אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כמה עולה לשקם מוניטין פגוע? צילום: אוראל כהן

כמה עולה לשקם מוניטין פגוע?

אחרי הפדיונות שספגה בכספיות, משווקת פסגות קרן מק"מ בדמי ניהול הפסדיים כדי להשיב את אמון הלקוחות

05.04.2011, 07:31 | רחלי בינדמן

בימים אלה משיקה פסגות קמפיין שיווקי חדש הפונה, איך לא, ליועצי ההשקעות בבנקים. הפרסומת המופיעה בעיתונים הכלכליים מציגה ליועצים את קרן מק"מ אפריל 2012, הגובה דמי ניהול של 0.1% בלבד.

התנהלותה של פסגות בנושא דמי הניהול בקרנות הנאמנות מעלה שאלות: אחרי שהחברה עברה בחודשים האחרונים מאסטרטגיית נתח שוק לאסטרגיית רווחיות, נראה שכעת היא מזגזגת בחזרה אל אסטרטגיית נתח השוק. לרענון הזכרון: הקרנות הכספיות של פסגות ספגו מכה בעקבות החלטתה של זהבית כהן, מנכ"לית אייפקס ישראל - הבעלים החדשים של פסגות - להעלות את דמי הניהול שגבו מלקוחותיהן (וברוב המקרים עמדו על אפס) החל מנובמבר אשתקד. זאת לאחר שקרנות אלו, שתפסו נתח משמעותי מפורטפוליו הקרנות של פסגות, ייצרו הפסדים לבית ההשקעות, ששילם בגינן עמלות הפצה של 0.125% לבנקים. הפדיונות לא נעצרו בכספיות, וחלחלו גם לקרנות המסורתיות של פסגות.

מנכ"ל פסגות רונן טוב, צילום: עמית שעל מנכ"ל פסגות רונן טוב | צילום: עמית שעל מנכ"ל פסגות רונן טוב, צילום: עמית שעל

במסגרת האסטרטגיה החדשה, דמי הניהול בפסגות פלטינום כספית עלו בנובמבר מ־0.125% ל־0.2%, אך באמצע מרץ התחוללה תפנית מפתיעה: פסגות החליטה לשנות את מדיניות ההשקעה של הקרן, ולהפכה מכספית לקרן מק"מ. במקביל, דמי הניהול ירדו שוב (ארבעה חודשים לאחר העלאתם) לשיעור של 0.1%, הנמוך אפילו מהשיעור המקורי. קרנות מק"מ אחרות, לשם השוואה, גובות דמי ניהול שבין 0.25%-0.7% (ועמלת ההפצה בגינן עומדת על 0.25%).

ראוי לציין כי זוהי קרן אטרקטיבית, שכן השקעה במק"מ דרך קרנות מייצרת מגן מס: בעוד שהמס על הקרן, בשיעור 20%, נגבה מרווחיה הריאליים בלבד, השקעה ישירה במק"מ מחויבת במס נומינלי בשיעור 15%, כך שבעת אינפלציה גבוהה הלקוח אינו משלם מס.

קשה להניח שפסגות תסתכן ב"תרגיל" ותעלה שוב את דמי הניהול לאחר שתצבור מסה קריטית של נכסים בקרן. התוכנית של פסגות אחרת: החברה הגבילה את היקף הנכסים האפשרי של הקרן ל־750 מיליון שקל בלבד, כך שבשקלול דמי הניהול שתגבה וההוצאות שתספוג בגין עמלות ההפצה, תקרת ההפסד שתספוג בשנה (בקרן שפדיונה מתוכנן לאפריל 2012) עומדת על כמיליון שקל - מחיר ששווה כנראה לשלם כדי לנסות ולהשיב את אמון היועצים.

השורה התחתונה

פסגות קבעה תקרה של 750 מיליון שקל להיקף הנכסים בקרן, וכך הגבילה את ההפסד שתספוג בקרן זו עד לפדיונה באפריל 2012 לכמיליון שקל לכל היותר - מחיר ששווה לשלם כדי להשיב לקוחות.

תגיות