולר

מחקרים רבים בתחום מיחשוב הענן מציגים פוטנציאל צמיחה אדיר בשנים הקרובות. על פי הערכות מריל לינץ', יגלגל שוק הענן 160 מיליארד דולר כבר השנה. אתר CRN קובעכי הוצאות מחשוב הענן של ארגונים קטנים עד בינוניים (SMB) יגיעו בשנת 2014 ל-100 מיליארד דולר. חברת המחקר גרטנר מצטרפת לתחזיות וצופה כי בשנת 2013 יגלגל השוק כ 150 מיליארד דולר. לטענתם, 60%מהשרתים בארה"ב יהיו מבוססים על תשתית וירטואלית זו או אחרת. על פי הערכות מומחים, בשנת 2020 יהיו בעולם כ-1,000 עננים ציבוריים, שישרתו עשרות אלפי חברות בכל העולם.

"שלב חשוב במעבר לטכנולוגיית ענן הוא איך מטפלים באפליקציות ואיך משתנה המשתמש הסופי", אומר חלמיש. "אנחנו צורכים אינפורמציה דרך מגוון רחב של מכשירים - טאבלט, סמארטפון, לאפטופ, המחשב הארגוני. הבנו שאנחנו צריכים לפתח כלי ניהולי בדומה למה שעסקתי בו כל חיי בחברות הקודמות שבהן הייתי. אבל הבנו שכדי שאנשים ירצו לעבוד בענן זה חייב להיות כלי אוטומטי ללא צורך במשאבים כמו שדורשים כיום הכלים בשרתים הפיזיים והמחשוב הארגוני המסורתי. איחדנו את כל המערכות לטכנולוגיה אחת שהיא מנוע אנליטי מתוחכם שמאפשר לעשות דברים שעשינו באופן ידני ניהול אוטומטי ללא מגע יד אדם. אנחנו מאמינים שזו הדרך היחידה שאפשר להגיע ליעילות של מיחשוב ענן.

"פחות אנשים, יותר אוטומטיזציה"

לדבריו, מספר האנשים הנדרשים לניהול מחשבים בסביבה הארגונית של היום גבוה משמעותית מהמספר הנדרש בסביבת ענן. "הדרך היחידה לצמצם את מספר האנשים היא לפתח מוצר ניהול אוטומטי לסביבת וירטואליזציה. וזה חלק ממה שהמרכז שלנו בישראל עושה". חלמיש מספר כי המרכז בישראל מונה כ-90 אנשי פיתוח. "יש לנו מרכז מכירות בניהול של רון קוהבלום ,שהוא אחד המרכזים הכי מצליחים שלנו. ישראל היא אחת המדינות המתקדמות בהטמעת מערכות וירטואליזציה", אומר חלמיש.

תגיות