אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קנו ותהנו: מהן עשר הערים הטובות ביותר בעולם לקניות צילום: cc by Mal Parkington

קנו ותהנו: מהן עשר הערים הטובות ביותר בעולם לקניות

בין אם אתם חובבי אופנה עילית, בוטיקים מצועצעים או אולי נוהגים להצטייד בחיות מחמד לא שגרתיות - להלן רשימת היעדים האידיאלית לכל מי שמכור לקניות

24.03.2011, 21:38 | סוכנויות הידיעות

אם ליבכם מתחיל לפעום בחוזקה למראה שלט "מבצע" או אם יצא לכם בעבר לדחוף אנשים בחנות שעמדו בדרך ביניכם לבין הנעליים הנחשקות על המדף, הרשימה הזו מיועדת לכם. אספנו רשימה של עשר הערים הטובות ביותר בעולם עבור מכורים לקניות, עבור אלה שמתכננים את החופשות שלהם בהתאם לכמות הקניות שיוכלו לעשות. רק אל תאשימו אותנו כשתקבלו בסוף את חשבון האשראי.

1. פריז, צרפת

לכמות היצירתיות המושקעת בחלונות הראווה בפריז - בין אם מדובר בחזית חנות אופנה עילית או בחנות שוקולד שכונתית - אין אח ורע בעולם. המנהג הזה משקף נאמנה את הפילוסופיה המקומית לפיה קניות הן בילוי ולא מטלה.

אחת מהשכונות המדגימות בצורה הטובה ביותר את חווית הקניות הפריזאית היא מרסיי, בה מבוך הרחובות העתיק מהווה משכן לבוטיקים אופנתיים, חנויות וגלריות ליד הפלאס דה ווז'.

מקום נוסף שלא כדאי לפספס הוא הרובע השמיני ומותגי ההוט-קוטור הבינלאומיים הפזורים לאורך שניים מרחובותיו - למרות שאם רוצים לחסוך כסף אפשר לבזבז קצת פחות ולהסתפק גם בחנויות הכלבו הגדולות של העיר. שתי חנויות פופולאריות שכאלה הן גאלרי לפייט ופרינטמפס, אשר נמצאות אחת לצד השנייה בשדרות האוסמן.

גאלרי לפייט, פריז, צילום: בלומברג גאלרי לפייט, פריז | צילום: בלומברג גאלרי לפייט, פריז, צילום: בלומברג

 

2. בנגקוק, תאילנד

בנגקוק ידועה כאחת הערים הטובות ביותר באסיה לקניות והיא בהחלט שווה את הנסיעה, ולו רק בשביל תרפיית הקניות שאפשר לעבור בדרך לחופי פוקט או המקדשים של צ'יאנג מיי. משי באיכות טובה, תכשיטים וחפצי אמנות מקומיים, מתכשיטי יוקרה מנצנצים ועד חליפות תפורות לפי מידה, כל אלה נמכרים במחירים מגוחכים ומושכים מיליוני תיירים לבירה התאילנדית מדי שנה.

השווקים העמוסים של העיר, ובייחוד שוק צ'טוצ'ק, טומנים בחובם שעות של הנאה למחפשי אוצרות, בין אם מחפשים בגדים, כלים לבית, חפצי אמנות או אפילו תרנגולים, נחשים או אפרוחים צבעוניים.

שוק בבנגקוק, צילום: cc by Mal Parkington שוק בבנגקוק | צילום: cc by Mal Parkington שוק בבנגקוק, צילום: cc by Mal Parkington

 

3. בואנוס איירס, ארגנטינה

מעבר להיותה אחת הערים היפות ביותר באמריקה הלטינית, בואנוס איירס היא גם ביתם של כמה מהאנשים האופנתיים ביותר בעולם. איפה הפשוניסטות המרהיבות הללו נוהגות לקנות? רוב הקניות בעיר מרוכזות באזור הדאונטון (מיקרוסנטרו), לאורך הרחובות קלה פלורידה וקלה ליילה אשר מרוצפים בחנויות של רשתות וחנויות בוטיק. מי שמגיע לעיר עם קצת יותר פזוס לבזבוז יכול ללכת גם לשכונת רקולטה היוקרתית, בה ארמני, קרטייה וחבריהם שוכנים.

בבואנוס איירס אי אפשר לעבור בלי לקנות כמה מוצרי עור בדרך, אשר מתומחרים במחירים מצחיקים. חובבי קניות מנוסים ישימו פעמיהם לרובע מוצרי העור כדי למצוא את המבחר הגדול ביותר ויחזורו לביתם עם תיקים, נעליים, ג'קטים ומוצרים נוספים במחירים נמוכים.

בואנוס איירס, צילום: shutterstock בואנוס איירס | צילום: shutterstock בואנוס איירס, צילום: shutterstock

 

4. קופנהגן, דנמרק

כשרונם הרענן והמודרני של המעצבים הסקנדינבים הפך את בירת דנמרק לשם נרדף לסחורה חדשנית – בין אם רוצים לקנות מלתחה חדשה או ריהוט בית מתוחכם. באזור גרנגד (Grønnegade) אפשר למצוא מעצבים מקומיים פופולאריים כמו מונטה וסימונסן, בעוד בסטרויי (Strøget) ובקומגל (Købmagergade) - שני מדרחובי קניות - אפשר למצוא מותגים בינלאומיים כמו פראדה, שאנל ולואי ויטון.

חנויות הכל-בו הענקיות דט ני אילום ומגסין דו נורד הן יעד מצוין אם רוצים לקנות הכל במקום אחד, אבל אם תמיד רציתם מערכת סטריאו מיוחדת של בנג אנד אולופסן אין כמו ללכת הישר אל המקור באוסטגל (Østergade). אותו הדבר תקף גם אם ברצונכם לקנות מוצרים מתוחכמים לבית של גאורג ינסן או מוצרי זכוכית ופורצלן איכותיים מחנויות כמו הולמגו (Holmegaard) או "הפורצלן המלכותי של קופנהגן" - שלושת החנויות הנהדרות האלה נמצאות במרחק צעדים ספורים אחת מהשנייה באמג'ו (Amagertorv) - מקום אידיאלי לכל מי שאוהב קניות.

קניות בקופנהגן, צילום: cc by rutlo קניות בקופנהגן | צילום: cc by rutlo קניות בקופנהגן, צילום: cc by rutlo

 

5. הונג קונג, סין

להונג קונג יש הרבה יותר להציע מחנויות גאדג'טים אלקטרוניים בימינו. המבקרים בעיר יכולים למצוא שווקי רחוב, בוטיקים של מעצבים וקניונים עצומים עמוסים בכל טוב, מאבני חן ועד משי, בנוסף למוצרי הטכנולוגיה החדישים ביותר בשוק, כמובן.

מעצבים מקומיים כמו ויויאן טאם, ויליאם טנג ו-וולטר מא תמיד פופולאריים, כמו גם הרחובות עמוסי הדוכנים במזרח ומערב לי יואן ובשוק סטנלי ההיסטורי הידועים במוצרי אספנות כמו אגרטלי פורצלן, בגדי משי ואמנות סינית.

שוק הג'ייד (אבן ירקן) ביאו מאט אי גם הוא יעד הכרחי עבור כל חובב קניות. המקום עמוס ב-400 דוכנים המציגים את אבן החן הירוקה אשר מסמלת חיים ארוכים ובריאות. בכל שנה נערך אף פסטיבל חורף בעיר, אשר מתרחש בדיוק בזמן שבמדינות המערב חוגגים את חג המולד, ומציע קניות חורפיות מוזלות ללא מס.

קניות בהונג קונג, צילום: בלומברג קניות בהונג קונג | צילום: בלומברג קניות בהונג קונג, צילום: בלומברג

 

6. לונדון, בריטניה

בין אם תבחרו לקנות בבוטיקים הטרנדיים של קובנט גארדן, ללכת בעקבות הנסיכים ולבקר ברחוב סלואן, לרכוש חליפה מהוקצעת בסוויל או לקנות חולצה מחויטת ברחוב ג'רמין - אין ספק שתבזבזו לא מעט ליש"ט בלונדון. עם זאת, תוכלו לחסוך קצת כסף אם תבקרו בשוק בקמדן, בחנויות של רחוב אוקספורד או בשוק פורטובלו, גן עדן לחובבי עתיקות ואוצרות יד שנייה.

אל תשכחו להצטייד גם באריזות תה מהודרות, ביסקוויטים, גבינות ומאכלים נוספים ולבקר גם בחנות המפורסמת הארודס - לפחות כדי לקנות תיק שתוכלו לסחוב בו את כל הקניות בחזרה לארץ.

רחוב אוקספורד בלונדון, צילום: בלומברג רחוב אוקספורד בלונדון | צילום: בלומברג רחוב אוקספורד בלונדון, צילום: בלומברג

 

7. לוס אנג'לס, קליפורניה

תהיתם פעם איפה הסלבריטאית האהובה עליכם קונה את בגדי המעצבים ההורסים שלה? בהתאם לגיל שלה, סביר להניח שהיא קונה או בשדרות מלרוז (ניקול ריצ'י, פריס הילטון) או ברודאו דרייב היוקרתי (ניקול קידמן, קתרין זיטה-ג'ונס).

עם זאת, לא חייבים להוציא הון כדי להתלבש היטב בלוס אנג'לס, שכן סנטי אלי במרכז העיר עמוס בחיקויים זולים של מותגים שונים. בנוסף, לוס אנג'לס מלאה גם במרכזי קניות פתוחים, כמו למשל הגרוב אשר מלא בחנויות המוכרות הכל, מירקות טריים ועד אביזרים לאייפון, בעוד במדרחוב הרחוב השלישי בסנטה מוניקה, אשר משתרע על פני שלושה בלוקים ומוגבל לכניסת הולכי רגל בלבד, אפשר למצוא חנויות של מותגים מוכרים לצד בוטיקים מיוחדים - שילוב אידיאלי עבור כל סוגי הקונים.

קניות ברודאו דרייב, צילום: cc by Xiaozhuli קניות ברודאו דרייב | צילום: cc by Xiaozhuli קניות ברודאו דרייב, צילום: cc by Xiaozhuli

 

8. מרקש, מרוקו

קניות בשוק במרקש הן חוויה מאתגרת של פעם בחיים. העמידה על המקח היא טבע שני עבור המרוקאים וההתמקחות יכולה להיות מתישה אך גם שווה את המאמץ, בייחוד כשתצאו מהמקום עם פריט לבוש, תכשיט, כד או שטיח במחיר שבחרתם - מחיר נמוך בהרבה מזה שהייתם משלמים על אותו פריט בארץ.

אפילו אם לא תקנו פה כלום, הבזאר המגוון בעיר הוא אחד המקומות עם האווירה המיוחדת ביותר בעולם. אפשר בקלות ללכת לאיבוד ברחובות החצץ הצפופים ולהתהפנט מהריחות והמראות האקזוטיים - עששיות זכוכית התלויות לצד בשר ירקות, שטיחים מונחים לצד ערימות תבלינים. החוויה מובטחת לכל אחד, בין אם מדובר בחובבי קניות או סתם מטיילים.

קניות במרקש, צילום: cc by Baruck קניות במרקש | צילום: cc by Baruck קניות במרקש, צילום: cc by Baruck

 

9. ניו יורק, ניו יורק

מבגדי מעצבים יקרים ועד אופנת רחוב זולה, ממוצרי אלקטרוניקה ועד ספרים נדירים, בעיר ניו יורק יש הכל, מהבוטיקים האקסקלוסיביים של שדרות מדיסון ועד דוכני הזיופים לאורך רחוב קנאל. חניות הענק של מנהטן, כמו בלומינגדיילס, סאקס השדרה החמישית ומייסיס (אשר מתיימרת להיות חנות הכלבו הגדולה בעולם) מציעות את החוויה האידיאלית של קניית כל מה שצריך במקום אחד.

חוויות קניות אישיות יותר יחכו לכם בנוליטה ובסוהו, שם בוטיקים מפורסמים מעורבבים עם חנויות יחידות במינן ומוצרי יוקרה. בצ'לסי, לעומת זאת, אפשר למצוא חפצי אמנות מקוריים (בסכומים נכבדים) ובלואר איסט סייד אפשר למצוא חנויות מיוחדות עבור הצעירים והאופנתיים. למי שמחפש בגדי מעצבים במחירים מצחיקים מומלץ ללכת לסנצ'ורי 21 - המקדש של חובבי המבצעים.

השדרה החמישית בניו יורק, צילום: cc by Geff Rossi השדרה החמישית בניו יורק | צילום: cc by Geff Rossi השדרה החמישית בניו יורק, צילום: cc by Geff Rossi

 

10. סיינט בארטס, הקריביים

סיינט ברתלמי הצרפתית, הידועה בכינוי החיבה סיינט בארטס, ידועה כעיר הבירה של סצינת הקניות הקריבית בזכות לסטטוס פטורת המס שלה ומאות הבוטיקים שנמצאים בשטחה.

הבירה המקסימה, גוסטביה, היא חלומו של כל חובב חנויות יוקרה כמו דיור, לואי ויטון, בולגרי, קרטייה והרמס. חלקן אפילו מחזיקות במקום בסחורה שאינה מוצעת בשום חנות אחרת בעולם. מצד שני, ישנה עיירת החוף סיינט ג'ין אשר מאכלסת חנויות כמו לה סוואן ולה וילה קראולה.

שימו לב שאפשר למצוא יותר מרק מוצרי יוקרה על האי הזה: הנשים המקומיות נוהגות למכור ממרפסות בתיהן עבודות יד מסורתיות כמו כובעים, סלים, תיקים ועוד, כדי להבטיח שהמטיילים יחזרו לארצם גם עם מזכרת קריבית אמיתית אחרי הכל.

קניות בסיינט בארטס, צילום: cc by Andries קניות בסיינט בארטס | צילום: cc by Andries קניות בסיינט בארטס, צילום: cc by Andries

תגיות

24 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

24.
מיתוג ישראל
ישראל צריכה להשקיע במיתוג הערים שלה להוסיף דשא עצים פרחים שיחי נוי להשקיע בניקיון המדרכה החלפת מדרכה שבורה ויישור מדרכה שוקעת צביעת מעבר חציה ופסי הפרדה שיפוץ כבישים גיזום עצים והחדרת סגנון אירופאי-אמריקאי פשוט לבחון על ידי צילום של כמה מאות אתרים בעולם כל אתר יצולם ויוסרט ולשלב בארץ אלמנטים אירופאים-אמריקאים החל מסגנון בניה וחיפוי תוך כדי שילוב סגנון הארץ אם תסתכלו רוב היופי שיש בעולם אני מדבר על אתרים אורבנים ניו יורק-סאן פרנסיסקו פריז זה מעשי ידי אדם הרי גם בארץ יש טבע מהמם ים המלח-הגולן-מכתש רמון-מצדה ועוד המון מקומות מדהימים אז מה שחסר זה יפוי פני הערים שבמדינה מה גם שברגע שיהיה רכבת קלה תצא מראש העין עד ראשון דרך תל אביב זה בוודאי יוסיף למרכז רכבת קלה תתן שידרוג ברמת הערים כי בכל העולם המערבי יש רכבות קלות בתוך העיר אפילו במזרח אירופה יש חשמליות ברחוב
יוסי  |  26.03.11
לכל התגובות