אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מתחדש מאבק תושבי עמק יזרעאל בהקמת נמל תעופה במגידו צילום: חיים צח

מתחדש מאבק תושבי עמק יזרעאל בהקמת נמל תעופה במגידו

ההמלצה להקמת נמל חלופי לנתב"ג במגידו הועלתה כבר לפני שנתיים, אולם במועצות האזוריות באזור הצפון חוששים כי שר התחבורה צפוי לקבל החלטה בקרוב וארגנו טיול מחאה בסוף השבוע

27.03.2011, 19:39 | יסמין גיל

חשש בקרב תושבי עמק יזרעאל מ"החייאת" רעיון הקמת נמל תעופה בינלאומי חלופי לנתב"ג,במתחם מנחת מגידו. זאת, בהמשך לפגישות שהתקיימו לאחרונה בין בכירים במועצה האזורית עמק יזרעאל לבכירי משרד התחבורה: לטענת גורמים, במשרד התחבורה זנחו את רעיון הקמת הנמל החלופי בנבטים, וחזרו לרעיון מגידו.

בתוך כך, צפוי להתקיים ביום שבת טיול מחאה נגד הקמת נמל תעופה בינלאומי במגידו, אותו מארגנים החברה להגנת הטבע, המועצה האזורית עמק יזרעאל, המועצה האזורית מגידו ועמותת עמקים ומרחבים. תחילתו בשעות הבוקר בטיול באזור, ושיאו בעצרת מחאה בשעות הצהריים. "הממשלה ממשיכה בקידום תכנית שדה התעופה בעמק ושר התחבורה צפוי להכריע בקרוב בנושא", נכתב בהודעת הארגונים השונים, "כולנו מאוחדים בהתנגדותנו לפגיעה האנושה הצפויה למרחב הכפרי של עמק יזרעאל. אנו משוכנעים כי החלופה הנכונה להקמת שדה תעופה בינלאומי נוסף בישראל, מצויה במרחבי הדרום שם תהיה תועלתו החברתית-כלכלית של השדה, גדולה יותר, והשפעותיו הסביבתיות קטנות לעין ערוך".

לפני למעלה משנתיים החליטה הממשלה לקדם את המלצות דו"ח הוועדה הציבורית לבחינת תוכנית אב לשדות תעופה בישראל, בראשות האלוף (במיל') הרצל בודינגר. הוועדה, שמונתה על ידי שר התחבורה לשעבר, שאול מופז, בספטמבר 2007, התבקשה לגבש המלצות ל־50 השנים הבאות, לפיתוח שדות תעופה בישראל. אחת ההמלצות הייתה להפוך את המנחת באזור מגידו לנמל תעופה בינלאומי אזורי משלים לנתב"ג.

ההמלצה עוררה את התנגדותם של תושבי עמק יזרעאל ואלו ערכו פעולות מחאה במשך מספר חודשים לאחר החלטת הממשלה לקדם את הדו"ח, אולם פעולות אלה שככו ככל שבמשרד התחבורה לא דווח על התקדמות בנושא בחירת האתר להקמת הנמל החלופי. כעת כאמור, מחאת אנשי העמק מתחדשת.

ממשרד התחבורה נמסר בתגובה: "המשרד בוחן מספר חלופות לשדה משלים לנתב"ג, בהן גם חלופת מגידו".

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
על צבעים וצביעות
המתנגדים לשדה בינלאומי במגידו, בטענה של "פגיעה במרחב הכפרי וערכי הטבע", שכחו לציין שהירוק של העמק איננו גידול טבעי. השדות מלאכותיים ומרוססים תדיר, כדי לשמור על הצמחים מ"המזיקים". הריסוס ניגר מהגבעולים אל הקרקע ואל מי התהום. החרקים,הרמשים והזוחלים מורעלים ועימם כל שרשרת המזון -הצפרים, הנברנים, השועלים ורבים אחרים. מדוע תושבי העמק "הירוקים" אינם נזעקים להגן באמת על ערכי הטבע?! .. דומה שאין פה שאלה של צבעים אלא של צביעות.
אבירם , מרכז  |  18.04.11
4.
למה לא בים?
אני שואל את עצמי תמיד למה לא בונים נמל בים.? אין לנו ארץ גדולה וכל מטר שווה מיליונים. בים, כמו למשל בהונג קונג יכול להיות נהדר. מטוסים ממריאים ונוחתים בים. אין רעש לתושבים. אין סיכון לתושבים מתאונות.אין ריח קרוסין. ועתודות הקרקע נשארים לטבע, בניה, ומגורים. מי חושב כמוני??? לא חבל על מקום כל כך יפה כמו מגידו? והצפון. אני לא ירוק אבל כאן צודקים המתנגדים!!!
מאיר , בת-ים  |  28.03.11
לכל התגובות