אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
על הכוונת של פושעי המיחשוב: הקניין הרוחני של הארגון צילום: shutterstock

על הכוונת של פושעי המיחשוב: הקניין הרוחני של הארגון

מחקר חדש של מק'אפי ו-SAIC מגלה כי פושעי המיחשוב כבר לא מסתפקים בגניבת מידע אישי, אלא חושקים בסודות מסחריים ששווים כסף רב. ישראל מדורגת במקום הרביעי בדירוג המדינות הנתפסות כפחות בטוחות לאחסון מידע

28.03.2011, 12:28 | כתב כלכליסט

ענקית אבטחת המידע מק'אפי פרסמה היום מחקר חדש בשיתוף SAIC שנושאו הסיכונים לקניין הרוחני בארגונים. ממחקר זה עולה כי פושעי המיחשוב מבינים שישנו ערך רב במכירת מידע ארגוני וסודות מסחריים, ולכן לא מסתפקים בגניבת מידע אישי בלבד. הארגונים, מצדם, לא נוקטים במספיק צעדים לצורך הגנה על המידע. וכך, כלכלת הסייבר החשאית צוברת רווחים, מגניבת מידע ארגוני, הכולל סודות מסחריים, תוכניות שיווק, ממצאי מחקר ופיתוח ואף קוד מקור.

במסגרת המחקר, סקרה חברת המחקר Vanson Bourne למעלה מ-1,000 מומחי אבטחה ומקבלי החלטות בכירים בתחום ה-IT בארה"ב, בריטניה, יפן, סין, הודו, ברזיל והמזרח התיכון. המחקר חושף את השינויים ובהערכת נושא ההגנה על הקניין הרוחני בשנתיים האחרונות בהשוואה למחקר קודם בנושא, שערכה מק'אפי בשנת 2008.

רק מחצית נקטו צעדים בעקבות פריצה

על פי המחקר, רבע מהארגונים חוו עצירה או האטה, במיזוג או רכישה ו/או בחשיפת מוצר או פתרון חדש, בעקבות פריצה לנתוניהם, או בעקבות איום מוחשי של פריצה לנתוניהם. חלק גדול מהארגונים הגלובליים שנסקרו במחקר אינם מנהלים הערכת סיכונים באופן תדיר, כאשר למעלה מרבע מהארגונים, מבצעים הערכות סיכונים רק פעמיים בשנה או פחות מכך. רק כמחצית מבין הארגונים שחוו פריצה לנתוניהם נקטו צעדים כדי להגן על המערכות שלהם מפני פריצות עתידיות.

הארגונים גם שומרים על שתיקה בנוגע לפריצות לנתונים: רק 30% מהארגונים דיווחו על כל הפריצות מהם סבלו. 60% מהארגונים מדווחים על חלק מהפריצות לארגון. הדו"ח מראה כי 80% מהארגונים המאחסנים נתונים רגישים מחוץ לארצם מושפעים מחוקים הדורשים מהם לדווח ללקוחות על פריצה לנתונים - וארגונים רבים מעדיפים לאחסן את הנתונים במדינות בהן חוקים אלו מקילים יותר. על פי הסקר, חצי מהארגונים הצהירו שיאחסנו נתונים מחוץ לארצם לעומת 40% ב-2008. כשליש מהארגונים מעוניינים להגביר את כמות הנתונים הרגישים המאוחסנים מחוץ לארצם, לעומת 20% מהארגונים ב-2008. האתגר הנוכחי, על פי המחקר, הוא אבטחת המכשירים הניידים - סמארטפונים וטאבלטים. 62% מהמשיבים ציינו זאת כאתגר.

בריטניה, גרמניה וארה"ב: הכי בטוחות

ממצאי המחקר גם חושפים אילו ארצות נחשבות הכי פחות בטוחות לאחסון נתונים ארגוניים - נתונים שלא מהווים בשורה גדולה לישראל. ישראל מדורגת במקום הרביעי, מיד אחרי סין, רוסיה ופקיסטן. המדינות הנתפסות כבטוחות ביותר לאחסון מידע הינן בריטניה, גרמניה וארה"ב.

"מחקר מעניין זה מפנה את תשומת ליבנו למגמת שינוי היעד של פושעי המחשוב, מפגיעה ברכוש הפרטי אל עבר פגיעה במאגרי הנתונים בארגונים", אומר ד"ר נחמן אורון, יועץ אסטרטגי לתקשוב בממשלה וחבר המועצה הציבורית להגנת הפרטיות. "הגנה ראויה על הקניין הרוחני הכרחית להמשך קיומו של הארגון. כאשר מתייחסים לנושא ברצינות ומתכננים מראש את ההגנה הארגונית המתאימה, ניתן להגן על המידע במסגרת תקצוב נכון ואחראי. כפי שהמחקר מציע, על הארגונים למצוא את השילוב הנכון, בין פתרונות אבטחת מידע ובין מדיניות האבטחה בארגון. הדבר נכון, כמובן, גם לארגונים בישראל".

תגיות