אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השבוע של ריי סטטה בישראל: שני אקזיטים וחברה שנסגרה צילום מסך: google.co.il

השבוע של ריי סטטה בישראל: שני אקזיטים וחברה שנסגרה

המשקיע הפרטי ריי סטטה, מייסד אנלוג דיבייסס, מכר אתמול את סנטריגו הישראלית למקאפי ב־70–50 מיליון דולר ועשה אקזיט שני השבוע בישראל לאחר מכירת פרוביג'נט. מנגד, ל"כלכליסט" נודע כי חברת זיקביט הישראלית שבה הוא מושקע נסגרה

24.03.2011, 11:40 | אסף גלעד

זה היה השבוע של ריי סטטה, מייסד חברת אנלוג דיבייסס האמריקאית. לאחר שמכר השבוע את פרוביג'נט לברודקום ב־

מיהו ריי סטטה? מבכירי תעשיית ההייטק בארה"ב ריי סטטה (76) הוא מייסד ענקית האלקטרוניקה Analog Devices, חברת ענק המספקת רכיבי אלקטרוניקה אנלוגיים למגוון שימושים בתעשייה, ונסחרת בניו יורק בשווי שוק של 11.3 מיליארד דולר אסף גלעדלכתבה המלאה

313 מיליון דולר, מכר המשקיע האמריקאי הפרטי סטטה אתמול בערב את חברת אבטחת המידע סנטריגו למקאפי (McAfee) בסכום של כ־50–70 מיליון דולר. סטטה גם סגר השבוע את חברת זיקביט. ההנחה היא כי מסע המימושים שלשל לכיסו כ־30–40 מיליון דולר בתוך שבוע אחד.

מדובר באקזיט השלישי בישראל בתוך שבוע אחד, לאחר שסנאפטו נמכרה לפייסבוק ב־70 מיליון דולר. מכירת סנטריגו אמנם הוכרזה אתמול, אך נסגרה למעשה לפני כשלושה שבועות. בחברה הושקעו 1 7.5 מיליון דולר על ידי בנצ'מרק, ג'וניפר וסטטה, שכבר גזר השבוע קופון של 30 מיליון דולר ממכירת פרוביג'נט, כאמור. מדובר בתשואה של כ־300% במשך חמש שנים.

נוסף על סטטה וקרנות הון הסיכון, ישלשלו לכיסם מיליוני דולרים מייסדי סנטריגו, נתי שוכמי וסלאביק מרקוביץ', הוגה הטכנולוגיה שמאחורי החברה.

 

הגנה על מידע ארגוני

סנטריגו פיתחה מערכת הגנה על מסדי נתונים בארגונים, המגינה עליהם בזמן אמת מפני גישה ושינויים לא מורשים, ומגינה באופן זה על מידע השייך לארגון וללקוחותיו. המערכת מאפשרת זיהוי מלא של משתמשים בתוך מסד הנתונים הארגוני ומאפשרת להפיק דו"חות על פעילויות חריגות בתחום מסדי הנתונים. המערכת של סנטריגו נחשבת קלה להתקנה, והשפעתה על מהירות פעילות מסדי הנתונים אינה מורגשת.

לפי הערכת חברת המחקר IVC, מכירות סנטריגו הסתכמו בשנה החולפת ב־10 מיליון דולר, פי חמישה מההכנסה ב־2008. סנטריגו החלה למכור את מוצריה רק ב־2007, אז הסתכמו הכנסותיה ב־120 אלף דולר בלבד. 20% ממכירותיה של סנטריגו הם בישראל, ועם לקוחותיה נמנים בנק לאומי, פלאפון ו־yes. עם לקוחותיה בעולם נמנות ארגנטינה טלקום ואת ג'ונסון את ג'ונסון. לחברה כ־40 התקנות בישראל ו־300 בעולם. מתחרותיה העיקריות הן שתי חברות ישראליות: גארדיום, שנמכרה ליבמ בשנה שעברה ב־225 מיליון דולר, ואימפרבה.

מו"מ של שנתיים וחצי

למקאפי ולסנטריגו יש כבר עבר משותף. השתיים משתפות פעולה כבר מהשנה שעברה, ומקאפי מפיצה את מוצריה לארגונים. את המשא ומתן ביניהן הן עורכות זה שנתיים וחצי, ובמסגרתו כבר הציעה מקאפי בעבר הצעת רכישה לחברה הישראלית.

אינטל השלימה בחודש שעבר את רכישת מקאפי ב־7.68 מיליארד דולר, רק לאחר שקיבלה את אישור ההגבלים העסקיים באיחוד האירופי בינואר, ואושרה על ידי מועצת המסחר הפדרלי בארה"ב בדצמבר. סנטריגו מיוצגת בישראל על ידי וואן תוכנה בשלוש השנים האחרונות.

הסוף של זיקביט

בתוך כך נודע ל"כלכליסט" כי זיקביט (Zikbit), חברה נוספת של סטטה, נסגרה בימים האחרונים וחמשת העובדים שנותרו בה פוטרו. בשיאה העסיקה זיקביט שבקיסריה 16 מהנדסים. היא גייסה במהלך חייה 8 מיליון דולר, והמשקיעה המרכזית בה היתה קרן אוורגרין הישראלית, שאליה הצטרפו סטטה וקרן ארגונאוט.

עם זאת, סטטה אינו אשם בסגירתה של זיקביט. הונו הרב לא יכול היה להציל את גורלה של החברה, שנסגרה לא מחוסר מימון אלא ממחסור בשותפים מסחריים. זיקביט פיתחה מערכת משולבת חומרה ותוכנה לשיפור פעילות שבבי זיכרון מסוג DRAM, אחד משבבי הזיכרון הנפוצים במכשירים ניידים, וכשלה בשיווק הטכנולוגיה שפיתחה ליצרניות בעולם. עם יצרניות ה־DRAM המובילות נמנות מיקרון, הייניקס וסמסונג.

 

זיקביט הוקמה על ידי היזמים יאיר הלפרן, ממייסדי סייאופטיקס, וד"ר אבידן עקירב, שניהל את הפעילות הישראלית בנאומג'יק, כאשר התקיימה כאן. עקירב מחזיק בימים אלה בקניין הרוחני של זיקביט, ולפי ההערכה ימכור אותו.

תגיות