אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האם זה יעבוד בישראל? מנכ"ל ING ויתר על הבונוס בעקבות מחאה בטוויטר צילום: בלומברג

האם זה יעבוד בישראל? מנכ"ל ING ויתר על הבונוס בעקבות מחאה בטוויטר

אלפי לקוחות איימו ברשתות החברתיות למשוך את כספם מהבנק ההולנדי, שקיבל סיוע מהממשלה

27.03.2011, 20:14 | סוכנויות הידיעות

הולנד הפכה בשבוע האחרון למועמדת בולטת לזכייה בתואר שונאת הבנקים הגדולה באירופה, וזאת לאחר שאלפי לקוחות איימו למשוך את כספיהם מבנק ING באמסטרדם במחאה על חבילות השכר לבכירים.

"הגרדיאן" מדווח כי נראה שהסערה הפוליטית ההולכת וגדלה במדינה בעקבות האיומים תסתיים בהטלת איסור על בנקים שקיבלו סיוע מהממשלה לשלם בונוסים למנהלים. בנק ING, שהוא אחד הגדולים במדינה, קיבל סיוע בגובה 10 מיליארד יורו.

באמצעות פרסומים בטוויטר וברשתות חברתיות מקוונות אחרות, תכננו הלקוחות מחאה מאורגנת נגד הבונוסים שמתכנן הבנק להעניק למנהלים.

"אנשים זועמים. שמענו על הסכומים המנופחים ששוב מחלקים בסיטי בלונדון ובניו יורק, אך פתאום הנושא התפוצץ לנו מול העיניים", אמר ל"גרדיאן" פרד פולהוט, אחד ממארגני המחאה. יאן הומן, מנכ"ל הבנק אמור היה לקבל בונוס של 1.25 מיליון יורו, סכום פעוט ביחס לבונוסים המחולקים בבריטניה ובניו יורק. "אולי הכעס רב כל כך מכיוון שאנחנו מדינה קטנה שמעדיפה לשמש דוגמה, ולא לעקוב אחרי אחרים", מסביר פולהוט.

הזעם הציבורי עשה את שלו, ובתוך כמה ימים הודיע הומן כי הוא מוותר על הבונוס, והורה למנהלים אחרים בבנק לפעול כמותו. הומן אף הבטיח כי לא יחולקו בונוסים נוספים עד 2012–2013, אז צפוי הבנק לסיים את חובו למדינה. "לא הערכנו נכונה את המסר שהעברנו לחברה. העמדנו בסיכון את האמון המתחדש של הלקוחות בנו", כתב במאמר לעיתון De Volkskrant.

בינתיים, הפוליטיקאים בהולנד הצביעו בעד הטלת מס רטרואקטיבי על כל הבונוסים ששולמו למנהלים במוסדות שזכו לסיוע ממשלתי בעקבות המשבר הפיננסי. כלומר, אף בנקאי לא רשאי לקבל בונוס עד שהחוב לא מוסדר, וכן ייאלץ להחזיר תשלומים שקיבל מאז 2008. אולם, שר האוצר יאן חיס דה יאגר ציין כי יהיה קשה ליישם חוק מסוג זה, וכי הוא יפגע בבנקאים המשתכרים משכורות ממוצעות ומקבלים בונוסים של אלפי יורו בלבד.

תגיות