אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": זלקינד מנהל מו"מ לרכישת הנסון תמורת כ-450 מיליון שקל צילום: אלכס קולומויסקי

בלעדי ל"כלכליסט": זלקינד מנהל מו"מ לרכישת הנסון תמורת כ-450 מיליון שקל

אלקטרה, בניהולו של איתמר דויטשר, החלה בבדיקת הנאותות של חברת המחצבים שנמצאת על המדף כבר כמה חודשים, וצפויה לקבל הנחה על המחיר הנוכחי. המכירה לא תכלול את קופת המזומנים של הנסון בהיקף של 250 מיליון שקל

27.03.2011, 07:04 | גולן חזני

התפתחות במגעים למכירת חברת הנסון ישראל. ל"כלכליסט" נודע כי חברת אלקטרההבורסאית, שבשליטת אלקו של גרשון זלקינד, מנהלת מגעים לרכישת חברת המחצבים תמורת 400–450 מיליון שקל.

בשבועות הקרובים צפויה אלקטרה, בניהולו של איתמר דויטשר, לבצע בדיקות נאותות שיאפשרו חתימה על העסקה עם בעלי הנסון ישראל, התאגיד הגרמני היידלברג צמנט. הדבר מתרחש כחודש לאחר שיאיר חסון, זכיין פלייבוי וברגר קינג בישראל לשעבר, ודודו מור, איבדו את האופציה שקיבלו מהיידלברג לתווך במכירת החברה תמורת 450 מיליון שקל.

מור וחסון "הביאו" לעסקה את קבוצת אשטרום, חברת עבודות התשתית הגדולה בישראל, שניהלה משא ומתן לרכישת הנסון תמורת 450 מיליון שקל, אבל החליטה לסגת. על פי הערכות צפויה אלקטרה לקבל הנחה מסוימת על סכום זה.

כזכור חברת משאב מקבוצת אי.די.בי, המחזיקה בחברת המלט נשר, סיכמה ביולי 2009 על רכישת הנסון תמורת 450 מיליון שקל, אך ביטלה את העסקה בלחץ הממונה על הגבלים עסקיים. לאחר לחץ ציבורי הודיע צביקה לבנת, מנכ"ל כלל תעשיות, על ביטול העסקה, ואי.די.בי נאלצה לשלם להיידלברג דמי ביטול בסכום של 16 מיליון שקל.

המכירה לא תכלול את קופת המזומנים של הנסון, בהיקף של כ־250 מיליון שקל, שאותם תיטול היידלברג כדיבידנד. ל"כלכליסט" נודע עוד כי דויטשר נפגש בשבוע שעבר בבריסל שבבלגיה עם נציגי היידלברג צמנט במטרה לקדם את העסקה. מאלקטרה לא נמסרה תגובה לידיעה.

אלקטרה נחשבת לאחת הקבוצות הקבלניות המובילות בישראל. הקבוצה פועלת כיום, באמצעות החברות־הבנות שבבעלותה, בחמישה מגזרי פעילות: פרויקטים למבנים ותשתיות בארץ, פרויקטים למבנים ותשתיות בחו"ל, שירות אחזקה וסחר, פיתוח והקמה של נדל"ן בייזום ומגזר הזכיינות.

החברה סיימה את 2010 עם עלייה של כ־12% בהכנסותיה לכ־2.83 מיליארד שקל, לעומת כ־2.53 מיליארד שקל בשנת 2009. בשורה התחתונה רשמה החברה ב־2010 גידול מרשים של כ־48% ברווח הנקי המיוחס לבעלי המניות לכ־148.8 מיליון שקל, בהשוואה לכ־100 מיליון שקל בשנת 2009.

בישראל פועלות כיום חמש חברות גדולות לייצור ולהובלה של חומרי בנייה: רדימיקס, שבשליטת התאגיד העולמי סמט (Cemet), הנסון ישראל, חברת שפיר שבבעלות משפחת שפירא, ישראבטון וקדמני. הנסון ישראל מעסיקה 500 עובדים והכנסותיה ב־2010 עמדו על כ־520 מיליון שקל, ה־EBITDA הסתכם בכ־80 מיליון שקל, והיא רשמה רווח נקי של כ־60 מיליון שקל.

מחירי חומרי הבנייה (חול, חצץ) הנכרים במחצבות בישראל מצויים במגמת עלייה בשנתיים האחרונות, וזו אחת הסיבות שאלקטרה מעוניינת ברכישת החברה. המטרה העיקרית שלה הנה להשתמש בהנסון כפלטפורמה למינוף הפעילות בתחום התשתיות. עם זאת, הרישיונות של הנסון תקפים לתקופה קצרה יחסית של 5–15 שנים, ועובדה זו הרתיעה גורמים אחרים שהתעניינו ברכישה, כולל קבוצת אשטרום.

תגיות