אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": קרן וקטור מתקרבת לרכישת נס טכנולוגיות בכ־300 מיליון דולר

בלעדי ל"כלכליסט": קרן וקטור מתקרבת לרכישת נס טכנולוגיות בכ־300 מיליון דולר

וקטור היא קרן השקעה אמריקאית אגרסיבית שהשתלטה לפני שנתיים על אלדין ופיטרה כ־100 מעובדיה. את מכירת נס מנהל בנק ההשקעות ג'פריס ברודוויו. בדצמבר 2010 נחשף ב"כלכליסט" כי החלו מגעים למכירת נס טכנולוגיות

04.04.2011, 06:58 | גולן חזני

קרן וקטור האמריקאית מנהלת משא ומתן מתקדם לרכישת חברת שירותי המחשוב נס טכנולוגיות. ל"כלכליסט" נודע כי מנהלי קרן וקטור קיימו בימים האחרונים סבב פגישות עם גורמי מימון זרים וישראליים לצורך ביצוע העסקה, שאמורה להתבצע לפי שווי של 250–300 מיליון דולר לנס. נציגי וקטור כבר נפגשו בעניין עם אנשי בנק לאומי.

את העסקה מוביל בנק ההשקעות האמריקאי ג'פריס ברודוויו ולפי הערכות מעורבת בה גם לאומי פרטנרס, זרוע הבנקאות להשקעות של לאומי. מניית נס נסחרת כיום לפי שווי של 245 מיליון דולר לאחר שרשמה מאז 15 במרץ השנה זינוק של 20.5%.

כבר בדצמבר 2010 חשף "כלכליסט" את המגעים למכירת נס. בפרסום הקודם נכתב כי שתי קרנות השקעה, וורבורג פינקוס ופרנסיסקו פרטנרס, מנהלות מגעים לרכישת נס ומובילות למעשה את הרשימה במכרז שפרסם ג'פריס ברודוויו. שלושה גופים נוספים שהביעו עניין והגישו הצעות היו קרן גורס, קרן השקעות של סיטיגרופ וקרן פורטיסימו. לאחר הפרסום פנתה קרן וקטור לג'פריס בהצעה משלה, שככל הנראה, היתה הגבוהה ביותר, ובעקבות כך המגעים בין הצדדים הואצו ומצויים כיום בשלב מתקדם.

התהליך כולו מתבצע בחשאיות על ידי בנק ההשקעות שנשכר על ידי דירקטוריון נס טכנולוגיות לנהל את התהליך. לג'פריס ברודוויו אין נציגות בישראל וייתכן שזו אחת הסיבות לבחירתו, מתוך מטרה לקיים את התהליך הרחק מעיני הזרקורים.

בעלי המניות הגדולים בנס טכנולוגיות הם קרנות השקעה, שחלק מהן גם מתמודדות על רכישת החברה. בעלת המניות הגדולה של נס (9.5%) היא הקרן של סיטי. למוריס וולפסון, דירקטור בחברה ונציג משפחת וולפסון (בעברה בעלת המניות העיקרית בנס טכנולוגיות - ג"ח), יש אחזקה של 2.1% דרך קרן שהשותף הכללי בה היא אריאלה וולפסון, אשתו של מוריס וולפסון. למשפחה היתה אחזקה גדולה של יותר מ־10%, אולם היא מומשה בשנים האחרונות. למרות הירידה באחזקותיה, משפחת וולפסון היא הדומיננטית בניהול החברה, יחד עם הדירקטור הווארד אדלסטיין מארצות הברית. גם לקרן וורבורג פינקוס היתה אחזקה גדולה שמרביתה מומשה לאחרונה.

נס טכנולוגיות מנוהלת על ידי שכי גרליץ, אבל ככל הידוע, המנכ"ל מעורב במידה מועטה בהליך המכירה המנוהל על ידי הדירקטוריון שמורכב כמעט כולו מנציגים אמריקאים.

על פי ההערכות, הליך המכירה נולד בעקבות מעבר מרכז הכובד של נס לארה"ב, מעבר שלווה בפרישתו של אהרון פוגל מתפקיד היו"ר בספטמבר 2010, לאחר 12 שנה בתפקיד.

וקטור היא קרן אמריקאית שמשקיעה בחברות טכנולוגיה פרטיות שנמצאות בבעלות המייסדים ובחברות ציבוריות. הקרן עוסקת בהשקעה בחברות שלדעתה נסחרות בשוק לפי שווי הנמוך מהשווי האמיתי שלהן, וכן בהפיכת חברות ציבוריות לפרטיות. הקרן ממוקמת בסן פרנסיסקו ומנהלת יותר מ־2 מיליארד דולר.

הקרן עלתה לכותרות בישראל לאחר שרכשה במרץ 2009 את חברת אבטחת המידע אלדין בתום מהלך אגרסיבי שניהלה נגד מנכ"ל ומייסד החברה ינקי מרגלית.

עם רכישת אלדין תמורת 160 מיליון דולר ומיזוגה עם סייפנט, שהיתה בבעלות וקטור עוד קודם, פוטרו יותר מ־100 עובדי אלדין.

נס טכנולוגיות מעסיקה כ־7,700 עובדים בישראל, בהודו, בארה"ב ובאירופה. על פי ההערכות, החברה־הבת בהודו מוצגת בפני הרוכשים כפוטנציאל הצמיחה הגדול של נס בשנים הקרובות, כשהפעילות בישראל - שמכבידה על הרווחים בשל התחזקות השקל - עשויה להימכר על ידי הרוכשים לאחר הרכישה.

תגיות

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
קראתם בכלל את הכתבה?!
בסה"כ בעלי העניין רוצים לממש ולהעביר את המניות לבעלים אחרים. זה ישפיע על מבנה הדירקטוריון, שקובע את המדיניות של החברה. האם זה טוב או לא, מוקדם לומר. אם המנכ"ל הבא, שייקבע ע"י הדירקטוריון החדש, לא יהיה ישראלי - טוב זה לא יהיה עבור נס ישראל.
עובד1 , ק.עתידים  |  04.04.11
11.
היכונו לקבורת נס - חברה מצליחה מאד בהווה
מטעמי ייעול יעבירו עבודה לארה"ב ולהודו. ביפו הערבי לא ימכור את הקרקע לנדל"ן גם אם יקבל מליונים עבור דונם. בגרמניה לא ימכרו חברות דגל ללא גרמנים. סימנס, מספנות. רק בישראל - הטמטום חוגג. אכול ושתה כי מחר לא תהיה מדינה בלאו הכי. צריכה להיות בקרה ממשלתית על מכירת חברות ופגיעה באינטרסים הישראלים. לא דמוקרטי? אז למה בגרמניה, זה לא קורה. מכרנו את ישכר לאמריקאים, את קומברס, את מוטורולה ועוד.
ירון  |  04.04.11
לכל התגובות