אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התעשייה האווירית בדרך להנפקה צילום: בלומברג

התעשייה האווירית בדרך להנפקה

שר האוצר הביע הסכמה עקרונית לביצוע מהלך של הפרטת החברה בשני שלבים, כך שעד שנת 2012 יונפקו 30%-40% ממניותיה. על רקע זה עשוי הדיון בחריגות השכר בחברה להפוך גם לקלף מיקוח משמעותי של משרד האוצר מול תע"א

29.03.2011, 07:00 | נעמה סיקולר

התעשייה האווירית היא אמנם חברה בבעלות ממשלתית מלאה, אולם היא מתנהלת כיחידת רווח והפסד נפרדת. היא נחשבת לחברה מדווחת כיוון שהנפיקה איגרות חוב לציבור, ועל כן היא כפופה לחוק ניירות ערך.

בשנתיים האחרונות החלה החברה במסע שכנועים במסדרונות האוצר, שמטרתו קידום הנפקה של החברה בבורסה. החברה טענה שהכפיפות שלה לרשות החברות הממשלתיות מפריעה לפעילותה השוטפת, ובעיקר משפיעה על היכולת שלה לבצע רכישות ומיזוגים גדולים.

בתע"א ביקשו לעבור מאחריות רשות החברות לאחריותה של נכסים מ.י - חברה ממשלתית המופקדת על אחזקות המדינה בבנקים כשלב ביניים בדרך להנפקת החברה בבורסה.

במשרד האוצר סירבו למהלך ההנפקה במשך חודשים ארוכים, אולם לאחרונה חלה התקדמות גדולה יותר במגעים בין הצדדים, ובמקום מעבר לפיקוח של ישות ביניים הוחלט להתחיל כבר עכשיו בהליכים להנפקת מניות החברה בבורסה.

על פי דיווחי תע"א בדו"חות הכספיים לסיכום שנת 2010, שר האוצר הביע הסכמה עקרונית לביצוע מהלך של הפרטה בשני שלבים, כך שעד שנת 2012 יונפקו 30%–40% ממניותיה; ובחלקו השני של המהלך, שייפרס על פני שלוש שנים נוספות, תציע החברה לציבור עוד מניות, כך שבתום המהלך יחזיק הציבור 51% ממניות החברה. במסגרת המהלך שוקלים כעת ברשות החברות שורה של צעדים שישמרו יכולת פיקוח מסוימת על החברה גם לאחר הנפקה, מהלכים כמו מניית זהב ואחזקת קווים אסטרטגיים.

על רקע זה עשוי הדיון בחריגות השכר בחברה להפוך גם לקלף מיקוח משמעותי של משרד האוצר מול תע"א, בבואו לקדם את מהלך ההפרטה שידרוש - כמקובל במהלכים כאלה - גם את הסכמת ועד העובדים לפיטורים משמעותיים ולפרישה מוקדמת.

תגיות