אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
EER: אפס הכנסות לחברה, 4.17 מיליון שקל למנכ"ל צילום: אלעד גרשגורן

EER: אפס הכנסות לחברה, 4.17 מיליון שקל למנכ"ל

המנכ"ל משה שטרן קיבל שכר שהורכב מדמי ניהול שנתיים בסכום של מיליון שקל, המרת הלוואה שלקח מהחברה למענק של 1.46 מיליון שקל ותשלום מבוסס מניות בסכום של 1.64 מיליון שקל

27.03.2011, 09:30 | סיון איזסקו

הרכב השכר >> משה שטרן, מנכ"ל EER - חברה־בת של גרינסטון שעוסקת בהפעלת מתקן הדגמה לטיפול בפסולת - קיבל בשנת 2010 שכר בעלות של 4.17 מיליון שקל, קיטון של כ־30% לעומת עלות שכרו ב־2009.

שטרן, שמונה לתפקיד המנכ"ל באפריל 2010 לאחר ששימש כנשיא החברה מ־2002, קיבל שכר שהורכב מדמי ניהול שנתיים בסכום של מיליון שקל, המרת הלוואה שלקח מהחברה למענק של 1.46 מיליון שקל ותשלום מבוסס מניות בסכום של 1.64 מיליון שקל. בפברואר 2009 חתם שטרן על תיקון להסכם הניהול עמו, שלפיו EER מחויבת להמשיך

ולהעסיקו עד סוף 2011, ואם תבקש לקצר את הסכם העסקתו, הוא יהיה זכאי לתשלום מלא עד סוף התקופה. עוד סוכם כי מדי שנה תמחק לו החברה רבע מההלוואה שקיבל, וכי אם הסכם העסקתו ייפסק - תימחק מלוא ההלוואה בבת אחת.

חקר ביצועים >> זה 11 שנה שחברת EER מנסה לקדם את הטכנולוגיה שלה לכילוי פסולת, ובארבע השנים האחרונות הציגה החברה את הטכנולוגיה כמה פעמים במתקן הדגמה בצפון הארץ. עד היום לא נמצא הגוף שיישם את הטכנולוגיה, ולכן לא הצליחה EER לייצר ממנה אפילו שקל אחד - למעט גיוסי הון ממשקיעים. EER שורפת כ־28 מיליון שקל בשנה, מהם 10 מיליון שקל על מתקן ההדגמה, 11 מיליון שקל על הוצאות שיווק והנהלה והשאר בהוצאות מימון. רואי החשבון של EER מעריכים כי ללא המשך הזרמות הון, EER לא תוכל להמשיך להתקיים.

 

נימוקי הדירקטוריון >> "ל־EER תלות במשה שטרן. שטרן היה זה שיזם את הקמת החברה ובאמצעותו נוצר הקשר בין EER לבין חלק מבעלי המניות שהשקיעו בה, מכון קורצ'טוב (שמכר את הטכנולוגיה - ס"א) ומדענים מטעמו", נכתב בפרק תלות החברה בעובד מפתח בדו"ח של גרינסטון לשנת 2010. "שטרן מרכז את הפיתוח העסקי של EER ומייצג אותה בחלק ניכר מפעולות השיווק שלה. עזיבתו של שטרן עלולה לפגוע במערכת היחסים בין EER לבין הגורמים הנ"ל, ביכולתה לגייס כספים נוספים בשוק הפרטי ולשווק את הטכנולוגיה שלה ובהיבטים נוספים".

תגיות